Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Mmmm.... supernydelig kake som er veldig lettvint å røre sammen. Konsistensen på denne kaken skal være kladdete som en konfektkake, og smaken både nydelig frisk og søt på samme tid.
Jeg elsker sitronkaker, og denne er intet unntak. :) En av mine virkelige favorittoppkrifter!

Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35-40 min (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men fortsatt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.
Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis.

Tips:
♥ 1,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore sitroner. Siden sitronene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde.
♥ Sitronsaft kan byttes ut med presset appelsinsaft og revet sitronskall med revet appelsinskall for å lage en Appelsinkladdkake.
♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald.
♥ Server kaken romtemperert hvis du liker at den har en bløt og klissete kjerne.
♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.
♥ Se også Sitronkladdkake med valmuefrø.
Sitronkladdekake er et supert kaketips til morsdagshelgen! :)

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35-40 min (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men fortsatt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.
Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis.
♥ 1,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore sitroner. Siden sitronene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde.
♥ Sitronsaft kan byttes ut med presset appelsinsaft og revet sitronskall med revet appelsinskall for å lage en Appelsinkladdkake.
♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald.
♥ Server kaken romtemperert hvis du liker at den har en bløt og klissete kjerne.
♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.
♥ Se også Sitronkladdkake med valmuefrø.
43 comments