Add new comment

Daimkake med mandelbunn og krem


En helt herlig kake som anbefales til helgen! 

 

 

Ingredienser:

Mandelbunn:
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 200 g mandler
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Pynt:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 doble Daim (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis. Hakk mandlene grovt (jeg bruker food processor med hakkekniv til dette). Bland mandlene med mel og bakepulver.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt  ovnen ved 175°C i 40-50 minutter. Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og la den deretter bli helt kald i formen (la kaken gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter - eller i 1 time i fryseren hvis du ikke har tid til å vente til neste dag).

Ta den kalde kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Flytt kaken forsiktig over på et kakefat.

Pisk kremfløten til luftig krem og smak til med vaniljesukker. Fordel kremen over den kalde kaken.

Hakk Daimsjokoladen og dryss den på toppen av kremen.

 

Pynt kaken med en rose hvis du vil..

 

Tips:

♥ Denne mandelbunnen er nokså spesiell fordi den inneholder mye sukker og egg, og lite mel. Det som typisk skjer når du steker kaken, er at den hever seg i ovnen under stekingen og så synker sammen igjen etterpå. (Et lite tips er å åpne ovnsdøren når du ser at kaken hever seg for mye, og så hakke noen hull på toppen av kaken før du lukker ovnsdøren igjen og lar kaken steke videre. Da vil kaken synke litt sammen igjen.) Dette med at kaken hever seg og så synker sammen igjen er helt normalt. Kaken vil også blir nokså seig i kantene på grunn av alt sukkeret. Derfor lønner det seg  løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv mens kaken fortsatt er varm. La kaken deretter bli helt kald før du drar av bakepapiret og flytter kaken over på et fat, så unngår du at den går i stykker når du flytter på den.

♥ Jeg bruker 3 pk med Doble Daimsjokolader oppå kaken. Det tilsvarer ca. 180 g Daimsjokolade. Det går også an å pynte kaken med Daimkuler.

 

 

Det holder da med 1 pk Daimkuler. Smaken blir jo omtrent den samme, men kaken ser likevel litt annerledes ut når hakket Daim byttes ut med Daimkuler.

 

 

NAM til begge deler!  Icon e biggrin

 

 

♥ Mandelbunnen må som sagt gjerne lages dagen i forveien. Kaken bør imidlertid serveres samme dag den pyntes med pisket krem og hakket Daim.

 

Kos deg i helgen!  Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Daimkake med mandelbunn og krem
Ingredienser

Mandelbunn:
♥ 4 egg
♥ 4 dl sukker
♥ 200 g mandler
♥ 2 ss hvetemel
♥ 1 ts bakepulver

Pynt:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 doble Daim (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Hakk mandlene grovt (jeg bruker food processor med hakkekniv til dette). Bland mandlene med mel og bakepulver.

Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt  ovnen ved 175 °C i 40-50 minutter. Løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv og la den deretter bli helt kald i formen (la kaken gjerne stå i kjøleskapet til dagen etter eller 1 time i fryseren hvis du ikke har tid til å vente til neste dag).

Ta den kalde kaken ut av formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Flytt kaken forsiktig over på et kakefat.

Pisk kremfløten til luftig krem og smak til med vaniljesukker. Fordel kremen over den kalde kaken.

Hakk Daimsjokoladen og dryss den på toppen av kremen.

Tips

♥ Denne mandelbunnen er nokså spesiell fordi den inneholder mye sukker og egg, og lite mel. Det som typisk skjer når du steker kaken, er at den hever seg i ovnen under stekingen og så synker sammen igjen etterpå. (Et lite tips er å åpne ovnsdøren når du ser at kaken hever seg for mye, og så hakke noen hull på toppen av kaken før du lukker ovnsdøren igjen og lar kaken steke videre. Da vil kaken synke litt sammen igjen.) Dette med at kaken hever seg og så synker sammen igjen er helt normalt. Kaken vil også blir nokså seig i kantene på grunn av alt sukkeret. Derfor lønner det seg  løsne kaken fra kanten av formen med en skarp kniv mens kaken fortsatt er varm. La kaken deretter bli helt kald før du drar av bakepapiret og flytter kaken over på et fat, så unngår du at den går i stykker når du flytter på den.

♥ Jeg bruker 3 pk med Doble Daimsjokolader oppå kaken. Det tilsvarer ca. 180 g Daimsjokolade. Det går også an å pynte kaken med Daimkuler.

♥ Mandelbunnen må som sagt gjerne lages dagen i forveien. Kaken bør imidlertid serveres samme dag den pyntes med pisket krem og hakket Daim.

10 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.