
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du en superherlig kladdkake som gjøres veldig spesiell ved å tilsette puffet maissjokolade. Det kan være Kinapuffer (fra Fazer), Pops (fra Cloetta) som jeg har brukt her, Crunchy M mais (fra Freia) eller noe lignende.
Morsom, annerledes og veldig DIGG sjokoladekake
Ingredienser:
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel
- -
♥ 185 g Kinapuffer eller Pops e.l.
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å vispe eggedosis). Rør i smeltet smør og deretter kakao og så hvetemelet. Rør til du får en jevn deig. Vend til slutt inn Kinapuffer, Pops eller lignende.
Finn frem en rund kakeform (24 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten, men helt gjennomstekt i kantene.
Avkjøl kaken i formen en stund før du flytter den over på et fat.
Sikt over melisfør servering.
Konsistensen på den avkjølte kaken skal være bløt og konfektaktig...
Yummy!
Tips:
♥ Jeg har brukt 1 pose Pops i denne kaken og det ble supervellykket!
♥ Poenget med kladdkaker er at de bare skal røres raskt sammen og at de ikke skal være helt gjennomstekte. Vær oppmerksom på at deigen virker nokså tykk og seig, og det er slik den skal være. Vær nøye med å ikke steke kaken for lenge, den skal være bløt og klissete i kjernen.
♥ La gjerne la kaken stå i kjøleskapet i noen timer eller over natten før du tar den ut av formen. Da stivner kaken og blir lett å få ut av formen uten å gå i stykker.
Denne kakedeigen rører du sammen på under 10 minutter.
Perfekt kveldskoskake!
Når du plutselig får lyst på noe godt...
Da kan denne kaken være redningen..
Bløt, klissete sjokoladekake... herlig!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 100 g smør
♥ 5 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel
- -
♥ 185 g Kinapuffer eller Pops eller lignende
Pynt:
♥ melisdryss
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å vispe eggedosis). Rør i smeltet smør og deretter kakao og så hvetemelet. Rør til du får en jevn deig. Vend til slutt inn Kinapuffer, Pops eller lignende.
Finn frem en rund kakeform (24 cm i diameter) og ha bakepapir i bunnen. Fordel deigen jevnt utover i formen.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 minutter. Kaken skal fortsatt være bløt i midten, men helt gjennomstekt i kantene.
Avkjøl kaken i formen en stund før du flytter den over på et fat.
Sikt over melisfør servering.
♥ Jeg har brukt Pops i denne kaken og det ble supervellykket!
♥ Poenget med kladdekaker er at de bare skal røres raskt sammen og at de ikke skal være helt gjennomstekte. Vær oppmerksom på at deigen virker nokså tykk og seig, og det er slik den skal være. Vær nøye med å ikke steke kaken for lenge, den skal være bløt og klissete i kjernen.
♥ La gjerne la kaken stå i kjøleskapet i noen timer eller over natten før du tar den ut av formen. Da stivner kaken og blir lett å få ut av formen uten å gå i stykker.
5 comments