Add new comment

Sjokoladecupcakes med sjokolade-mascarponekrem


Hei kjære lesere!

Jeg tenkte jeg skulle by på dette i kveld....  Smile

 

 

Myke sjokolademuffins med en helt usedvanlig herlig sjokoladekrem!

 

Denne helgen er det Halloween, og derfor tenkte jeg at det passet med denne oppskriften på skikkelig mørke, deilige amerikanske sjokoladecupcakes! 

 

Chocolate Cupcakes with Chocolate Mascarpone Frosting!

Konsistensen på muffinsene er utrolig myk og den luftige sjokoladekremen lages med fløtekrem og mascarpone. Det gjør at sjokoladekremen blir mye luftigere enn en tradisjonell sjokoladesmørkrem.

 

 

Disse sjokoladecupcakesene er helt fantastiske - du må rett og slett bare teste ut oppskriften og smake selv!

 

 

Utover den mørke fargen er det ingenting som knytter disse cupcakesene til Halloween, så dette er selvfølgelig cupcakes som passer å servere hele året!

 


Oppskriften gir 24 stk utrolig deilige cupcakes.  Heart

 

 

 Yum

 

---   Icon e biggrin 

 

Ingredienser:

Chocolate Cupcakes:
♥ 2 egg
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,25 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 90 g kakao
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 dl varmt vann

Chocolate Mascarpone Frosting:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g mascarponeost
♥ 100 g kakao
♥ 250 g melis

 

Fremgangsmåte:

Sjokolademuffins:

Visp sammen egg, surmelk, olje og vaniljeestrakt. Bland deretter i sukkeret. Sikt sammen kakao, salt, bakepulver og natron og rør i. Bland deretter i hvetemelet og rør til en jevn deg. Rør i 1 dl varmt vann til slutt. Deigen skal bli nokså tynn i konsistensen.

Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene. Stek muffinsen midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter, til de er gjennomstekte.

Avkjøl helt.

 

 

Det er veldig viktig å avkjøle sjokolademuffinsene helt før du sprøyter på sjokoladekremen, ellers vil sjokoladekremen bare smelte og renne av muffinsene.

 


Chocolate Mascarpone Frosting:

Pisk kremfløten til myk og bløt krem.

Tilsett romtemperert mascarponeost og visp blandingen luftig.

Rør deretter i kakao og melis, så du får en glatt og fin sjokoladekrem.


Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og pynt hver sjokolademuffins med en vakker "swirl" med sjokoladekrem.

 

 

Tips:

♥ Mascarpone er en kremete, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene i Norge.

♥ Det går fint å lage muffinsene dagen i forveien. De har kraftig sjokoladesmak og holder seg myke om de dekkes til med plast. Du bør imidlertid servere lage sjokoladekremen og sprøyte den på muffinsene samme dag de skal serveres, slik at sjokoladekremen er luftig og fersk.

♥ Se også oppskrift på Sjokoladecupcakes med vanilje-mascarponekrem.

 

Disse sjokoladecupcakesene har fyldig sjokoladesmak. Varm cappuccino er perfekt følge!

 

 

 

Ha en fantastisk helg - og gi etter for fristelsen...  Wink 

 

 

♥  ♥  ♥  ♥

Sjokoladecupcakes med sjokolade-mascarponekrem
Ingredienser

♥ 2 egg
♥ 2,5 dl surmelk
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1,25 dl matolje
♥ 400 g sukker
♥ 90 g kakao
♥ 1 ts salt
♥ 2 ts bakepulver
♥ 0,5 ts natron
♥ 250 g hvetemel
♥ 1 dl varmt vann

Sjokoladekrem:
♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g mascarponeost
♥ 100 g kakao
♥ 250 g melis

Fremgangsmåte

Sjokolademuffins:
Visp sammen egg, surmelk, olje og vaniljeestrakt. Bland deretter i sukkeret.

Sikt sammen kakao, salt, bakepulver og natron og rør i. Bland deretter i hvetemelet og rør til en jevn deg. Rør i 1 dl varmt vann til slutt. Deigen skal bli nokså tynn i konsistensen.

Ha papirformer i muffinsbrett og fordel deigen i formene. Stek muffinsen midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter, til de er gjennomstekte. Avkjøl helt.

Sjokoladekrem:
Pisk kremfløten til myk og bløt krem. Tilsett romtemperert mascarponeost og visp blandingen luftig. Rør deretter i kakao og melis, så du får en glatt og fin sjokoladekrem.

Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og pynt hver sjokolademuffins med en vakker "swirl" med sjokoladekrem.

Tips

♥ Mascarpone er en kremete, italiensk ferskost som fås kjøpt i de fleste store matbutikkene i Norge.

♥ Det er veldig viktig å avkjøle sjokolademuffinsene helt før du sprøyter på sjokoladekremen, ellers vil sjokoladekremen bare smelte og renne av muffinsene.

♥ Det går fint å lage muffinsene dagen i forveien. De har kraftig sjokoladesmak og holder seg myke om de dekkes til med plast. Du bør imidlertid servere lage sjokoladekremen og sprøyte den på muffinsene samme dag de skal serveres, slik at sjokoladekremen er luftig og fersk.

18 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.