
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Mmmm.... supernydelig kake som er veldig lettvint å røre sammen. Konsistensen på denne kaken skal være kladdete som en konfektkake, og smaken både nydelig frisk og søt på samme tid.
Jeg elsker sitronkaker, og denne er intet unntak. En av mine virkelige favorittoppkrifter!
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35-40 min (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men fortsatt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.
Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis.
Tips:
♥ 1,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore sitroner. Siden sitronene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde.
♥ Sitronsaft kan byttes ut med presset appelsinsaft og revet sitronskall med revet appelsinskall for å lage en Appelsinkladdkake.
♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald.
♥ Server kaken romtemperert hvis du liker at den har en bløt og klissete kjerne.
♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.
♥ Se også Sitronkladdkake med valmuefrø.
Sitronkladdekake er et supert kaketips til morsdagshelgen!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 egg
♥ 4,5 dl sukker
♥ 200 g smør
♥ 1,5 dl sitronsaft
♥ revet skall av 2 sitroner
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
Pynt:
♥ melisdryss
Pisk egg og sukker sammen med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).
Smelt og avkjøl smøret. Bland smøret inn i deigen sammen med de øvrige ingrediensene og rør deigen jevn og klumpfri.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 35-40 min (avhengig av hvor bløt du liker kaken). Kaken skal være gjennomstekt i kantene, men fortsatt bløt og ustekt i midten. Avkjøl kaken i formen før du tar den ut og fjerner bakepapiret.
Sett kaken på et kakefat og sikt over litt melis.
♥ 1,5 dl sitronsaft tilsvarer presset saft fra to mellomstore sitroner. Siden sitronene jo varierer i størrelse, kan det være greit å måle nøyaktig mengde.
♥ Sitronsaft kan byttes ut med presset appelsinsaft og revet sitronskall med revet appelsinskall for å lage en Appelsinkladdkake.
♥ Det er viktig at kaken får stå kaldt før du skjærer i den. Kaken kan gjerne stå i kjøleskapet over natten før du tar den ut av formen. Kaken stivner i konsistensen når den er kald.
♥ Server kaken romtemperert hvis du liker at den har en bløt og klissete kjerne.
♥ Vaniljeis eller pisket krem er nydelig ved siden av.
♥ Se også Sitronkladdkake med valmuefrø.
43 comments