Add new comment

Sitronkladdkake


Mmmm.... supernydelig kake som er veldig lettvint å røre sammen. Konsistensen på denne kaken skal være kladdete som en konfektkake, og smaken både nydelig frisk og søt på samme tid.

Jeg elsker sitronkaker, og denne er intet unntak.  Smile  En av mine virkelige favorittoppkrifter!

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35-40 min (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men fortsatt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.

Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis.

 

 

Tips:

♥ 1,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore sitroner. Siden sitronene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde.

♥ Sitronsaft kan byttes ut med presset appelsinsaft og revet sitronskall med revet appelsinskall for å lage en Appelsinkladdkake

♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald.

♥ Server kaken romtemperert hvis du liker at den har en bløt og klissete kjerne.

♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.

♥ Se også Sitronkladdkake med valmuefrø

 

Sitronkladdekake er et supert kaketips til morsdagshelgen!  Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Sitronkladdkake
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35-40 min (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men fortsatt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.

Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis.

Tips

♥ 1,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore sitroner. Siden sitronene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde. 

♥ Sitronsaft kan byttes ut med presset appelsinsaft og revet sitronskall med revet appelsinskall for å lage en Appelsinkladdkake

♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald.

♥ Server kaken romtemperert hvis du liker at den har en bløt og klissete kjerne.

♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.

♥ Se også Sitronkladdkake med valmuefrø

Kakekategori
Desserter
Allergier og preferanser

43 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.