
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
I dag er det 1. juni og sommeren er offisielt startet!
Jeg kan love deg mange, herlige sommeroppskrifter her på Det søte liv i de kommende månedene.
Her er en utrolig nydelig sorbetis laget med vannmelon og bringebær.
Ingredienser:
♥ 800 g vannmelon (se tips)
♥ 400 g bringebær (se tips)
♥ 80 g melis
♥ 50 g glukose (se tips)
Fremgangsmåte:
Kjør vannmelon og bringbær sammen i en food processor. Press massen gjennom en sil så du får fjernet vannmelonstener og bringebærfrø. Press skikkelig godt så du får med så mye saft som overhodet mulig og husk å skrape godt på undersiden av silen, så du får med deg alt der også.
Varm glukosen litt i mikro så den er helt tyntflytende og rør inn sammen med melisen.
Ha blandingen i en iskremmaskin og kjør til du får en myk sorbet.
Server med en gang og nyyyt!
Hvis du liker sorbeten fastere, har du den i en beholder og setter i fryseren i 1-2 timer før servering.
Tips:
♥ Bruk kun det røde i vannmelonen, som gir god smak. Du kan bruke friske bringebær eller tinte bær som har vært frosne. Husk å få med all den gode saften fra bærene!
♥ Når du blander glukose i sorbeten, får du en deilig sorbet som blir litt mykere i konsistensen også i helt frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorte matvarebutikkene (se i bakehyllen). Du oppnår noe av det samme ved å bruke hvit eller lys sirup. Varm glukosen (eller sirupen) litt i mikroen før du blander den i vannmelon- og bringebærmassen, så den blir helt tyntflytende og fordeler seg fint i massen. Smak til med melis, men husk å ta i litt fordi noe av søtsmaken forsvinner når sorbeten fryser.
♥ Du får best resultat om du bruker iskremmaskin, men det går også an å lage sorbet uten. Ha da blandingen i en bolle eller plastboks og sett i fryseren. For å unngå iskrystaller i sorbeten, bør du røre kraftig i blandingen hver halvtime 4-5 ganger i starten av fryseprosessen (rør kraftig for hånd eller bruk stavmikser).
♥ Hjemmelaget sorbet smaker aller best nylaget, men får du rester, kan disse oppbevares i fryseren i noen uker.
Smaken av vannmelon og bringebær gir skikkelig sommerfølelse!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 800 g vannmelon (se tips)
♥ 400 g bringebær (se tips)
♥ 80 g melis
♥ 50 g glukose (se tips)
Kjør vannmelon og bringbær sammen i en food processor. Press massen gjennom en sil så du får fjernet vannmelonstener og bringebærfrø. Press skikkelig godt så du får med så mye saft som overhodet mulig og husk å skrape godt på undersiden av silen, så du får med deg alt der også.
Varm glykosen litt i mikro så den er helt tyntflytende og rør inn sammen med melisen.
Ha blandingen i en iskremmaskin og kjør til du får en myk sorbet.
Server med en gang og nyyyt!
Hvis du liker sorbeten fastere, har du den i en beholder og setter i fryseren i 1-2 timer før servering.
♥ Bruk kun det røde i vannmelonen, som gir god smak. Du kan bruke friske bringebær eller tinte bær som har vært frosne.
♥ Når du blander glukose i sorbeten, oppnår du at sorbeten blir litt mykere i konsistensen også i helt frossen tilstand. Glukose fås kjøpt i de fleste velassorte matvarebutikkene (se i bakehyllen). Du oppnår noe av det samme ved å bruke hvit eller lys sirup. Varm glukosen (eller sirupen) litt i mikroen får du blander den i vannmelon- og bringebærmassen, så den blir helt tyntflytende og fordeler seg fint i massen.
♥ Du får best resultat om du bruker iskremmaskin, men det går også an å lage sorbet uten. Ha da blandingen i en bolle eller plastboks og sett i fryseren. For å unngå iskrystaller i sorbeten, bør du røre kraftig i blandingen hver halvtime 4-5 ganger i starten av fryseprosessen (rør kraftig for hånd eller bruk stavmikser).
♥ Hjemmelaget sorbet smaker aller best nylaget, men får du rester, kan disse oppbevares i fryseren i noen uker.
4 comments