
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
En klassisk Suksesskake kan du med letthet trylle med og få Bringebærsukess, Jordbærsuksess - eller Blåbærsuksess som jeg har laget her.
Lekkert på kakebordet!
Ingredienser:
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 250 g smør
Blåbærlokk:
♥ 300 g store, friske blåbær
♥ 1 pk blåbærgelé
♥ 2,5 dl vann
Fremgangsmåte:
Mandelbunn:
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og fest den godt rundt kaken på fatet. Det går også an å la kaken bli værende i formen, men da blir det litt mer kronglete å få den ferdige kaken over på et kakefat.
Suksesskrem:
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen. Visp inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Avkjøl kremen til den er romtemperert og tykk i konsistensen.
Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Blåbærlokk:
Fordel blåbærene over den gule kremen oppå kaken kaken.
Kok opp vann og løs opp blåbærgeléen i vannet. Avkjøl til blandingen er helt kald, men ikke stivnet (se tips).
Ha geléen forsiktig over blåbærene og sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet.
Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
Tips:
♥ Friske, store blåbær fås kjøpt året rundt og blir finest på kaken. Du kan også bruke små, frosne blåbær. Da blir kaken imidlertid litt mer rennende, men like god!
♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over den flytende geléen, ellers vil geléen renne ut gjennom sprekkene mellom kaken og formen.
♥ Det er viktig at geléen er helt kald (men fortsatt helt flytende) før du heller den over blåbærene, ellers smelter suksesskremen. Du trenger ikke å bruke all geléen, bare nok til at blåbærene blir godt dekket.
Mandelbunn:
♥ 4 eggehviter
♥ 150 g melis
♥ 150 g mandler
♥ 0,5 ts bakepulver
Suksesskrem:
♥ 6 eggeplommer
♥ 150 g sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1,5 ts vaniljesukker
♥ 250 g smør
Blåbærlokk:
♥ 300 g store, friske blåbær
♥ 1 pk blåbærgelé
♥ 2,5 dl vann
Pisk eggehvitene stive. Ha i melis og pisk videre til marengs. Bland i bakepulver. Mal mandlene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Vask kakeringen og sett den rundt kaken på fatet.
Bland eggeplommer, kremfløte, sukker og vaniljesukker i en liten kjele. Kok opp under stadig omrøring. Ta kjelen fra platen om la kremen avkjøle til romtemperatur. Pisk så inn mykt smør i små klatter med en stålvisp. Ha kremen over kaken i formen og sett fatet i kjøleskapet til kremen har stivnet (jeg pleier å la kaken stå i kjøleskapet over natten).
Fordel blåbærene over kaken. Kok opp vann og løs opp blåbærgeléen i vannet. Avkjøl til blandingen er helt kald, men ikke stivnet (se tips). Ha geléen forsiktig over blåbærene og sett kaken i kjøleskapet til geléen har stivnet. Skjær forsiktig langs kanten på formen med en skarp kniv og fjern kakeringen.
♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen, ellers vil geléen renne ut gjennom sprekkene mellom kaken og formen.
♥ Det er viktig at geléen er helt kald (men fortsatt helt flytende) før du heller den over blåbærene, ellers smelter suksesskremen. Du trenger ikke å bruke all geléen, bare nok til at blåbærene blir godt dekket.
♥ Friske, store blåbær fås kjøpt året rundt og blir finest på kaken. Du kan også bruke små, frosne blåbær. Da blir kaken imidlertid litt mer rennende, men like god!
18 comments