
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Ute etter et lettvint kaketips til helgen?
Lag "Konfektmuffins med sjokoladeglasur" - og du vil ikke angre!
Dette er muffins som skal være bløte og konfektaktige i konsistensen. Når muffinsene i tillegg dekkes med en deilig, tykk sjokoladeglasur, ja så snakker vi virkelig om chocolate yummyness..
Oppskriften gir 20 stk.
Ingredienser:
Konfektmuffins:
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 4 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel
Sjokoladeglasur:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ts kakao
♥ 2 ts hvetemel
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 dl helmelk
Fremgangsmåte:
Konfektmuffins:
Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker med en stålvisp (du skal ikke vispe eggedosis).
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør til kakaoen har løst seg opp. Ha dette så i eggeblandingen. Vend deretter i hvetemelet og rør til en glatt og klumpfri deig.
Sett former i muffinsbrett og fyll dem 2/3 fulle med deig. Jeg har her brukt folieformer, men du kan også bruke vanlige muffinsformer av papir.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 160°C i 15 minutter. De vil da fortsatt virke litt bløte i midten, og det er slik de skal være. La muffinsene bli helt kalde før du har på sjokoladeglasuren. De vil da synke litt sammen i midten slik at det danner seg en grop i hver muffins.
Sjokoladeglasur:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør godt. La sjokoladeblandingen koke opp mens du rører hele tiden. Når du merker at sjokoladeglasuren blir tykk og glansfull, tar du kjelen av platen.
Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert og har enda tykkere konsistens før du har en stor teskje med sjokoladeglasur på hver muffins.
Tips:
Oppbevar muffinsene i kjøleskapet. De er kjempefine å fryse og tiner raskt.
Dette er kjekt å ha i fryseren skal jeg si deg...
Det er viktig at disse muffinsene ikke steker for lenge. Det er meningen at de skal ha en bløt kjerne i midten også når de er avkjølte.
Farlig godt...!
Konfektmuffinsene smaker fantastisk sammen med en liten kule vaniljeiskrem og rørte bringebær.
Deilig dessert!
♥ ♥ ♥ ♥
Konfektmuffins:
♥ 2 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 100 g smør
♥ 4 ss kakao
♥ 1,5 dl hvetemel
Sjokoladeglasur:
♥ 100 g smør
♥ 4 ss sukker
♥ 4 ts kakao
♥ 2 ts hvetemel
♥ 1 dl kremfløte
♥ 1 dl helmelk
Konfektmuffins:
Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker med en stålvisp (du skal ikke vispe eggedosis).
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør til kakaoen har løst seg opp. Ha dette så i eggeblandingen. Vend deretter i hvetemelet og rør til en glatt og klumpfri deig.
Sett former i muffinsbrett og fyll dem 2/3 fulle med deig. Jeg har her brukt folieformer, men du kan også bruke vanlige muffinsformer av papir.
Stek muffinsene midt i ovnen ved 160°C i 15 minutter. De vil da fortsatt virke litt bløte i midten, og det er slik de skal være. La muffinsene bli helt kalde før du har på sjokoladeglasuren. De vil da synke litt sammen i midten slik at det danner seg en grop i hver muffins.
Sjokoladeglasur:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør godt. La sjokoladeblandingen koke opp mens du rører hele tiden. Når du merker at sjokoladeglasuren blir tykk og glansfull, tar du kjelen av platen.
Avkjøl sjokoladeglasuren til den er romtemperert og har enda tykkere konsistens før du har en stor teskje med sjokoladeglasur på hver muffins.
Oppbevar muffinsene i kjøleskapet. De er kjempefine å fryse og tiner raskt.
7 comments