
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Buckeye Brownies er en himmelsk god, amerikansk klassiker!
Her er bløt, mørk sjokoladebrownies forenet med peanøttkrem og melksjokoladeglasur..... ah, nam!
Sjokolade og peanøtter smaker alltid fantastisk godt sammen!
Hva med å teste ut denne kaken i helgen?
Den er lett å lage!
Ingredienser:
Browniesbunn:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel
Peanøttfyll:
♥ 2 dl peanøttsmør (kremete type)
♥ 50 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk
Melkesjokoladeglasur:
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 0,5 dl peanøttsmør (kremete type)
Fremgangsmåte:
Browniesbunn:
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen.
Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen.
Peanøttfyll:
Pisk sammen mykt peanøttsmør, romtemperert smør, melis, vaniljeekstrakt og melk til en luftig peanøttkrem. Synes du kremen virker for tørr, kan du piske inn en ekstra spiseskje melk.
Smør peanøttfyllet over browniesbunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer.
Melkesjokoladeglasur:
Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med peanøttsmøret. Fordel sjokoladeglasuren over peanøttfyllet på toppen av kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Del kaken i firkanter med en skarp kniv.
Absolutely delicious
Tips:
Kakestykkene er supre å fryse!
Se også oppskrift på Peanut Butter Fudge Brownies, som er en lignende kake, men med litt bløtere peanøttfyll og sjokoladekrem på toppen.
Buckeye Brownies smaker supergodt til kaffekoppen.
Say no more....
GOD HELG, DERE!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Browniesbunn:
♥ 150 g smør
♥ 300 g kokesjokolade
♥ 3 store egg
♥ 4 dl sukker
♥ 3 ts vaniljesukker
♥ 5 ss kakao
♥ 2,25 dl hvetemel
Peanøttfyll:
♥ 2 dl peanøttsmør (kremete type)
♥ 50 g smør
♥ 5 dl melis
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 2 ss melk
Melkesjokoladeglasur:
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 0,5 dl peanøttsmør (kremete type)
Browniesbunn:
Smelt smør i en liten kjele. Tilsett kokesjokolade og la den smelte i smøret. Ta kjelen av platen. Pisk egg og sukkeret luftig med en stålvisp (du trenger ikke piske eggedosis). Pisk deretter inn i sjokoladesmøret. Sikt i mel, kakao og vaniljesukker. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25 min. Kaken skal fortsatt virke litt rå i midten. Avkjøl kaken i formen.
Peanøttfyll:
Pisk sammen mykt peanøttsmør, romtemperert smør, melis, vaniljeekstrakt og melk til en luftig peanøttkrem. Synes du kremen virker for tørr, kan du piske inn en ekstra spiseskje melk.
Smør peanøttfyllet over browniesbunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i et par timer.
Melkesjokoladeglasur:
Smelt melkesjokoladen over vannbad (eller i mikroen) sammen med peanøttsmøret. Fordel sjokoladeglasuren over peanøttfyllet på toppen av kaken.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladeglasuren har stivnet (kaken må gjerne stå i kjøleskapet over natten).
Del kaken i firkanter med en skarp kniv.
Kakestykkene er supre å fryse!
14 comments