Add new comment

Summer Red Velvet Cake


Summertime baby!  Cool

Sommerhilsen til deg fra meg!

Jeg koser meg for tiden med sol, palmesus og superherlig strand her i Fort Lauderdale. Digger å være i Amerika altså. Smile Jeg kom hit tidsnok til å få med meg feiringen av 4th of July - og gjett om det var liv på stranden her! Snart går turen videre til Orlando, Miami, Key West mv, følg meg på Instagram hvis du vil se noen bilder fra turen: @kristine_lifeissweet. Har du tips til hva jeg bør få med meg her i Florida, send meg gjerne mail om det til kristine@detsoteliv.no eller kommenter nedenfor.

Men så over til dagens kake, som er en amerikansk klassiker!

 

 

Red Velvet Cake er blant USAs mest berømte kaker. Denne røde fløyelskaken er faktisk egentlig en sjokoladekake, men kjennetegnes av rødfargen den får av rød konditorfarge.

 

 

Jeg har laget kaken i et par varianter tidligere her på Det søte liv. Dagens versjon er en sommerlig Red Velvet Cake med hvit ostekrem (Cream Cheese Frosting) og masse moreller og blåbær.

 


Kaken får lekre fargekontraster og smaker kjempegodt!
 

Enjoy!

 

 

Kakebunner:
♥ 100 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss kakao
♥ 1 ts eddik
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss konsentrert rød konditorfarge (se tips)

Ostekrem (Cream Cheese Frosting):
♥ 400 g kremost
♥ 200 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 750 g melis

Pynt:
♥ 400 g moreller
♥ 200 g blåbær


Fremgangsmåte:

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til en kremete smørkrem. Rør i surmelk, vaniljeekstrakt og kakao. Rør ut natron i eddik. Ha dette i deigen. Bland så i hvetemel til du får en glatt og klumpfri deig (bruk gjerne elektrisk håndmikser i et par minutter). Pisk til slutt inn den røde konditorfargen.

 

 

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min (sjekk med kakenål at kakebunnene er gjennomstekte). Avkjøl kakene i formene.

 

 

Ta de avkjølte kakebunnene ut av formene og fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert kremost sammen med mykt, romtemperert smør. Tilsett vaniljesukker og melisen litt om gangen. Pisk til du får en luftig ostekrem.

Ha ostekrem mellom kakebunnene.

 

 

Fordel resten av ostekremen jevnt over hele kaken.

 

 

Pynt toppen av kaken med moreller (se tips) og blåbær.

 

 

 

Tips:

♥ Det må mye rødfarge til for at kakebunnene skal få skikkelig rød farge som du ser på bildet. Deigen ser illrød ut, men en del av fargen blir borte under stekingen. Jeg har brukt 1 boks konsentrert rød konditorfarge fra Wilton (såkalt pastafarge). Det fine med denne fargen er at den finnes i typen "no taste", slik at du er helt sikker på at konditorfargen ikke setter noen bismak på kaken.

 

 

 

♥ Det går fint å lage kakebunnene dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall innpakket i plast så de holder seg myke. Kaken bør serveres samme dag den er pyntet, så morellene og blåbærene er helt ferske og fine. Husk å fjerne stenene fra morellene. Jeg har i tillegg pyntet kaken med noen få hele moreller med stilk fordi jeg synes det ser litt kult ut, men de fleste morellene bør være uten stener.

 

 

Spennende sommerkake som garantert vil få oppmerksomhet på kakebordet!

 

 

I like it!  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Summer Red Velvet Cake
Ingredienser

Kakebunner:
♥ 100 g smør
♥ 3 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 2 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 ss kakao
♥ 1 ts eddik
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 2 ss konsentrert rød konditorfarge (se tips)

Ostekrem (Cream Cheese Frosting):
♥ 400 g kremost
♥ 200 g smør
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 750 g melis

Pynt:
♥ 400 g moreller
♥ 200 g blåbær

Fremgangsmåte

Pisk sammen mykt smør og sukker. Pisk inn eggene til en kremete smørkrem. Rør i surmelk, vaniljeekstrakt og kakao. Rør ut natron i eddik. Ha dette i deigen. Bland så i hvetemel til du får en glatt og klumpfri deig (bruk gjerne elektrisk håndmikser i et par minutter). Pisk til slutt inn den røde konditorfargen.

Fordel deigen i to runde former (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min (sjekk med kakenål at kakebunnene er gjennomstekte). Avkjøl kakene i formene før de tas ut. Fjern bakepapiret.

Til ostekremen piskes romtemperert kremost sammen med mykt, romtemperert smør. Tilsett vaniljesukker og melisen litt om gangen. Pisk til du får en luftig ostekrem.

Ha ostekrem mellom kakebunnene og fordel resten av ostekremen jevnt over hele kaken.

Pynt toppen av kaken med moreller (se tips) og blåbær.

Tips

♥ Det må mye rødfarge til for at kakebunnene skal få skikkelig rød farge som du ser på bildet. Jeg har brukt 1 boks konsentrert rød konditorfarge fra Wilton (såkalt pastafarge). Det fine med denne fargen er at den finnes i typen "no taste", slik at du er helt sikker på at konditorfargen ikke setter noen bismak på kaken. Konditorfargen fås kjøpt i kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som fører produktene til Wilton.

♥ Det går fint å lage kakebunnene dagen i forveien. Oppbevar dem i så fall innpakket i plast så de holder seg myke. Kaken bør serveres samme dag den er pyntet, så morellene og blåbærene er helt ferske og fine. Husk å fjerne stenene fra morellene. Jeg har i tillegg pyntet kaken med noen få hele moreller med stilk fordi jeg synes det ser litt kult ut, men de fleste morellene bør være uten stener.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

38 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.