
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei søte dere!
Jeg skjønner at det ikke bare er jeg som har sans for kladdkaker, for Snickerkladdkake som jeg postet for et par dager siden, har vært klikket på noe helt enormt!
Det var jo "Kladdkakans dag" sist lørdag, og i kjent stil nøyde jeg meg ikke med å lage bare en kladdkake...
Her kommer den andre jeg lagde, og den ble minst like god! I hvert fall for alle som digger Bounty!
Ingredienser:
Sjokoladekake:
♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 0,75 dl kakaopulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel
Kokosfyll:
♥ 200 g kokos
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
Melkesjokoladeglasur:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 2 ts matolje
Pynt:
♥ litt kokosdryss
Fremgangsmåte:
Sjokoladekake:
Smelt smøret til sjokoladekaken.
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis, bare røre dette lett sammen). Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene. Rør deigen glatt.
Ha deigen i en rund fomr (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleksapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Kokosfyll:
Bland sammen kokos og søtet, kondensert melk.
Fordel blandingen jevnt over toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer til fyllet har festnet seg.
Melkesjokoladeglasur:
Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med litt olje (se tips). Fordel den smeltede sjokoladen over kokosfyllet på toppen av kaken. Dryss over litt kokos til pynt.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten). Først når også sjokoladeglasuren har stivnet, er kaken klar til å tas ut av formen.
Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. Bruk en kniv til å skjære kaken i pene kakestykker.
Så lettvint å lage, men likevel så utrolig fristende og god!
Tips:
♥ Til denne oppskriften er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk og ikke vikingmelk, som er usøtet. Begge deler selges på hermetikkboks, men det er helt forskjellig konsistens på produktene. Søtet, kondensert melk skal være tykk, søt og gulaktig i fargen (mens usøtet, kondensert melk (vikingmelk) ligner mer på vanlig melk).
♥ Et par teskjeer olje i glasuren gjør at melkesjokoladeglasuren ikke blir steinhard og sprekker opp når du skjærer i kaken. Husk å bruke matolje med nøytral smak (f eks solsikkeolje eller rapsolje).
♥ Husk at du ikke skal ta kaken ut av formen før alle tre lag (sjokoladekake, kokosfyll og sjokoladeglasur) har stivnet. Jeg pleier å la den ferdige kaken stå i kjøleskapet til dagen etter før jeg tar den ut av formen.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere dager og er også kjempefin å fryse.
Stilig kake i brunt og hvitt, som garantert blir populær på kakebordet!
DIGG!
♥ ♥ ♥ ♥
Sjokoladekake:
♥ 150 g smør
♥ 3 egg
♥ 3 dl sukker
♥ 0,75 dl kakaopulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 2 dl hvetemel
Kokosfyll:
♥ 200 g kokos
♥ 400 g søtet, kondensert melk (1 boks, se tips)
Melkesjokoladeglasur:
♥ 200 g melkesjokolade
♥ 2 ts matolje
Pynt:
♥ litt kokosdryss
Sjokoladekake:
Smelt smøret til sjokoladekaken. Visp sammen egg og sukker med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis, bare røre dette lett sammen). Bland i det smeltede smøret og deretter de øvrige ingrediensene. Rør deigen glatt.
Ha deigen i en rund fomr (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Ikke stek kaken for lenge, den skal fortsatt være bløt når den er ferdigstekt. Sett kaken i kjøleksapet og avkjøl kaken i formen til den er helt kald.
Kokosfyll:
Bland sammen kokos og søtet, kondensert melk. Fordel blandingen jevnt over toppen av kaken. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer til fyllet har festnet seg.
Melkesjokoladeglasur:
Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med litt olje (se tips). Fordel den smeltede sjokoladen over kokosfyllet på toppen av kaken. Dryss over litt kokos til pynt.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten). Først når også sjokoladeglasuren har stivnet, er kaken klar til å tas ut av formen.
Dra av bakepapiret fra undersiden og sett kaken på et passende fat. Bruk en kniv til å skjære kaken i pene kakestykker.
♥ Til denne oppskriften er det viktig at du bruker søtet, kondensert melk og ikke vikingmelk, som er usøtet. Begge deler selges på hermetikkboks, men det er helt forskjellig konsistens på produktene. Søtet, kondensert melk skal være tykk, søt og gulaktig i fargen (mens usøtet, kondensert melk (vikingmelk) ligner mer på vanlig melk).
♥ Et par teskjeer olje i glasuren gjør at melkesjokoladeglasuren ikke blir steinhard og sprekker opp når du skjærer i kaken. Husk å bruke matolje med nøytral smak (f eks solsikkeolje eller rapsolje).
♥ Husk at du ikke skal ta kaken ut av formen før alle tre lag (sjokoladekake, kokosfyll og sjokoladeglasur) har stivnet. Jeg pleier å la den ferdige kaken stå i kjøleskapet til dagen etter før jeg tar den ut av formen.
♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet i flere dager og er også kjempefin å fryse.
21 comments