
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du en fantastisk oppskrift på chilimarmelade - basert på Nigellas berømte oppskrift på Chilli Jam.
Det er i grunnen like mye rød paprika i denne marmeladen som chili, så marmeladen er ikke så sterk som den kan høres ut som. Rød paprika er faktisk en supermild variant av chili.
Rød chili og paprika Ramiro (avlang type rød paprika).
I grunnen er ikke dette en marmelade heller, men snarere en nokså stiv chiligelé.
Smaken er helt vidunderlig til alle typer oster!
De kjempefine tallerkene er sponset av GreenGate.
Her serverer jeg chilimarmeladen til et utvalg Edamer og lignende guloster.
Supergodt!
Can't get enough!
Oppskriften gir ca. 6 små syltetøyglass.
Ingredienser:
♥ 150 g rød chili (renset vekt, se tips)
♥ 150 g rød paprika (renset vekt)
♥ 1 kg syltesukker (se tips)
♥ 6 dl eplesidereddik
Fremgangsmåte:
Ha chili og paprika i en food processor med hakkekniv og kjør til både chili og paprika er helt fint hakket.
Ha eddik og syltesukker i en stor, tykkbunnet kjele og kok opp slik at sukkeret løser seg opp. Tilsett chili- og paprikamosen og la blandingen koke under omrøring i ca. 10 minutter.
Ta kjelen av platen og avkjøl i 40 minutter. Rør av og til. Du vil se at marmeladen blir tykkere og tykkere i konsistensen etter hvert som den avkjøles og at de små bitene chili og paprika fordeler seg jevnt i marmeladen.
Ha marmeladen på rene syltetøyglass. Avkjøl helt før du har på lokket.
Klar for servering!
Tips:
♥ Det er spesielt de små frøene inni den røde chilien som er sterke, så rens ut alle frøene før du deler opp chilien. Vask gjerne den rensede chilien i kaldt vann. Pass også på at du ikke tar deg i øynene når du renser chili og at du vasker hendene godt når du er ferdig, for det kan svi kraftig i øynene.
Jeg brukte her avlang, rød paprika, men helt vanlig type rød paprika går også fint å bruke.
♥ Syltesukker er vanlig sukker som er tilsatt pektin som gjør at marmeladen kommer til å tykne nesten til en gelé ved avkjøling. Fås tak i hos de fleste store matvarebutikkene.
♥ Det er ikke noe i veien for å halvere oppskriften.
♥ Marmeladeglassene bør oppbevares i kjøleskapet.
♥ Jeg synes denne chilimarmeladen smaker nydelig til alle typer oster, enten det er gulost, hvitskimmelsoster eller blåskimmelsoster.
Utrolig kjekt tilbehør til ostefatet!
Herlig - søt og akkurat passe sterk chilimarmelade!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g rød chili (renset vekt, se tips)
♥ 150 g rød paprika (renset vekt)
♥ 1 kg syltesukker (se tips)
♥ 6 dl eplesidereddik
Ha chili og paprika i en food processor med hakkekniv og kjør til både chili og paprika er helt fint hakket.
Ha eddik og syltesukker i en stor, tykkbunnet kjele og kok opp slik at sukkeret løser seg opp. Tilsett chili- og paprikamosen og la blandingen koke under omrøring i ca. 10 minutter.
Ta kjelen av platen og avkjøl i 40 minutter. Rør av og til. Du vil se at marmeladen blir tykkere og tykkere i konsistensen etter hvert som den avkjøles og at de små bitene chili og paprika fordeler seg jevnt i marmeladen.
Ha marmeladen på rene syltetøyglass. Avkjøl helt før du har på lokket.
♥ Det er spesielt de små frøene inni den røde chilien som er sterke, så rens ut alle frøene før du deler opp chilien. Vask gjerne den rensede chilien i kaldt vann. Pass også på at du ikke tar deg i øynene når du renser chili og at du vasker hendene godt når du er ferdig, for det kan svi kraftig i øynene.
♥ Syltesukker er vanlig sukker som er tilsatt pektin som gjør at marmeladen kommer til å tykne nesten til en gelé ved avkjøling. Fås tak i hos de fleste store matvarebutikkene.
♥ Det er ikke noe i veien for å halvere oppskriften.
♥ Marmeladeglassene bør oppbevares i kjøleskapet.
♥ Jeg synes denne chilimarmeladen smaker nydelig til alle typer oster, enten det er gulost, hvitskimmelsoster eller blåskimmelsoster.
28 comments