
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Syltede klementiner er enkle å lage og et herlig tilbehør til ostefatet!
Ingredienser:
♥ 6 klementiner (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 300 g melis
Fremgangsmåte:
Skjær klementinene i skiver som er ca. 1/2 cm tykke. Ha dem i en kjele med vann og melis og la de småkoke til vannet er sirupsaktig (ca 15-20 min). Følg med hele tiden og rør underveis, så klementinene ikke setter seg fast i kjelen og blir brune. Spe eventuelt med litt ekstra vann.
Klementinskivene er ferdige når de er helt møre og ligger i en tykk, sirupsaktig klementinlake.
Legg en og en klementinskive på et brett dekket med matpapir.
Avkjøl over natten. De vil fortsatt være klissete.
Få med deg mest mulig av den tykke sirupen også. Den smaker nydelig!
Ostene jeg har brukt her er Edamer, blåskimmelsosten Bresse Bleu og en deilig Saint Albray.
Alle var veldig gode sammen med en liten bit syltet klementin.
Tips:
♥ Bruk helst økologiske klementiner, så du unngår sprøytemidler i skallet.
♥ Syltede klementinskiver gjør seg også som pynt oppå kaker, se for eksempel denne Formkaken med appelsinsjokolade og marengsglasur.
♥ Se også oppskrift på Klementinmarmelade.
Er du glad i appelsinmarmelade, bør du prøve ut disse syltede klementinskivene!
Nam..
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 klementiner (se tips)
♥ 2 dl vann
♥ 300 g melis
Skjær klementinene i skiver som er ca. 1/2 cm tykke. Ha dem i en kjele med vann og melis og la de småkoke til vannet er sirupsaktig (ca 15-20 min). Følg med hele tiden og rør underveis, så klementinene ikke setter seg fast i kjelen og blir brune. Spe eventuelt med litt ekstra vann.
Klementinskivene er ferdige når de er helt møre og ligger i en tykk, sirupsaktig klementinlake.
Legg en og en klementinskive på et brett dekket med matpapir.
Avkjøl over natten. De vil fortsatt være klissete.
Få med deg mest mulig av den tykke sirupen også. Den smaker nydelig!
♥ Bruk helst økologiske klementiner, så du unngår sprøytemidler i skallet.
4 comments