Add new comment

Hverdagsvafler med kesam


Her har du et supert tips til vaffeldagen, som er i morgen! 
 


 

Jeg har kalt dem hverdagsvafler, siden de er gjort litt sunnere ved at noe av hvetemelet er byttet ut med grovt mel. Men for å være ærlig så merkes dette ikke noe særlig, for dette smaker som luksusvafler!  Noe av hemmeligheten ligge nok i at deigen inneholder kesam, som gjør vaflene myke og veldig gode!  Smile 

 

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 3 dl kesam (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 8 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g fin sammalt hvete (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg, sukker og kardemomme. Bland i kesam og rør godt med stålvispen så alle blandingen blir helt jevn og klumpfri. Bland så i bakepulver, melk og smeltet smør. Rør i hvetemelet til en jevn deig og helt til slutt blander du i det grove melet. La deigen gjerne stå og svelle i 30 minutter før du starter stekingen av vaflene.

Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.

 

 

Spises nystekte med syltetøy!  Yum 

 

 

Tips:

♥ Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.

♥ Vaflene må gjerne lages grovere. Fin sammalt hvete kan byttes ut med grov sammalt hvete. Det går også an å bytte noe av hvetemelt ut med små havregryn.

♥ Det går like fint å bruke mager kesam som vanlig kesam.

♥ Se også oppskrift på Hverdagsvafler her på Det søte liv.

 

 

Vaflene er stekt i vaffeljernet "Hjerte Stor Piip", som er sponset av Wilfa.

I anledning vaffeldagen i morgen, gir Wilfa bort 2 slike vaffeljern til Det søte livs lesere. Du kan bli med i trekningen på fredag ved å legge igjen en kommentar til dette innlegget.

 

KOS DERE MED DEILIGE VAFLER I MORGEN!

 


♥ ♥ ♥ ♥

Hverdagsvafler med kesam
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 3 dl kesam (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 8 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g fin sammalt hvete (se tips)

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker og kardemomme. Bland i kesam og rør godt med stålvispen så alle blandingen blir helt jevn og klumpfri. Bland så i bakepulver, melk og smeltet smør. Rør i hvetemelet til en jevn deig og helt til slutt blander du i det grove melet. La deigen gjerne stå og svelle i 30 minutter før du starter stekingen av vaflene.

Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.

Spises nystekte med syltetøy!

Tips

♥ Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.

♥ Vaflene må gjerne lages grovere. Fin sammalt hvete kan byttes ut med grov sammalt hvete. Det går også an å bytte noe av hvetemelt ut med små havregryn.

♥ Det går like fint å bruke mager kesam som vanlig kesam.

Kakekategori
Allergier og preferanser

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.