
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Denne langpannekaken har spesielt nydelig smak av vanilje og appelsin. Kaken er en variant av den populære Vaniljesauskaken, og presset saft fra appelsin i tillegg til vaniljesausen gir ekstra påskestemning.
På toppen er kaken drysset med perlesukker og revet appelsinskall.
Kaken er lett å røre sammen og er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 850 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 2 dl presset appelsinsaft
Pynt:
♥ perlesukker (se tips)
♥ revet skall av 2 appelsiner
Fremgangsmåte
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og presset appelsinsaft, rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Bland finrevet appelsinskall med perlesukker. Strø over dette over deigen i et jevnt lag.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade.
Myk og saftig kake!
Perlesukker og revet appelsinskall på toppen av kaken gir nydelig appelsinaroma...
Tips:
♥ Det er viktig å ikke røre for mye i deigen etter at melet er tilsatt for å unngå at kaken blir altfor tung. Merk imidlertid at det er meningen at dette skal bli en litt kompakt og myk kake.
♥ Jeg bruker 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano).
♥ Perlesukkeret jeg har brukt på denne kaken er mer grovkornet enn norsk perlesukker og holder seg hvitt under stekingen. Perlesukkeret er kjøpt i Sverige (fra Dansukker). Det går like fint å bruke vanlig norsk perlesukker.
♥ Kaken er kjempefin å fryse!
Kake og påskeegg går veldig godt sammen!
Kjekt med store langpannekaker som er så enkle å lage og som smaker så godt!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 500 g sukker
♥ 1 liter ferdig vaniljesaus (se tips)
♥ 850 g hvetemel
♥ 6 ts bakepulver
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 2 dl presset appelsinsaft
Pynt:
♥ perlesukker (se tips)
♥ revet skall av 2 appelsiner
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og presset appelsinsaft, rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp. Ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Bland finrevet appelsinskall med perlesukker. Strø over dette over deigen i et jevnt lag.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Del kaken i firkanter og løft ut av formen med en stekespade.
♥ Det er viktig å ikke røre for mye i deigen etter at melet er tilsatt for å unngå at kaken blir altfor tung. Merk imidlertid at det er meningen at dette skal bli en litt kompakt og myk kake.
♥ Jeg bruker 1 liter ferdigkjøpt vaniljesaus fra Tine (Piano).
♥ Perlesukkeret jeg har brukt på denne kaken er mer grovkornet enn norsk perlesukker og holder seg hvitt under stekingen. Perlesukkeret er kjøpt i Sverige (fra Dansukker). Det går like fint å bruke vanlig norsk perlesukker.
♥ Kaken er kjempefin å fryse!
4 comments