Add new comment

Buckeye Brownies


Buckeye Brownies er en himmelsk god, amerikansk klassiker!

Her er bløt, mørk sjokoladebrownies forenet med peanøttkrem og melksjokoladeglasur..... ah, nam!  Yum

 

 

Sjokolade og peanøtter smaker alltid fantastisk godt sammen!

Hva med å teste ut denne kaken i helgen?

Den er lett å lage!  Wink

 

Ingredienser:

Browniesbunn:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

Peanøttfyll:
♥ 2 dl peanøttsmør (kremete type)
♥ 50 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk

Melkesjokoladeglasur:
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 0,5 dl peanøttsmør (kremete type)

 

Fremgangsmåte:

Browniesbunn:

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.

Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm).

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen.
 

Peanøttfyll:

Pisk sammen mykt peanøttsmør, romtemperert smør, melis, vaniljeekstrakt og melk til en luftig peanøttkrem. Synes du kremen virker for tørr, kan du piske inn en ekstra spiseskje melk. 

Smør peanøttfyllet over browniesbunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer.
 

Melkesjokoladeglasur:

Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med peanøttsmøret. Fordel sjokoladeglasuren over peanøttfyllet på toppen av kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten).

 

 

Del kaken i firkanter med en skarp kniv.

 

 

Absolutely delicious  Heart 

 

 

Tips:

Kakestykkene er supre å fryse!

Se også oppskrift på Peanut Butter Fudge Brownies, som er en lignende kake, men med litt bløtere peanøttfyll og sjokoladekrem på toppen.

 


Buckeye Brownies smaker supergodt til kaffekoppen.

 

 

Say no more.... 

 

 

GOD HELG, DERE!  Icon e biggrin


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Buckeye Brownies
Ingredienser

Browniesbunn:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel

Peanøttfyll:
♥ 2 dl peanøttsmør (kremete type)
♥ 50 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk

Melkesjokoladeglasur:
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 0,5 dl peanøttsmør (kremete type)

Fremgangsmåte

Browniesbunn:

Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen. Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.

Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen.

Peanøttfyll:

Pisk sammen mykt peanøttsmør, romtemperert smør, melis, vaniljeekstrakt og melk til en luftig peanøttkrem. Synes du kremen virker for tørr, kan du piske inn en ekstra spiseskje melk. 

Smør peanøttfyllet over browniesbunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer.

Melkesjokoladeglasur:

Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med peanøttsmøret. Fordel sjokoladeglasuren over peanøttfyllet på toppen av kaken.

Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten).

Del kaken i firkanter med en skarp kniv.

Tips

Kakestykkene er supre å fryse!

14 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.