Add new comment

Sjokolademuffins med sjokoladekrem (Sjokoladecupcakes)


Sjokolademuffins med sjokoladekrem - eller "Sjokoladecupcakes" om du vil - er supert å kose seg med denne siste helgen i januar!  Smile 

 

 

Muffinsdeigen inneholder rømme, som gjør sjokolademuffinsene ekstra myke og saftige.

Sjokoladekremen er myk og fluffy i konsistensen...

 



... populære cupcakes...

 

Oppskriften gir ca. 20 sjokoladecupcakes.

 

Ingredienser:

Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg 
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl lettrømme
♥ 0,5 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 1 dl helmelk
♥ 800 g - 1 kg melis

 

Fremgangsmåte:

Sjokolademuffins:

Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp. 

Skill eggene og bland eggeplommer med sukker og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.


Sjokoladekrem:

Pisk mykt smør, kakao og det meste av melisen luftig. Tilsett melk og resten av melisen. Pisk til alt er godt blandet og pisk så videre i 3-5 min til en meget luftig sjokoladesmørkrem.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på muffinsene i vakre topper.

 

 

Tips:

♥ Tilpass mengden melk og melis i sjokoladekremen. Den skal være myk, men likevel fast nok til at den holder fasongen når den sprøytes på sjokolademuffinsene.

 

 

♥ Muffinsene kan fryses, men jeg synes disse smaker aller best samme dag de er laget.

 

 

Happy weekend fra meg og datteren min, Cecilie  Grin 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

Sjokolademuffins med sjokoladekrem (Sjokoladecupcakes)
Ingredienser

Sjokolademuffins:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl kakao
♥ 2 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljeekstrakt
♥ 2,5 dl lettrømme
♥ 0,5 dl melk

Sjokoladekrem:
♥ 250 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 1 dl helmelk
♥ 800 g - 1 kg melis

Fremgangsmåte

Sjokolademuffins:
Smelt smøret. Bland i kakao slik at kakaoen løser seg opp. 

Skill eggene og bland eggeplommer med sukker og sjokoladesmøret. Bland i rømme og vanilje. Sikt mel og bakepulver og bland i vekselsvis med melken. Pisk eggehvitene til stivt skum og vend disse forsiktig inn i deigen til slutt.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll formene 2/3 fulle.

Stek muffinsene midt i ovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl helt.


Sjokoladekrem:
Pisk mykt smør, kakao og det meste av melisen luftig. Tilsett melk og resten av melisen. Pisk til alt er godt blandet og pisk så videre i 3-5 min til en meget luftig sjokoladesmørkrem.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt kremen på muffinsene i vakre topper.

Tips

♥ Tilpass mengden melk og melis i sjokoladekremen. Den skal være myk, men likevel fast nok til at den holder fasongen når den sprøytes på sjokolademuffinsene.

♥ Muffinsene kan fryses, men jeg synes disse smaker aller best samme dag de er laget.

28 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.