Add new comment

Pæremuffins med kanel


Supermyke muffins med kanel og pærebiter, som er lettvinte å lage og som egner seg ypperlig som hverdagskos innimellom alt mas og kjas nå i julestria. 

 

 

På toppen av muffinsene er det et herlig, sprøtt lokk av sukker- og kaneldryss.

 

 

Oppskriften gir ca 12 muffins.


Ingredienser:

♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 dl melk
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 2-3 pærer i biter (300 g pærebiter, se tips)

Sukker- og kaneldryss:
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel


Fremgangsmåte:

Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en rørebolle. I en annen bolle blandes melk, smeltet smør og egget. Ha det våte i det tørre og vend deigen sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet). Det skal bli en nokså fast deig (se tips).

Skrell og rens pærer og del opp i små terninger (ca 1 cm). Mål opp 300 g pærebiter og bland disse forsiktig inn i deigen.

Ha muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Bland sukker og kanel i en skål og dryss blandingen på toppen av muffinsene.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

 

 

Tips:

♥ Siden pærene varierer såpass mye i størrelse, er det vanskelig å si akkurat hvor mange du trenger. For å få riktig mengde, har jeg derfor angitt vekten av de ferdigskrelte og rensede pærebitene jeg brukte (300 g).

♥ Merk at denne muffinsdeigen er nokså tykk i konsistensen. Det er nødvendig siden pærene avgir nokså mye saft når muffinsene stekes. De ferdig muffinsene blir saftige og gode og pærebitene fordeler seg jevnt i muffinsene uten å synke til bunns under stekingen.

♥ Pass på at du ikke rører for mye i deigen, så unngår du at den blir seig. Det våte og det tørre skal bare vendes raskt sammen.

♥ Det vakre serviset og muffinsformene er sponset av GreenGate.

 

 

 

Virkelig herlig å sette seg ned med en kopp varm te og et par pæremuffins som dufter kanel.

 

 

Det er særlig den litt sprøe sukker- og kanelskorpen oppå muffinsene som gjør at disse pæremuffinsene raskt blir en favoritt.  Yum 

 

 

Deilige muffins med mild smak av kanel og pærebiter!

 


♥ ♥ ♥ ♥

 

Pæremuffins med kanel
Ingredienser

♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 dl melk
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 2-3 pærer i biter (300 g pærebiter, se tips)

Sukker- og kaneldryss:
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel

Fremgangsmåte

Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en rørebolle. I en annen bolle blandes melk, smeltet smør og egget. Ha det våte i det tørre og vend deigen sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet). Det skal bli en nokså fast deig (se tips).

Skrell og rens pærer og del opp i små terninger (ca 1 cm). Mål opp 300 g pærebiter og bland disse forsiktig inn i deigen.

Ha muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.

Bland sukker og kanel i en skål og dryss blandingen på toppen av muffinsene.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.

Tips

♥ Siden pærene varierer såpass mye i størrelse, er det vanskelig å si akkurat hvor mange du trenger. For å få riktig mengde, har jeg derfor angitt vekten av de ferdigskrelte og rensede pærebitene jeg brukte (300 g).

♥ Merk at denne muffinsdeigen er nokså tykk i konsistensen. Det er nødvendig siden pærene avgir nokså mye saft når muffinsene stekes. De ferdig muffinsene blir saftige og gode og pærebitene fordeler seg jevnt i muffinsene uten å synke til bunns under stekingen.

♥ Pass på at du ikke rører for mye i deigen, så unngår du at den blir seig. Det våte og det tørre skal bare vendes raskt sammen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.