Also available in: Norsk

Add new comment

Sarah Bernhardt i langpanne uten nøtter (med Ritz-kjeks)


Sarah Bernhardt i langpanne er den mest populære kaken her på Det søte liv i desember i år - slik den også var det i fjor!

Da jeg var på God morgen Norge på TV 2 tidligere denne uken og viste frem denne kaken sammen med Wenche Andersen på hennes kjøkken i TV-studioet, tikket det inn flere spørsmål fra seerne. Et av dem var om det går an å lage Sarah Bernhardt i langpanne uten nøtter?

Svaret er ja! Kakebunnen er opprinnelig en mandelbunn, men det går an å blande for eksempel knuste Ritz-kjeks i marengsen i stedet for mandler. Det gir en utrolig digg smak, for Ritz-kjeks er jo litt salte, så da får man en deilig snickersaktig smak på kaken.

Anbefales varmt til alle, enten man har nøtteallergi eller ikke!  :) 

 

SER DENNE KAKEN DEILIG UT, ELLER HVA???  :-D 

 

Oppskriften er beregnet på stor langpanne.

 

Ingredienser:

Kakebunn:
♥ 6 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 200 g Ritz-kjeks (1 pk)
♥ 4 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis
♥ 6 eggeplommer
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør

 

Fremgangsmåte:

Kakebunn:

Knus Ritz-kjeks til smuler i food processor og bland kjekssmulene med bakepulver.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.

Vend i kjekssmulene.

Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.

Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.


Sjokoladekrem:

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.

Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).


Sjokoladeglasur:

Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.

Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag.

Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.

 

 

Løft kaken ut av langpannen. La den stå i romtemperatur en stund, så sjokoladeglasuren mykner noe (det forhindrer at den sprekker opp når du begynner å skjære i kaken).

Bruk en stor kniv som du regelmessig holder under varmt vann (også det hjelper for å få pene kakestykker).

Først renskjærer jeg kantene.

 

 

Mmmm.... disse kantene er supergode (og tilhører kokken...  ;)   )

 

Så deler jeg kaken i firkanter og bruker kniven eller en stekespade for å løsne kakestykkene fra papiret.

 

 

Ha kakestykkene på et serveringsfat eller et brett som står kjølig dersom du ikke har tenkt å servere kaken med en gang.

 

 

 

Tips:

♥ Kakebunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg pleier alltid å starte med å rydde en hylle i kjøleskapet når jeg skal lage denne kaken. :) 

♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!

♥ For en annen fiffig variant, se Sarah Bernhardt i langpanne med suksesskrem.

♥ Jeg fant ut at solbærlikør smakte perfekt til disse kakestykkene!  :) 

 

 

Takk til dere som har stilt spørsmålet om nøttefri variant av Sarah Bernhardt i langpanne.  Takket være dere har jeg nå en favorittvariant av denne kaken, selv om jeg slett ikke har nøtteallergi selv..  :)

 

 

Super smak og konsistens!

 

Både det store røde serveringsfatet som du ser ovenfor og denne søte, sølvfargede stjernetallerkenen er sponset av GreenGate.

 

Det er lov å la seg friste av denne kaken her!

 

Fantastisk!

 

Ha en nydelig 4. adventshelg!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥

Sarah Bernhardt i langpanne uten nøtter (med Ritz-kjeks)
Ingredients

Kakebunn:
♥ 6 eggehviter
♥ 400 g sukker
♥ 200 g Ritz-kjeks (1 pk)
♥ 4 ts bakepulver

Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 200 g melis
♥ 6 eggeplommer
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur:
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss smør

Instructions

Kakebunn: Knus Ritz-kjeks til smuler i food processor og bland kjekssmulene med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i kjekssmulene. Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Sjokoladekrem: Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret. Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).

Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag.

Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

♥ Kakebunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg pleier alltid å starte med å rydde en hylle i kjøleskapet når jeg skal lage denne kaken. :) 

♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!

Season
Allergies and preferences

10 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.