
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Her har du et supert tips til vaffeldagen, som er i morgen!
Jeg har kalt dem hverdagsvafler, siden de er gjort litt sunnere ved at noe av hvetemelet er byttet ut med grovt mel. Men for å være ærlig så merkes dette ikke noe særlig, for dette smaker som luksusvafler! Noe av hemmeligheten ligge nok i at deigen inneholder kesam, som gjør vaflene myke og veldig gode!
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 3 dl kesam (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 8 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g fin sammalt hvete (se tips)
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, sukker og kardemomme. Bland i kesam og rør godt med stålvispen så alle blandingen blir helt jevn og klumpfri. Bland så i bakepulver, melk og smeltet smør. Rør i hvetemelet til en jevn deig og helt til slutt blander du i det grove melet. La deigen gjerne stå og svelle i 30 minutter før du starter stekingen av vaflene.
Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.
Spises nystekte med syltetøy!
Tips:
♥ Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.
♥ Vaflene må gjerne lages grovere. Fin sammalt hvete kan byttes ut med grov sammalt hvete. Det går også an å bytte noe av hvetemelt ut med små havregryn.
♥ Det går like fint å bruke mager kesam som vanlig kesam.
♥ Se også oppskrift på Hverdagsvafler her på Det søte liv.
Vaflene er stekt i vaffeljernet "Hjerte Stor Piip", som er sponset av Wilfa.
I anledning vaffeldagen i morgen, gir Wilfa bort 2 slike vaffeljern til Det søte livs lesere. Du kan bli med i trekningen på fredag ved å legge igjen en kommentar til dette innlegget.
KOS DERE MED DEILIGE VAFLER I MORGEN!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 3 egg
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts kardemomme
♥ 3 dl kesam (se tips)
♥ 3 ts bakepulver
♥ 8 dl melk
♥ 80 g smør
♥ 300 g hvetemel
♥ 200 g fin sammalt hvete (se tips)
Visp sammen egg, sukker og kardemomme. Bland i kesam og rør godt med stålvispen så alle blandingen blir helt jevn og klumpfri. Bland så i bakepulver, melk og smeltet smør. Rør i hvetemelet til en jevn deig og helt til slutt blander du i det grove melet. La deigen gjerne stå og svelle i 30 minutter før du starter stekingen av vaflene.
Stek gyldne vafler i vaffeljern som pensles med litt smør (eller sprayes med formfett) mellom hver plate.
Spises nystekte med syltetøy!
♥ Vaflene smaker best nystekte. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du kanskje må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.
♥ Vaflene må gjerne lages grovere. Fin sammalt hvete kan byttes ut med grov sammalt hvete. Det går også an å bytte noe av hvetemelt ut med små havregryn.
♥ Det går like fint å bruke mager kesam som vanlig kesam.
7 comments