Add new comment

Vannmelon- og bringebærsorbet


I dag er det 1. juni og sommeren er offisielt startet!  Grin

Jeg kan love deg mange, herlige sommeroppskrifter her på Det søte liv i de kommende månedene.

 


Her er en utrolig nydelig sorbetis laget med vannmelon og bringebær.

 

 Yum 

 

Ingredienser:

♥ 800 g vannmelon (se tips)
♥ 400 g bringebær (se tips)
♥ 80 g melis
♥ 50 g glukose (se tips)


Fremgangsmåte:

Kjør vannmelon og bringbær sammen i en food processor. Press massen gjennom en sil så du får fjernet vannmelonstener og bringebærfrø. Press skikkelig godt så du får med så mye saft som overhodet mulig og husk å skrape godt på undersiden av silen, så du får med deg alt der også.

Varm glukosen litt i mikro så den er helt tyntflytende og rør inn sammen med melisen.

Ha blandingen i en iskremmaskin og kjør til du får en myk sorbet.
 

Server med en gang og nyyyt!

 

 

Hvis du liker sorbeten fastere, har du den i en beholder og setter i fryseren i 1-2 timer før servering.

 

 

Tips:

♥ Bruk kun det røde i vannmelonen, som gir god smak. Du kan bruke friske bringebær eller tinte bær som har vært frosne. Husk å få med all den gode saften fra bærene!  

♥ Når du blander glukose i sorbeten, får du en deilig sorbet som blir litt mykere i konsistensen også i helt frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorte matvarebutikkene (se i bakehyllen). Du oppnår noe av det samme ved å bruke hvit eller lys sirup. Varm glukosen (eller sirupen) litt i mikroen før du blander den i vannmelon- og bringebærmassen, så den blir helt tyntflytende og fordeler seg fint i massen. Smak til med melis, men husk å ta i litt fordi noe av søtsmaken forsvinner når sorbeten fryser.

♥ Du får best resultat om du bruker iskremmaskin, men det går også an å lage sorbet uten. Ha da blandingen i en bolle eller plastboks og sett i fryseren. For å unngå iskrystaller i sorbeten, bør du røre kraftig i blandingen hver halvtime 4-5 ganger i starten av fryseprosessen (rør kraftig for hånd eller bruk stavmikser). 

♥ Hjemmelaget sorbet smaker aller best nylaget, men får du rester, kan disse oppbevares i fryseren i noen uker.

 

 

Smaken av vannmelon og bringebær gir skikkelig sommerfølelse!   Heart  

 



 ♥  ♥  ♥  ♥ 

 

Vannmelon- og bringebærsorbet
Ingredienser

♥ 800 g vannmelon (se tips)
♥ 400 g bringebær (se tips)
♥ 80 g melis
♥ 50 g glukose (se tips)

Fremgangsmåte

Kjør vannmelon og bringbær sammen i en food processor. Press massen gjennom en sil så du får fjernet vannmelonstener og bringebærfrø. Press skikkelig godt så du får med så mye saft som overhodet mulig og husk å skrape godt på undersiden av silen, så du får med deg alt der også.

Varm glykosen litt i mikro så den er helt tyntflytende og rør inn sammen med melisen.

Ha blandingen i en iskremmaskin og kjør til du får en myk sorbet.

Server med en gang og nyyyt!

Hvis du liker sorbeten fastere, har du den i en beholder og setter i fryseren i 1-2 timer før servering.

Tips

♥ Bruk kun det røde i vannmelonen, som gir god smak. Du kan bruke friske bringebær eller tinte bær som har vært frosne.

♥ Når du blander glukose i sorbeten, oppnår du at sorbeten blir litt mykere i konsistensen også i helt frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorte matvarebutikkene (se i bakehyllen). Du oppnår noe av det samme ved å bruke hvit eller lys sirup. Varm glukosen (eller sirupen) litt i mikroen får du blander den i vannmelon- og bringebærmassen, så den blir helt tyntflytende og fordeler seg fint i massen.

♥ Du får best resultat om du bruker iskremmaskin, men det går også an å lage sorbet uten. Ha da blandingen i en bolle eller plastboks og sett i fryseren. For å unngå iskrystaller i sorbeten, bør du røre kraftig i blandingen hver halvtime 4-5 ganger i starten av fryseprosessen (rør kraftig for hånd eller bruk stavmikser). 

♥ Hjemmelaget sorbet smaker aller best nylaget, men får du rester, kan disse oppbevares i fryseren i noen uker.

4 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.