
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Sarah Bernhardt i langpanne er den mest populære kaken her på Det søte liv i desember i år - slik den også var det i fjor!
Da jeg var på God morgen Norge på TV 2 tidligere denne uken og viste frem denne kaken sammen med Wenche Andersen på hennes kjøkken i TV-studioet, tikket det inn flere spørsmål fra seerne. Et av dem var om det går an å lage Sarah Bernhardt i langpanne uten nøtter?
Svaret er ja! Kakebunnen er opprinnelig en mandelbunn, men det går an å blande for eksempel knuste Ritz-kjeks i marengsen i stedet for mandler. Det gir en utrolig digg smak, for Ritz-kjeks er jo litt salte, så da får man en deilig snickersaktig smak på kaken.
Anbefales varmt til alle, enten man har nøtteallergi eller ikke!
SER DENNE KAKEN DEILIG UT, ELLER HVA???
Oppskriften er beregnet på stor langpanne.
Ingredienser:
Kakebunn:
♥ 6 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 200 g Ritz-kjeks (1 pk)
♥ 4 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis
♥ 6 eggeplommer
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
Knus Ritz-kjeks til smuler i food processor og bland kjekssmulene med bakepulver.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Vend i kjekssmulene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.
Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).
Sjokoladeglasur:
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.
Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag.
Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.
Løft kaken ut av langpannen. La den stå i romtemperatur en stund, så sjokoladeglasuren mykner noe (det forhindrer at den sprekker opp når du begynner å skjære i kaken).
Bruk en stor kniv som du regelmessig holder under varmt vann (også det hjelper for å få pene kakestykker).
Først renskjærer jeg kantene.
Mmmm.... disse kantene er supergode (og tilhører kokken... )
Så deler jeg kaken i firkanter og bruker kniven eller en stekespade for å løsne kakestykkene fra papiret.
Ha kakestykkene på et serveringsfat eller et brett som står kjølig dersom du ikke har tenkt å servere kaken med en gang.
Tips:
♥ Kakebunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg pleier alltid å starte med å rydde en hylle i kjøleskapet når jeg skal lage denne kaken.
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
♥ For en annen fiffig variant, se Sarah Bernhardt i langpanne med suksesskrem.
♥ Jeg fant ut at solbærlikør smakte perfekt til disse kakestykkene!
Takk til dere som har stilt spørsmålet om nøttefri variant av Sarah Bernhardt i langpanne. Takket være dere har jeg nå en favorittvariant av denne kaken, selv om jeg slett ikke har nøtteallergi selv..
Super smak og konsistens!
Både det store røde serveringsfatet som du ser ovenfor og denne søte, sølvfargede stjernetallerkenen er sponset av GreenGate.
Det er lov å la seg friste av denne kaken her!
Fantastisk!
Ha en nydelig 4. adventshelg!
♥ ♥ ♥ ♥
Kakebunn:
♥ 6 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 200 g Ritz-kjeks (1 pk)
♥ 4 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis
♥ 6 eggeplommer
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør
Kakebunn: Knus Ritz-kjeks til smuler i food processor og bland kjekssmulene med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i kjekssmulene. Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Sjokoladekrem: Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret. Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).
Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag.
Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner. Del kaken opp i passe store firkanter.
♥ Kakebunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg pleier alltid å starte med å rydde en hylle i kjøleskapet når jeg skal lage denne kaken.
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
10 comments