
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei søte lesere!
For en fantastisk varm og deilig søndag!
Her får du et tips på hvordan du lett kan lage søndagen enda deiligere med nystekte Lapper og hjemmelaget blåbærsyltetøy!
Disse Lappene er så å si fettfrie og blir luftige og fine!
Se oppskriften som jeg har postet tidligere HER hvor jeg serverte lappene med jordbærsyltetøy, og en variant der jeg har tilsatt sjokoladebiter HER.
Denne oppskriften på Lapper finner du forresten i dagens utgave av VG - hvor jeg siden juli har en fast spalte hver søndag der jeg gir leserne tips om deilig kake eller dessert til helgen.
Du finner oppskriften også publisert på VGs matside godt.no, se her.
Oppskriften gir ca. 25 stk.
Ingredienser:
♥ 4 dl kefir
♥ 5 ss sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts hornsalt
♥ 4 dl hvetemel
Fremgangsmåte:
Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre.
Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-4 om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Server lappene nystekte, gjerne med hjemmelaget blåbærsyltetøy.
Du finner oppskriften HER.
Tips:
♥ Lappene smaker aller best helt nylaget, men kan også fryses.
♥ Lappene er selvsagt gode til alle typer syltetøy, men jeg synes de passe så godt med hjemmelaget blåbærsyltetøy at jeg bare måtte vise det frem i en egen oppskrift!
Stable gjerne lappene i høyden og legg blåbærsyltetøyet oppå!
Haha - DIGG!
Ha en fortsatt superdeilig søndag!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 dl kefir
♥ 5 ss sukker
♥ 2 egg
♥ 1 ts natron
♥ 1 ts hornsalt
♥ 4 dl hvetemel
Ha kefir, sukker og egg i en bolle og visp sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og fortsett å vispe til en klumpfri røre.
Varm opp en stekepanne (gjerne teflonbelagt) på middels varme. Stek passe store lapper (ca 3-4 om gangen) noen minutter på hver side til de er gyldne. Det er ikke nødvendig med fett i stekepannen. Lappene sveller litt opp under stekingen.
Serveres gjerne med hjemmelaget blåbærsyltetøy. Du finner oppskriften HER på Det søte liv.
Lappene smaker aller best helt nylaget, men kan også fryses.
9 comments