 
									  
				
				
			Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	Dette er virkelig året hvor folk har dilla på å lage fudge til jul. Diverse oppskrifter på fudge florerer på de ulike matbloggene, og også jeg har blitt bitt av basillen  :)
I dag kommer Pink Marshmallow Fudge - som først og fremst er beregnet på små jenter som liker søtt og som liker rosa *heart*
Jeg bruker rosa Marshmallow Fluff med jordbærsmak (se tips), som gir rosa farge og deilig godterismak på fudgen. I tillegg inneholder fugden hvit sjokolade og vikingmelk.

Ingredienser:
♥ 6,75 dl sukker
	♥ 175 g smør
	♥ 1,75 dl vikingmelk (se tips)
	♥ 200 g marshmallowskrem med jordbærsmak / Marshmallows fluff (se tips)
	♥ 350 g hvit sjokolade
	♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.
Bland i rosa marshmallowskrem, hvit sjokolade som er hakket opp i biter (eller bruk hvite sjokoladeknapper) og vaniljeekstrakt (eller vaniljeessens). Rør til både marshmallowskremen og den hvite sjokoladen har løst seg opp.
Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Settes i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Løft så den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret.

Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.

Lekkert å gi bort som spiselig julegave!


Tips:
♥ Det er viktig å skille Vikingmelk fra søt kondensert melk. Begge deler selges på hermetikkboks, men konsistensen er helt forskjellig. Her brukes altså Vikingmelk, som er nesten som vanlig melk i konsistenen (bare litt mer konsentrert).

♥ Marshmallowskrem (også kalt Marshmallows fluff) er et amerikansk produkt som blant annet selgers i butikkene til Meny, ICA og Ultra. Finnes i hvit variant og så denne rosa varianten med jordbærsmak som jeg har brukt her.

Jordbærsmaken er syntetisk, så smaken på fudgen blir som jordbærgodteri.
Populært hos mange barn! :)

	♥ ♥ ♥ ♥
 

♥ 6,75 dl sukker
♥ 175 g smør
♥ 1,75 dl vikingmelk (se tips)
♥ 200 g marshmallowskrem med jordbærsmak / Marshmallows fluff (se tips)
♥ 350 g hvit sjokolade
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
Smelt smøret i en kjele (bruk gjerne en middels stor, teflonbelagt kjele). Tilsett sukkeret og vikingmelken og kok opp. La så blandingen fosskoke under stadig omrøring i 3 minutter. Ta kjelen av platen.
Bland i rosa marshmallowskrem, hvit sjokolade som er hakket opp i biter (eller bruk hvite sjokoladeknapper) og vaniljeekstrakt (eller vaniljeessens). Rør til både marshmallowskremen og den hvite sjokoladen har løst seg opp.
Kle en firkantet form (20 cm x 20 cm) med bakepapir. Hell blandingen i formen og jevn til overflaten. Settes i kjøleskapet i noen timer, og gjerne over natten, så fudgen stivner.
Løft så den stivnede fudgen ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Bruk en stor kniv og skjær fudgen opp i firkanter.
♥ Det er viktig å skille viking melk fra søt kondensert melk. Begge deler selges på hermetikkboks, men konsistensen er helt forskjellig. Her brukes altså vikingmelk, som er nesten som vanlig melk i konsistenen (bare litt mer konsentrert).
♥ Marshmallowskrem (også kalt Marshmallows fluff) er et amerikansk produkt som blant annet selgers i butikkene til Meny, ICA og Ultra. Finnes i hvit variant og så denne rosa varianten med jordbærsmak som jeg har brukt her.
20 comments