Add new comment

Smuldrepai med jordbær, rabarbra og marsipan


Jeg elsker kombinasjonen av jordbær og rabarbra!  Heart 

Her i en superdeilig og enkel smuldrepai.

 

 

Mandler og marsipan gir veldig god smak på smuldredeigen og passer godt til den søt-syrlige smaken fra rabarbraen.

Ideell sommerkake hvis du bare vil bruke noen få minutter på å bake...  Smile 

 

 

Ingredienser:

♥ 250 g jordbær
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss potetmel

Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 70 g mandler
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)
- -
♥ 1 ss sukker

Servering:
♥ friske jordbær
♥ vaniljeis


Fremgangsmåte:

Finn frem jordbær og rabarbra.
 

 

Fordel biter av jordbær og renset rabarbra i bunnen på en ildfast form.

 


Bland sukker og potetmel og dryss dette deretter over jordbærene og rabarbrabitene.

Ha melet i en food processor. Tilsett mandler, mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så mandlene hakket grovt, smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over blandingen med jordbær og rabarbra i formen. Dryss over sukker.

 

 

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 minutter.

 

 

Pynt med noen friske jordbær og server!

 

 

Tips:

♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.

 

 

#sommerfølelse  Shades smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Smuldrepai med jordbær, rabarbra og marsipan
Ingredienser

♥ 250 g jordbær
♥ 250 g rabarbra (renset vekt)
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ss potetmel

Smuldredeig:
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 70 g mandler
♥ 125 g smør
♥ 200 g råmarsipan (ekte marsipan, se tips)
- -
♥ 1 ss sukker

Servering:
♥ friske jordbær
♥ vaniljeis

Fremgangsmåte

Fordel biter av jordbær og renset rabarbra i bunnen på en ildfast form.

Bland sukker og potetmel og dryss dette deretter over jordbærene og rabarbrabitene.

Ha melet i en food processor. Tilsett mandler, mykt smør i klatter og marsipanen oppdelt i biter. Kjør på full hastighet så mandlene hakket grovt, smøret og marsipanen fordeler seg jevnt i melet og du får en smulete deig.

Smuldre deigen over blandingen med jordbær og rabarbra i formen. Dryss over sukker.

Stek smuldrepaien midt i ovnen ved 200°C i ca. 20-25 minutter.

Tips

♥ Som råmarsipan bruker jeg Ekte marsipan fra Odense (lilla rull). Det gir ekstra god smak på deigen!

♥ Smuldrepaien smaker best samme dag den er laget.

♥ Server gjerne iskrem eller pisket krem ved siden av.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

5 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.