
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Jeg elsker kombinasjonen av jordbær og rabarbra!
Her i en superdeilig og enkel smuldrepai.
Mandler og marsipan gir veldig god smak på smuldredeigen og passer godt til den søt-syrlige smaken fra rabarbraen.
Ideell sommerkake hvis du bare vil bruke noen få minutter på å bake...
Ingredienser:
♥ 250 g jordbær
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss potetmel
Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 70 g mandler
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)
- -
♥ 1 ss sukker
Servering:
♥ friske jordbær
♥ vaniljeis
Fremgangsmåte:
Finn frem jordbær og rabarbra.
Fordel biter av jordbær og renset rabarbra i bunnen på en ildfast form.
Bland sukker og potetmel og dryss dette deretter over jordbærene og rabarbrabitene.
Ha melet i en food processor. Tilsett mandler, mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så mandlene hakket grovt, smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.
Smuldre deigen over blandingen med jordbær og rabarbra i formen. Dryss over sukker.
Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 minutter.
Pynt med noen friske jordbær og server!
Tips:
♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!
♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.
♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.
#sommerfølelse
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g jordbær
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss potetmel
Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 70 g mandler
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)
- -
♥ 1 ss sukker
Servering:
♥ friske jordbær
♥ vaniljeis
Fordel biter av jordbær og renset rabarbra i bunnen på en ildfast form.
Bland sukker og potetmel og dryss dette deretter over jordbærene og rabarbrabitene.
Ha melet i en food processor. Tilsett mandler, mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så mandlene hakket grovt, smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.
Smuldre deigen over blandingen med jordbær og rabarbra i formen. Dryss over sukker.
Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 minutter.
♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!
♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.
♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.
5 comments