
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Ny uke og nye muligheter for å kose seg!
I dag kan jeg by på en nydelig, myk kokoskake som dekkes først med en deilig sjokoladekrem og deretter med hvit, pisket krem.
Smaker herlig!
Ingredienser:
Kokoskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl kokos
♥ 1 ss hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 ss hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 50 g smør
Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ sjokoladedryss (se tips)
Fremgangsmåte:
Kokoskake:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til du får en tykk marengs.
Bland kokos og hvetemel og vend dette inn i marengsen.
Bre marengsen utover bunnen i en rund, kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter. La kaken bli helt kald i formen før du tar den ut og legger den på et fat.
Sjokoladekrem:
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte, mel og kakao i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden. Kremen skal bli varm, men ikke koke. Etter hvert vil du merke at kremen tykner. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og romtemperert smør.
Sett sjokoladekremen til avkjøling. Når den er kald, fordeler du sjokoladekremen over kokosbunnen.
Krempynt:
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen over kaken og dryss over høvlet sjokoladepynt til slutt.
Lekkert!
Tips:
♥ Pass på at sjokoladekremen ikke begynner å koke, for da kan den skille seg.
♥ Det går fint å lage kokosbunnen og dekke den med sjokoladekremen dagen før servering. På serveringdagen pyntes kaken med pisket krem slik at kremen blir luftig og helt fersk.
♥ Det trefargede sjokoladedrysset du ser på kaken på bildet består av høvlet hvit sjokolade, melkesjokolade og mørk sjokolade. Det er sponset av nettbutikken Select Flavour og heter Trio Mix sjoklade shavings.
Så er det bare å forsyne seg av et fristende kakestykke....
Sånn ja....
Å, så himmelsk god kake!
I morgen reiser jeg til Singapore - det blir spennede! Jeg satser på å oppdatere bloggen også når jeg er på tur. Vil du se bilder fra turen, kan du dessuten følge meg på Instagram hvor jeg heter kristine_lifeissweet
♥ ♥ ♥ ♥
Kokoskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl kokos
♥ 1 ss hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 ss hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 50 g smør
Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ sjokoladedryss
Kokoskake:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til du får en tykk marengs. Bland kokos og hvetemel og vend dette inn i marengsen.
Bre marengsen utover bunnen i en rund, kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter. La kaken bli helt kald i formen (se tips).
Sjokoladekrem:
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte, mel og kakao i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden. Kremen skal bli varm, men ikke koke. Etter hvert vil du merke at kremen tykner. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og romtemperert smør. Sett sjokoladekremen til avkjøling. Når den er kald, fordeler du sjokoladekremen over kokosbunnen.
Krempynt:
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen over kaken og dryss over høvlet sjokoladepynt til slutt.
♥ Pass på at sjokoladekremen ikke begynner å koke, for da kan den skille seg.
♥ Det går fint å lage kokosbunnen og dekke den med sjokoladekremen dagen før servering. På serveringdagen pyntes kaken med pisket krem slik at kremen blir luftig og helt fersk.
23 comments