
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Sponset innlegg.
Syltetøyet "Strawberry Champagne Jam" fra Stonewall Kitchen har herlig smak og egner seg veldig godt til å lage desserter og til å fylle kaker med.
Jeg har fra før laget Strawberry Champagne Sorbet og brukt syltetøyet som fyll i 17. mai-kake med marengskrem.
I dag vil jeg viser dere noe kjempegode cupcakes som jeg har fylt med dette nydelige syltetøyet.
Oppskriften gir ca. 16. cupcakes.
Ingredienser:
Vaniljemuffins:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 4 egg
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 200 g hvetemel
♥ 2 ss vaniljeekstrakt (se tips)
Lake til dynking:
♥ 1 dl champagne eller vann
♥ 75 g sukker
Fyll:
♥ 350 g Strawberry Champagne Jam (se tips)
Ostekrem:
♥ 250 g smør
♥ 250 g kremost
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 650 g melis
♥ (rosa konditorfarge, se tips)
Pynt:
♥ friske jordbær
Fremgangsmåte:
Vaniljemuffins:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen.
Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i smørkremen. Bland i vaniljeekstrakt til slutt.
Fyll muffinsformer så de blir 2/3 fulle med deig.
Stek vaniljemuffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekt.
Lake:
Ha champagne og sukker i en liten kjele. Har du ikke champagne, går det fint å bruke vann i stedet.
Kok opp sukkervannet/sukkerchampagnen og la det småkoke i et par minutter.
Dynk de nystekte vaniljemuffinsene med laken slik at den trekker godt inn i kakene.
Fylling:
Bruk en teskje og grav ut et lite hull på midten av hver muffins.
Fyll hullet med en god teskje jordbær- og champagnesyltetøy.
Ostekrem:
Pisk mykt smør og kremost sammen. Tilsett vaniljeekstrakt og melis litt og litt og pisk videre så du får en fast og luftig ostekrem.
Farg ostekremen rosa med konsentrert konditorfarge hvis du ønsker det.
Pynt:
Sprøyt ostekremen i en vakker topp oppå hver muffins.
Pynt hver cupcakes med et halvt jordbær.
Se, så flotte cupcakes dette blir!
Nydelig!
Tips:
♥ Bruk helst ekte vaniljeekstrakt for ekstra god vaniljesmak. Du får kjøpt de i enkelte kjøkkenutstyrsbutikker, store matbutikker, på nettet og i noen delikatesseforretninger. Får du ikke tak i, kan du alltids bruke vaniljeessens som man får kjøpt i de fleste matvarebutikkene. Husk imidlertid at du kan lage din egen vaniljeekstrakt, se oppskrift på Hjemmelaget vaniljeekstrakt her på Det søte liv.
♥ Du kan lage vaniljemuffinsene dagen før, dynke dem og fylle dem med syltetøy. Oppbevare dem i kjøleskapet innpakket i plast til dagen etter. Jeg anbefaler å pynte med ostekrem og friske jordbær samme dag som cupcakesene skal serveres.
♥ Oppskriften er utviklet i forbindelse med mitt samarbeid med Oluf Lorentzen, som er forhandler av Stonewall Kitchens produkter i Norge. Strawberry Champagne Jam fra Stonewall Kitchen fås kjøpt i flere, store matvarebutikker rundt omkring i landet (blant annet ICA, Meny og Ultra). 350 g tilsvarer 1 syltetøyglass. Lurer du på hvor man kan få kjøpt syltetøyet der du bor, kan du sendte en mail til enten meg på adressen kristine@detsoteliv.no eller til importøren Oluf Lorentzen på adressen firmapost@oluf.no, så skal vi nok finne ut av det for deg.
Hadde det ikke vært stas å servere cupcakes med smak av jordbær, vanilje og champagne til den store festen?
Dette er garantert populære cupcakes!
♥ ♥ ♥ ♥
Vaniljemuffins:
200 g smør
200 g sukker
4 egg
1,5 ts bakepulver
200 g hvetemel
2 ss vaniljeekstrakt (se tips)
Lake til dynking:
1 dl champagne eller vann
75 g sukker
Fyll:
350 g Strawberry Champagne Jam (se tips)
Ostekrem:
250 g smør
250 g kremost
1 ts vaniljeekstrakt
650 g melis
(rosa konditorfarge, se tips)
Pynt:
friske jordbær
Vaniljemuffins:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt mel og bakepulver. Vend dette inn i smørkremen. Bland i vaniljeekstrakt til slutt.
Fyll muffinsformer så de blir 2/3 fulle med deig. Stek vaniljemuffinsene midt i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter, til de er gylne og gjennomstekt.
Lake:
Ha champagne og sukker i en liten kjele. Har du ikke champagne, går det fint å bruke vann i stedet. Kok opp sukkervannet/sukkerchampagnen og la det småkoke i et par minutter.
Dynk de nystekte vaniljemuffinsene med laken slik at den trekker godt inn i kakene.
Fylling:
Bruk en teskje og grav ut et lite hull på midten av hver muffins. Fyll hullet med en god teskje jordbær- og champagnesyltetøy.
Ostekrem:
Pisk mykt smør og kremost sammen. Tilsett vaniljeekstrakt og melis litt og litt og pisk videre så du får en fast og luftig ostekrem. Farg ostekremen rosa med konsentrert konditorfarge hvis du ønsker det.
Pynt:
Sprøyt ostekremen i en vakker topp oppå hver muffins. Pynt hver cupcakes med et halvt jordbær.
5 comments