Also available in: Norsk

Add new comment

Sitronkladdkake


Mmmm.... supernydelig kake som er veldig lettvint å røre sammen. Konsistensen på denne kaken skal være kladdete som en konfektkake, og smaken både nydelig frisk og søt på samme tid.

Jeg elsker sitronkaker, og denne er intet unntak.  :)  En av mine virkelige favorittoppkrifter!

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35-40 min (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men fortsatt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.

Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis.

 

 

Tips:

♥ 1,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore sitroner. Siden sitronene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde.

♥ Sitronsaft kan byttes ut med presset appelsinsaft og revet sitronskall med revet appelsinskall for å lage en Appelsinkladdkake

♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald.

♥ Server kaken romtemperert hvis du liker at den har en bløt og klissete kjerne.

♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.

♥ Se også Sitronkladdkake med valmuefrø

 

Sitronkladdekake er et supert kaketips til morsdagshelgen!  :) 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Sitronkladdkake
Ingredients

♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel

Pynt:
♥ melisdryss

Instructions

Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.

Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35-40 min (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men fortsatt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.

Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis.

Tips

♥ 1,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore sitroner. Siden sitronene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde. 

♥ Sitronsaft kan byttes ut med presset appelsinsaft og revet sitronskall med revet appelsinskall for å lage en Appelsinkladdkake

♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald.

♥ Server kaken romtemperert hvis du liker at den har en bløt og klissete kjerne.

♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.

♥ Se også Sitronkladdkake med valmuefrø

Cake category
Desserts
Allergies and preferences

43 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.