 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	Sarah Bernhardt i langpanne er den mest populære kaken her på Det søte liv i desember i år - slik den også var det i fjor!
Da jeg var på God morgen Norge på TV 2 tidligere denne uken og viste frem denne kaken sammen med Wenche Andersen på hennes kjøkken i TV-studioet, tikket det inn flere spørsmål fra seerne. Et av dem var om det går an å lage Sarah Bernhardt i langpanne uten nøtter?
Svaret er ja! Kakebunnen er opprinnelig en mandelbunn, men det går an å blande for eksempel knuste Ritz-kjeks i marengsen i stedet for mandler. Det gir en utrolig digg smak, for Ritz-kjeks er jo litt salte, så da får man en deilig snickersaktig smak på kaken.
Anbefales varmt til alle, enten man har nøtteallergi eller ikke! :)

SER DENNE KAKEN DEILIG UT, ELLER HVA??? :-D
Oppskriften er beregnet på stor langpanne.
Ingredienser:
Kakebunn:
	♥ 6 eggehviter
	♥ 400 g sukker
	♥ 200 g Ritz-kjeks (1 pk)
	♥ 4 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
	♥ 250 g smør
	♥ 200 g melis
	♥ 6 eggeplommer
	♥ 2 ss kakao
	♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
	♥ 200 g kokesjokolade
	♥ 2 ss smør
Fremgangsmåte:
Kakebunn:
Knus Ritz-kjeks til smuler i food processor og bland kjekssmulene med bakepulver.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs.
Vend i kjekssmulene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
	Sjokoladekrem:
Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.
Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).
	Sjokoladeglasur:
Smelt kokesjokoladen sammen med smøret.
Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag.
Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.

Løft kaken ut av langpannen. La den stå i romtemperatur en stund, så sjokoladeglasuren mykner noe (det forhindrer at den sprekker opp når du begynner å skjære i kaken).
Bruk en stor kniv som du regelmessig holder under varmt vann (også det hjelper for å få pene kakestykker).
Først renskjærer jeg kantene.

Mmmm.... disse kantene er supergode (og tilhører kokken... ;) )
Så deler jeg kaken i firkanter og bruker kniven eller en stekespade for å løsne kakestykkene fra papiret.

Ha kakestykkene på et serveringsfat eller et brett som står kjølig dersom du ikke har tenkt å servere kaken med en gang.


Tips:
♥ Kakebunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg pleier alltid å starte med å rydde en hylle i kjøleskapet når jeg skal lage denne kaken. :)
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
♥ For en annen fiffig variant, se Sarah Bernhardt i langpanne med suksesskrem.
♥ Jeg fant ut at solbærlikør smakte perfekt til disse kakestykkene! :)

Takk til dere som har stilt spørsmålet om nøttefri variant av Sarah Bernhardt i langpanne. Takket være dere har jeg nå en favorittvariant av denne kaken, selv om jeg slett ikke har nøtteallergi selv.. :)

Super smak og konsistens!

Både det store røde serveringsfatet som du ser ovenfor og denne søte, sølvfargede stjernetallerkenen er sponset av GreenGate.
	
	 
Det er lov å la seg friste av denne kaken her!

Fantastisk!
Ha en nydelig 4. adventshelg!

♥ ♥ ♥ ♥
 

Kakebunn:
	♥ 6 eggehviter
	♥ 400 g sukker
	♥ 200 g Ritz-kjeks (1 pk)
	♥ 4 ts bakepulver
Sjokoladekrem:
	♥ 250 g smør
	♥ 200 g melis
	♥ 6 eggeplommer
	♥ 2 ss kakao
	♥ 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur:
	♥ 200 g kokesjokolade
	♥ 2 ss smør
Kakebunn: Knus Ritz-kjeks til smuler i food processor og bland kjekssmulene med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i kjekssmulene. Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
	
	Sjokoladekrem: Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret. Bre sjokoladekremen over den kalde kakebunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer (se tips).
	
	Sjokoladeglasur: Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag.
Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner. Del kaken opp i passe store firkanter.
♥ Kakebunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg pleier alltid å starte med å rydde en hylle i kjøleskapet når jeg skal lage denne kaken. :)
♥ Kaken holder seg god i mange dager! Oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
10 comments