Add new comment

Lemonies


Lyst til å lage noe veldig godt til helgen?

 

 

Da kan jeg anbefale "Lemonies"! Kakene kalles også for "Lemon Brownies", og navnet passer, for dette er virkelig gode sitronkaker som har samme myke, kompakte konsistens som Brownies. Like enkle å lage er de også!

Er du glad i sitronkaker, må du ikke gå glipp av denne oppskriften!

 

 

Min nye favorittkake!  Smile

 

 

Oppskriften er til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 175 g smør
♥ 0,75 dl presset sitronsaft
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3,5 dl hvetemel

Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ ca. 3 ss presset sitronsaft (se tips)

 

Fremgangsmåte:

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Riv sitronskallet fint (se tips) og bland i. Rør så i smeltet smør, sitronsaft, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemelet.

Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Rør sammen melis og sitronsaft. Tilpass mengden sitronsaft så du får passe tykk glasur, det kan godt hende at du trenger noe mer saft enn 3 spiseskjeer. Liker du ikke altfor sterk sitronsmak på kaken, kan du bruke vann i stedet (se tips). Fordel glasuren over den kalde kaken i formen.

Sett formen så i kjøleskapet over natten.

 

 

Dagen etter er kaken stivnet i konsistensen. Løft kaken ut av formen  ved å ta tak i bakepapiret. Del den deretter opp i små firkanter med en skarp kniv.

 

Lekre saker..!
 

 

Tips:

♥ Når du river sitronskall, er det viktig å kun få med det gule skallet. Det hvite under skallet gir bitter smak. Bruk helst økologiske sitroner så du unngår sprøytemidler fra sitronskallet.

♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken. Den skal fortsatt være litt myk i konsistensen. Når kaken får avkjølt over natten, stivner den til og blir fastere slik at den lett kan tas ut av formen og deles i biter. 

♥ Det er viktig å la kaken avkjøles før du heller over sitronglasuren, ellers trekker bare hele glasuren ned i kaken. Det er også viktig at den glaserte kaken får stå i kjøleskapet over natten før du tar kaken ut av formen. Da får den fastere konsistens og blir lett å løfte ut av formen og dele opp i firkanter. Lar du så kakestykkene ligge på kakefatet i romtemperatur en stund, blir de myke og deilige!

♥ Merk at det er temmelig sterk sitronsmak på denne kaken! Jeg elsker det, men jeg vet at mange kan synes at det blir for sterkt. Vil du ha mildere sitronsmak, kan du bytte ut sitronsaften i glasuren med vann, eller bruke halvparten vann og halvparten sitronsaft.

♥ Lemonies er kjempefine å fryse og tiner raskt!

 

mmmmmmmm.......

 


Jeg lagde Lemonies til påske, men dette er kaker som smaker nydelig absolutt hver dag hele året!

 

 

Jeg synes at Lemonies, som har den sterke sitronsmaken, smaker utrolig deilig sammen med en stor kopp varm te..

 

Det vakre serviset er sponset av GreenGate.
 

Dette er en kake jeg virkelig anbefaler deg å prøve ut!

Jeg håper jeg klarte å friste deg...  Smile

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Lemonies
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 175 g smør
♥ 0,75 dl presset sitronsaft
♥ 1,5 ts vaniljeekstrakt
♥ 3,5 dl hvetemel

Glasur:
♥ 5 dl melis
♥ ca 3 ss presset sitronsaft (se tips)

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis).

Riv sitronskallet fint (se tips) og bland i. Rør så i smeltet smør, sitronsaft, vaniljeekstrakt og til slutt hvetemelet.

Fordel deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20-25 minutter. Avkjøl kaken i formen.

Rør sammen melis og sitronsaft. Tilpass mengden sitronsaft så du får passe tykk glasur, det kan godt hende at du trenger noe mer saft enn 3 spiseskjeer. Liker du ikke altfor sterk sitronsmak på kaken, kan du bruke vann i stedet (se tips). Fordel glasuren over den kalde kaken i formen.

Sett formen så i kjøleskapet over natten.

Dagen etter er kaken stivnet i konsistensen. Løft kaken ut av formen  ved å ta tak i bakepapiret. Del den deretter opp i små firkanter med en skarp kniv.

 

Tips

♥ Når du river sitronskall, er det viktig å kun få med det gule skallet. Det hvite under skallet gir bitter smak. Bruk helst økologiske sitroner så du unngår sprøytemidler fra sitronskallet.

♥ Det er viktig å ikke oversteke kaken. Den skal fortsatt være litt myk i konsistensen. Når kaken får avkjølt over natten, stivner den til og blir fastere.

♥ Det er viktig å la kaken avkjøles før du heller over sitronglasuren, ellers trekker bare hele glasuren ned i kaken. Det er også viktig at den glaserte kaken får stå i kjøleskapet over natten før du tar kaken ut av formen. Da får den fastere konsistens og blir lett å løfte ut av formen og dele opp i firkanter. Lar du så kakestykkene ligge på kakefatet i romtemperatur en stund, blir de myke og deilige!

♥ Merk at det er temmelig sterk sitronsmak på denne kaken! Jeg elsker det, men jeg vet at mange kan synes at det blir for sterkt. Vil du ha mildere sitronsmak, kan du bytte ut sitronsaften i glasuren med vann, eller bruke halvparten vann og halvparten sitronsaft.

♥ Lemonies er kjempefine å fryse og tiner raskt!

86 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.