
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Sjokolademuffins med sjokoladekrem - eller "Sjokoladecupcakes" om du vil - er supert å kose seg med denne siste helgen i januar!
Muffinsdeigen inneholder rømme, som gjør sjokolademuffinsene ekstra myke og saftige.
Sjokoladekremen er myk og fluffy i konsistensen...
... populære cupcakes...
Oppskriften gir ca. 20 sjokoladecupcakes.
Ingredienser:
Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl lettrømme
♥ 0,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 1 dl helmelk
♥ 800 g - 1 kg melis
Fremgangsmåte:
Sjokolademuffins:
Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp.
Skill eggene og bland eggeplommer med sukker og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.
Sjokoladekrem:
Pisk mykt smør, kakao og det meste av melisen luftig. Tilsett melk og resten av melisen. Pisk til alt er godt blandet og pisk så videre i 3-5 min til en meget luftig sjokoladesmørkrem.
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på muffinsene i vakre topper.
Tips:
♥ Tilpass mengden melk og melis i sjokoladekremen. Den skal være myk, men likevel fast nok til at den holder fasongen når den sprøytes på sjokolademuffinsene.
♥ Muffinsene kan fryses, men jeg synes disse smaker aller best samme dag de er laget.
Happy weekend fra meg og datteren min, Cecilie
♥ ♥ ♥ ♥
Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl lettrømme
♥ 0,5 dl melk
Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 1 dl helmelk
♥ 800 g - 1 kg melis
Sjokolademuffins:
Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp.
Skill eggene og bland eggeplommer med sukker og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.
Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.
Sjokoladekrem:
Pisk mykt smør, kakao og det meste av melisen luftig. Tilsett melk og resten av melisen. Pisk til alt er godt blandet og pisk så videre i 3-5 min til en meget luftig sjokoladesmørkrem.
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på muffinsene i vakre topper.
♥ Tilpass mengden melk og melis i sjokoladekremen. Den skal være myk, men likevel fast nok til at den holder fasongen når den sprøytes på sjokolademuffinsene.
♥ Muffinsene kan fryses, men jeg synes disse smaker aller best samme dag de er laget.
28 comments