Add new comment

Vaniljesauskake med appelsin


Denne langpannekaken har spesielt nydelig smak av vanilje og appelsin. Kaken er en variant av den populære Vaniljesauskaken, og presset saft fra appelsin i tillegg til vaniljesausen gir ekstra påskestemning.

 

 

 

På toppen er kaken drysset med perlesukker og revet appelsinskall.

 

 

Kaken er lett å røre sammen og er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 850 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 2 dl presset appelsinsaft

Pynt:
♥ perlesukker (se tips)
♥ revet skall av 2 appelsiner

 

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og presset appelsinsaft, rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Bland finrevet appelsinskall med perlesukker. Strø over dette over deigen i et jevnt lag.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade.

 

 

Myk og saftig kake!

 


Perlesukker og revet appelsinskall på toppen av kaken gir nydelig appelsinaroma...

 

 

 

Tips:

♥ Det er viktig å ikke røre for mye i deigen etter at melet er tilsatt for å unngå at kaken blir altfor tung. Merk imidlertid at det er meningen at dette skal bli en litt kompakt og myk kake.

♥ Jeg bruker 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano).

♥ Perlesukkeret jeg har brukt på denne kaken er mer grovkornet enn norsk perlesukker og holder seg hvitt under stekingen. Perlesukkeret er kjøpt i Sverige (fra Dansukker). Det går like fint å bruke vanlig norsk perlesukker.

♥ Kaken er kjempefin å fryse!

 

 

Kake og påskeegg går veldig godt sammen!  Icon e biggrin  

 

 

Kjekt med store langpannekaker som er så enkle å lage og som smaker så godt!   Heart 

 


♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljesauskake med appelsin
Ingredienser

♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 850 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 2 dl presset appelsinsaft

Pynt:
♥ perlesukker (se tips)
♥ revet skall av 2 appelsiner

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og presset appelsinsaft, rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).

Bland finrevet appelsinskall med perlesukker. Strø over dette over deigen i et jevnt lag.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade.

Tips

♥ Det er viktig å ikke røre for mye i deigen etter at melet er tilsatt for å unngå at kaken blir altfor tung. Merk imidlertid at det er meningen at dette skal bli en litt kompakt og myk kake.

♥ Jeg bruker 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano).

♥ Perlesukkeret jeg har brukt på denne kaken er mer grovkornet enn norsk perlesukker og holder seg hvitt under stekingen. Perlesukkeret er kjøpt i Sverige (fra Dansukker). Det går like fint å bruke vanlig norsk perlesukker.

♥ Kaken er kjempefin å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.