Add new comment

Oreois med kondensert melk


Verdens enkleste hjemmelagde iskrem lager du med søt, kondensert melk!

Du trenger verken iskremmaskin eller å kunne fancy teknikker, bare å piske sammen 3 ingredienser og å blande i hakkede Oreokjeks. Smaken blir som den deiligste fløteiskremen.

 

 

Jeg synes det er digg å fryse iskremen i iskrembegre som jeg har klar i fryseren til jeg får lyst på noe godt...  Smile

 


Oppskriften gir i underkant av 1 liter iskrem, og nok å fylle is i 4 isbegre.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 350 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 20 Oreokjeks


Fremgangsmåte:

Ha kremfløten, søtet kondensert melk og vaniljeekstrakt i en vispebolle og pisk ingrediensene sammen med elektrisk mikser til du får en myk, stivpisket krem.

Hakk opp 16 Oreokjeks og vend i.

Fordel iskremblandingen i en boks eller bruk 4 iskrembegre som jeg har gjort her (se tips).

Hakk opp resterende 4 Oreokjeks og dryss på toppen av isen.

Sett i fryseren i minst 4 timer slik at iskremblandingen blir til fast iskrem.

 

 

Tin isen i et par minutter før servering.

 



Elsker disse iskrembegrene!  Heart



Tips:

♥ Det er veldig viktig at du bruker søtet kondensert melk og ikke vikingmelk. Begge deler selges på hermetikkboks i de fleste store matvarebutikkene, men produktene er veldig forskjellige. Vikingmelk er usøtet og er hvit og tyntflytende omtrent som vanlig melk. Søtet kondensert melk, som du skal bruke her, er imidlertid tykk i konsistensen og gulaktig i fargen. 350 g tilsvarer omtrent 1 boks søtet kondensert melk.

♥ Isbegre få kjøpt i flere store matbutikker og butikker som Nille, Clas Ohlson, IKEA og interiørbutikker.  De kule isbegrene du ser på bildet er av merket Miss Etoile. Jeg har kjøpt dem i København (Magasin Du Nord på Kongens Nytorv har mye fra Miss Etoile), men Miss Etoile føres av flere norske butikker, så kanskje du får tak i dem i Norge også.  Smile

 


Utrolig deilig Oreois!

 


 Heart  Heart  Heart  Heart 

 

Oreois med kondensert melk
Ingredienser

♥ 5 dl kremfløte
♥ 350 g søt, kondensert melk (1 boks, se tips)
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 20 Oreokjeks

Fremgangsmåte

Ha kremfløten, søtet kondensert melk og vaniljeekstrakt i en vispebolle og pisk ingrediensene sammen med elektrisk mikser til du får en myk, stivpisket krem.

Hakk opp 16 Oreokjeks og vend i.

Fordel iskremblandingen i en boks eller bruk 4 iskrembegre som jeg har gjort her (se tips).

Hakk opp resterende 4 Oreokjeks og dryss på toppen av isen.

Sett i fryseren i minst 4 timer slik at iskremblandingen blir til fast iskrem.

Tin isen i et par minutter før servering.

Tips

♥ Det er veldig viktig at du bruker søtet kondensert melk og ikke vikingmelk. Begge deler selges på hermetikkboks i de fleste store matvarebutikkene, men produktene er veldig forskjellige. Vikingmelk er usøtet og er hvit og tyntflytende omtrent som vanlig melk. Søtet kondensert melk, som du skal bruke her, er imidlertid tykk i konsistensen og gulaktig i fargen. 350 g tilsvarer omtrent 1 boks søtet kondensert melk.

♥ Isbegre få kjøpt i flere store matbutikker og butikker som Nille, Clas Ohlsen, IKEA og interiørbutikker.  De kule isbegrene du ser på bildet er av merket Miss Etoile. Jeg har kjøpt dem i København (Magasin Du Nord på Kongens Nytorv har mye fra Miss Etoile), men Miss Etoile føres av flere norske butikker så kanskje du får tak i dem i Norge også.  Smile

12 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.