
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hvor ofte baker du småkaker hjemme?
Min erfaring er at mange synes det er noe gammeldags over det å bake småkaker, men det er faktisk utrolig digg å ha en kakeboks med enkle småkaker å ty til når man har lyst på en liten kakebit til kaffe- eller tekoppen.
Det fine med småkaker er dessuten at de er lette å lage og at de holder seg lenge i kakeboksen.
Hjemmelagde småkaker er rett og slett en veldig undervurdert greie...!
Disse småkakene har deilig, mild smak av sitron. Kakene rulles i sukker og revet sitronskall før steking, hvilket gjør dem ekstra lekre.
Prøv dem du også!
Oppskriften gir 40-45 stk.
Ingredienser:
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g sukker
♥ 2 ss revet sitronskall (se tips)
♥ 200 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall (se tips)
Fremgangsmåte:
Ha mel, bakepulver, sukker og revet sitronskall i en food processor og bland dette godt sammen.
Ha så i mykt smør i terninger. Kjør dette sammen med det tørre til en smulete blanding. Tilsett deretter egget og presset sitronsaft. Kjør videre i food processoren til du merker at deigen samler seg. Sett deigen i kjøleskapet en stund hvis du synes den er for bløt i konsistensen.
Bland sukker og revet sitronskall til pynten.
Trill ut deigen til små, jevnstore kuler som du ruller i sukker- /sitronskallblandingen.
Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem dem litt flate (se tips).
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 8-10 minutter. Kakene skal fortsatt være helt lyse i fargen, men ha en såvidt gyllen kant når de er ferdigstekte.
Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på kakerist og avkjøles helt.
Deilige hverdagskjeks!
Ekstra gode sammen med en kopp nytrukket sitronte...
Tips:
♥ Bruk helst økologiske sitroner, så unngår du sprøytemiddel i skallet. Når du finriver sitronskallet, er det viktig at du kun river det gule av skallet og ikke det hvite under skallet som gir bitter smak.
♥ Når du skal klemme kulene flate, kan du enten bruke fingrene som du dypper jevnlig i sukker eller du kan bruke undersiden av et glass som du også stadig dypper i sukker. Dette forhindrer at deigen kleber seg til glasset og sørger for at overflaten på kakene blir dekket med sukker.
♥ Kakene er myke når de er nystekte, men blir sprøere når de helt kalde.
♥ Sitronkjeksene oppbevares i kakeboks. La de bli helt kalde før du har dem i kakeboksen.
Litt kos hver dag...
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 350 g hvetemel
♥ 1 ts bakepulver
♥ 75 g sukker
♥ 2 ss revet sitronskall
♥ 200 g smør
♥ 1 egg
♥ 0,5 dl presset sitronsaft
Pynt:
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss revet sitronskall
Ha mel, bakepulver, sukker og revet sitronskall i en food processor og bland dette godt sammen. Ha så i mykt smør i terninger. Kjør dette sammen med det tørre til en smulete blanding. Tilsett deretter egget og presset sitronsaft. Kjør videre i food processoren til du merker at deigen samler seg. Sett deigen i kjøleskapet en stund hvis du synes den er for bløt i konsistensen.
Bland sukker og revet sitronskall til pynten.
Trill ut deigen til små, jevnstore kuler som du ruller i sukker- /sitronskallblandingen.
Legg kulene på bakepapirdekkede stekeplater og klem dem litt flate (se tips).
Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i ca. 8-10 minutter. Kakene skal fortsatt være helt lyse i fargen, men ha en såvidt gyllen kant når de er ferdigstekte.
Avkjøl kakene på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på kakerist og avkjøles helt.
♥ Bruk helst økologiske sitroner, så unngår du sprøytemiddel i skallet. Når du finriver sitronskallet, er det viktig at du kun river det gule av skallet og ikke det hvite under skallet som gir bitter smak.
♥ Når du skal klemme kulene flate, kan du enten bruke fingrene som du dypper jevnlig i sukker eller du kan bruke undersiden av et glass som du også stadig dypper i sukker. Dette forhindrer at deigen kleber seg til glasset og sørger for at overflaten på kakene blir dekket med sukker.
♥ Kakene er myke når de er nystekte, men blir sprøere når de helt kalde.
♥ Sitronkjeksene oppbevares i kakeboks. La de bli helt kalde før du har dem i kakeboksen.
6 comments