Add new comment

Goro uten kjevling

Sponset innlegg.

Hei!

Snaaart er det jul, og i dag falt den første snøen mange steder i landet vårt. Smile

"Goro" er en av de mest tradisjonsrike julekakene vi har og betyr visst å ha "god raad".  Deigen inneholder jo mye godt av både smør og kremfløte så det kan være årsaken til navnet, og gorojernet sørger for vakkert, luksuriøst mønster på kakene. Du finner en klassisk og kjempegod oppskrift på Goro fra før her på Det søte liv.

Det er vanligvis viktig for et godt resultat at deigen kjevles ut tynt, men når tidsklemma presser på alle veier, er gode råd dyre...

 




Her skal du få et kjempesupert godt råd av meg i tilfelle du vil lage Goro uten å måtte kjevle deig i det hele tatt!  Grin

I denne oppskriften skal deigen bare settes som klatter i gorojernet og resultatet blir helt utmerket!

 

 

Oppskriften gir ca. 40 kaker. 
 

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 180 g smør
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2,5 dl potetmel
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts kardemomme


Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og avkjøl det noe. Bland det smeltede smøret i eggedosisen.

Pisk kremfløten til krem og vend også kremen inn i røren.

Sikt i potetmel, hvetemel og kardemomme, og bland deigen forsiktig sammen.

La deigen stå og svelle i romtemperatur i 30 minutter. 

 

 

Varm opp gorojernet på middels styrke. Spray jernet med litt formfett og gjør dette mellom hver kake.

Legg en liten spiseskje deig i hvert kammer i gorojernet.

 

 

Stek goroene til de er gylne og gjennomstekte.

Løft de varme goroene ut av jernet og del dem straks fra hverandre med et pizzahjul eller en skarp kniv.

 

 

Pass også på å renskjære kantene mens kakene er varme, så ser kakene finere ut.

 

 

PS: Avskjæret smaker kjempegodt! Wink  

 

 

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

 

 

Nydelige og lettvinte goro! 

 


Tips:

♥ Tilsett gjerne 1 ss konjakk og/eller revet skall av en halv sitron i deigen for ekstra god smak på goroen.

♥ Det er helt vanlig at deigen til goroene flyter sammen inni jernet, så du må dele dem opp og renskjære kantene når de er ferdigstekte. Der er veldig viktig at du skjærer opp kakene mens de er helt varme. Det tar ikke lang tid før de avkjøles og da blir de så sprø at de lett går i stykker når du skjærer i dem. Jeg pleier å renskjære kakene rett etter at de kommer ut av jernet og gjør meg ferdig før jeg steker de neste kakene.

ANNONSE:

Jeg bruker her gorojernet til Wilfa, som jeg er veldig fornøyd med. Gorojernet har vakkert, norsk mønster og steker 3 kaker om gangen. Gorojernet fås kjøpt i de fleste elektrobutikker.

 

 

♥ De ferdigstekte kakene bør være helt kalde før de legges i en kakeboks. Da holder de seg sprø i flere uker.

 

 

Annonse: Det vakre serviset og kakeboksene er fra GreenGate.

 

Veldig kjekt å ha en kakeboks med hjemmelagde goro på lur ...  Smile

 

 

Superenkle å få til og veldig, veldig gode!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Goro uten kjevling
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 180 g smør
♥ 2 dl kremfløte
♥ 2,5 dl potetmel
♥ 2,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts kardemomme

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Smelt smøret og avkjøl det noe. Bland det smeltede smøret i eggedosisen.

Pisk kremfløten til krem og vend også kremen inn i røren.

Sikt i potetmel, hvetemel og kardemomme, og bland deigen forsiktig sammen. La deigen stå og svelle i romtemperatur i 30 minutter. 

Varm opp gorojernet på middels styrke. Spray jernet med litt formfett og gjør dette mellom hver kake.

Legg en liten spiseskje deig i hvert kammer i gorojernet.

Stek goroene til de er gylne og gjennomstekte.

Løft de varme goroene ut av jernet og del dem straks fra hverandre med et pizzahjul eller en skarp kniv. Pass også på å renskjære kantene mens kakene er varme, så ser kakene finere ut.

Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde.

Tips

♥ Tilsett gjerne 1 ss konjakk og/eller revet skall av en halv sitron i deigen for ekstra god smak på goroen.

♥ Det er helt vanlig at deigen til goroene flyter sammen inni jernet, så du må dele dem opp og renskjære kantene når de er ferdigstekte. Der er veldig viktig at du skjærer opp kakene mens de er helt varme. Det tar ikke lang tid før de avkjøles og da blir de så sprø at de lett går i stykker når du skjærer i dem. Jeg pleier å renskjære kakene rett etter at de kommer ut av jernet og gjør meg ferdig før jeg steker de neste kakene.

♥ De ferdigstekte kakene bør være helt kalde før de legges i en kakeboks. Da holder de seg sprø i flere uker.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

31 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.