Add new comment

Ekstra lett ostekake


Helgen nærmer seg - og JA; det er mulig  å lage en ostekake til helgen som du kan nyte med god samvittighet!

Smile  Grin  Smile  Grin  Smile  Grin  Smile  Grin 

 

 

I denne ostekaken brukes det ikke kremost overhodet, men i stedet mager vaniljekesam. Kesam er faktisk en mager form for ferskost.  Smile   Dessuten er mesteparten av rømmen byttet ut med bare noen skjeer ekstra lettrømme og det er redusert på sukkermengden i kaken også.

Likevel er dette en alldeles nydelig kake!

 

 

Ingredienser:

Kjeksbunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 4 ss smeltet smør (se tips)

Fromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl mager vaniljekesam (se tips)
♥ 4 ss ekstra lettrømme (se tips)
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 1 pk jordbærgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann

 

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Det er ikke så mye smør, så kjekssmulene vil virke nokså tørre også etter at de er blandet med smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Fordel kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
 

Fromasjfyll:

Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.

Rør sammen vaniljekesam, lettrømme, sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og bland kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
 

Gelélokk:

Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

Tips:

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Merk at denne kjeksbunnen er mer smulete enn vanlig. Det skyldes at det her er redusert på smørmengden. Ostekaken er også litt syrligere fordi sukkermengden er redusert. Men den smaker nyyyydelig likevel!

♥ Jeg har her brukt mager variant av vaniljekesam og det nye produktet ekstra lettrømme. Kesam (også kalt kvark) er en mager form for ferskost, se f eks beskrivelsen på nettsiden til produsenten TINE her.  Vanlig type vaniljekesam og lettrømme kan selvsagt også brukes.

 

 

♥  Kaken er holdbar i kjøleskapet!

 

 

Deilig søt og likevel litt frisk kake å ha i kjøleskapet gjennom helgen...  Smile 

 

 

Kan jeg friste med et kakestykke?

 

 

Kos deg med et stort smil!   Grin 

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Ekstra lett ostekake
Ingredienser

Kjeksbunn:
♥ 200 g Digestivekjeks
♥ 4 ss smeltet smør (se tips)

Fromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl mager vaniljekesam (se tips)
♥ 4 ss ekstra lettrømme (se tips)
♥ 1 ss sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Gelélokk:
♥ 1 pk jordbærgelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør. Det er ikke så mye smør, så kjekssmulene vil virke nokså tørre også etter at de er blandet med smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Fordel kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
 

Fromasjfyll: Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende.

Rør sammen vaniljekesam, lettrømme, sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og bland kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.

Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
 

Gelélokk: Løs opp jordbærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Tips

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geléen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geléen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Merk at denne kjeksbunnen er mer smulete enn vanlig. Det skyldes at det her er redusert på smørmengden. Ostekaken er også litt syrligere fordi sukkermengden er redusert. Men den smaker nyyyydelig likevel!

♥ Jeg har her brukt mager variant av vaniljekesam og det nye produktet ekstra lettrømme. Kesam (også kalt kvark) er en mager form for ferskost. Vanlig vaniljekesam og lettrømme kan selvsagt også brukes.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

28 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.