
Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Sponset innlegg.
Gresk yoghurt gjør denne sjokoladekake usedvanlig myk og deilig!
Jeg elsker yoghurtnøtter, så jeg pyntet kaken med det - nam!
Perfekt kake til helgen!
Ingredienser:
Sjokoladekakebunner:
♥ 3 store egg
♥ 1,5 dl matolje
♥ 1,5 dl matfløte
♥ 1,5 dl gresk yoghurt (se tips)
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 80 g smør
♥ 2 dl varm kaffe
♥ 2 dl kakao
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl gresk yoghurt
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl melis
Pynt:
♥ yoghurtnøtter (se tips)
Fremgangsmåte:
Visp sammen egg, olje, matfløte, gresk yoghurt og vaniljeekstrakt. Rør i sukkeret. Smelt smøret og bland med varm kaffe. Løs opp kakaopulveret i kaffesmøret og ha blandingen deretter i kakerøren.
Bland melet sammen med bakepulver og natron og sikt dette i til slutt. Rør til deigen er klumpfri (den skal være nokså tynn i konsistensen).
Fordel deigen i to runde former som er 24 cm i diameter og er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene i formene.
Pisk mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen (se tips).
Ta kakebunnene ut av formene og sett dem sammen med sjokoladekrem i mellom. Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen og pynt med yoghurtnøtter.
Tips:
♥ Jeg har brukt ekte gresk yoghurt fra FAGE i denne kaken. Gresk yoghurt FAGE Total fås nå kjøpt i Norge i ulike varianter, både i porsjonspakninger med honning, jordbærsaus eller blåbærsaus, og i naturellvarianter. Alle naturellvarianter kan brukes til denne kaken - altså også de med 0 % fettinnhold. Gresk yoghurt fra FAGE fås kjøpt i mange Meny, Ultra og ICA-butikker rundt omkring i landet.
♥ Hvis du synes kakebunnene hever seg for mye på toppen, kan du bare skjære av litt slik at de blir flate.
♥ Yoghurtnøtter fås kjøpt enten i pakker eller løsvekt i de fleste, store matbutikkene.
Ha en riktig fin fredag!
♥ ♥ ♥ ♥
Denne oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeide med Oluf Lorentzen AS, som blant annet er forhandlere av Greek Yogurt FAGE Total i Norge.
Sjokoladekakebunner:
♥ 3 store egg
♥ 1,5 dl matolje
♥ 1,5 dl matfløte
♥ 1,5 dl gresk yoghurt
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 4,5 dl sukker
♥ 80 g smør
♥ 2 dl varm kaffe
♥ 2 dl kakao
♥ 5 dl hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
♥ 1 ts natron
Sjokoladekrem:
♥ 125 g smør
♥ 0,5 dl gresk yoghurt
♥ 0,5 dl matfløte
♥ 1 dl kakao
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 6 dl melis
Pynt:
♥ yoghurtnøtter (se tips)
Visp sammen egg, olje, matfløte, gresk yoghurt og vaniljeekstrakt. Rør i sukkeret. Smelt smøret og bland med varm kaffe. Løs opp kakaopulveret i kaffesmøret og ha blandingen deretter i kakerøren.
Bland melet sammen med bakepulver og natron og sikt dette i til slutt. Rør til deigen er klumpfri (den skal være nokså tynn i konsistensen).
Fordel deigen i to runde former som er 24 cm i diameter og er dekket med bakepapir i bunnen. Stek kakebunnen midt i ovnen ved 175°C i 30-35 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl kakebunnene i formene.
Pisk mykt smør sammen med de øvrige ingrediensene til sjokoladekremen (se tips).
Ta kakebunnene ut av formene og sett dem sammen med sjokoladekrem i mellom. Dekk hele kaken med resten av sjokoladekremen og pynt med yoghurtnøtter.
♥ Hvis du synes kakebunnene hever seg for mye på toppen, kan du bare skjære av litt slik at de blir flate.
♥ Yoghurtnøtter fås kjøpt enten i pakker eller løsvekt i de fleste, store matbutikkene.
18 comments