
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Supermyke muffins med kanel og pærebiter, som er lettvinte å lage og som egner seg ypperlig som hverdagskos innimellom alt mas og kjas nå i julestria.
På toppen av muffinsene er det et herlig, sprøtt lokk av sukker- og kaneldryss.
Oppskriften gir ca 12 muffins.
Ingredienser:
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 dl melk
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 2-3 pærer i biter (300 g pærebiter, se tips)
Sukker- og kaneldryss:
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel
Fremgangsmåte:
Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en rørebolle. I en annen bolle blandes melk, smeltet smør og egget. Ha det våte i det tørre og vend deigen sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet). Det skal bli en nokså fast deig (se tips).
Skrell og rens pærer og del opp i små terninger (ca 1 cm). Mål opp 300 g pærebiter og bland disse forsiktig inn i deigen.
Ha muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.
Bland sukker og kanel i en skål og dryss blandingen på toppen av muffinsene.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
Tips:
♥ Siden pærene varierer såpass mye i størrelse, er det vanskelig å si akkurat hvor mange du trenger. For å få riktig mengde, har jeg derfor angitt vekten av de ferdigskrelte og rensede pærebitene jeg brukte (300 g).
♥ Merk at denne muffinsdeigen er nokså tykk i konsistensen. Det er nødvendig siden pærene avgir nokså mye saft når muffinsene stekes. De ferdig muffinsene blir saftige og gode og pærebitene fordeler seg jevnt i muffinsene uten å synke til bunns under stekingen.
♥ Pass på at du ikke rører for mye i deigen, så unngår du at den blir seig. Det våte og det tørre skal bare vendes raskt sammen.
♥ Det vakre serviset og muffinsformene er sponset av GreenGate.
Virkelig herlig å sette seg ned med en kopp varm te og et par pæremuffins som dufter kanel.
Det er særlig den litt sprøe sukker- og kanelskorpen oppå muffinsene som gjør at disse pæremuffinsene raskt blir en favoritt.
Deilige muffins med mild smak av kanel og pærebiter!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g hvetemel
♥ 100 g sukker
♥ 4 ts bakepulver
♥ 1 ts kanel
♥ 2 dl melk
♥ 50 g smør
♥ 1 egg
♥ 2-3 pærer i biter (300 g pærebiter, se tips)
Sukker- og kaneldryss:
♥ 2 ss sukker
♥ 1 ts kanel
Bland mel, sukker, bakepulver og kanel i en rørebolle. I en annen bolle blandes melk, smeltet smør og egget. Ha det våte i det tørre og vend deigen sammen (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt blandet). Det skal bli en nokså fast deig (se tips).
Skrell og rens pærer og del opp i små terninger (ca 1 cm). Mål opp 300 g pærebiter og bland disse forsiktig inn i deigen.
Ha muffinsformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene så de blir ca. 2/3 fulle.
Bland sukker og kanel i en skål og dryss blandingen på toppen av muffinsene.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Siden pærene varierer såpass mye i størrelse, er det vanskelig å si akkurat hvor mange du trenger. For å få riktig mengde, har jeg derfor angitt vekten av de ferdigskrelte og rensede pærebitene jeg brukte (300 g).
♥ Merk at denne muffinsdeigen er nokså tykk i konsistensen. Det er nødvendig siden pærene avgir nokså mye saft når muffinsene stekes. De ferdig muffinsene blir saftige og gode og pærebitene fordeler seg jevnt i muffinsene uten å synke til bunns under stekingen.
♥ Pass på at du ikke rører for mye i deigen, så unngår du at den blir seig. Det våte og det tørre skal bare vendes raskt sammen.
2 comments