Add new comment

Ostekake med pepperkakebunn og kirsebærlokk

Sponset innlegg.

God lørdag, folkens!  Smile

Jeg ser at mange har fått med seg den pågående giveawayen der 5 heldige av dere lesere kan vinne hver sin Bake it Easy, som er en kombinert kakeform/kakefat fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

Jeg er veldig glad i denne kakeformen selv, og jeg har brukt den så lenge jeg kan huske - særlig når jeg lager ostekaker. Det som er så fint med denne formen, er at jeg kan lage kaken direkte på kakefatet og slipper dermed å flytte på kaken før servering.

Siden det snart er jul, har jeg her komponert en ostekake med pepperkakebunn og kirsebærlokk, som gir vakker, rød farge på kaken. Ostekaken er kremete i konsistensen og fantastisk på smak!  Heart 

 

 

Ostekaken er av den stekte varianten. Vil du lage en ostekake som er mer fromasjaktig og mindre mektig, kan du bruke denne oppskriften på Ostekake med kirsebær.

 

Ingredienser:

Pepperkakebunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør

Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ frø fra 1 vaniljestang
♥ 4 store egg

Kirsebærlokk:
♥ 350 g hermetiske kirsebær (avrent vekt, 1 stort glass)
♥ 3,5 dl kirsebærsaft (fra kirsebærglasset)
♥ 4 plater gelatin
 

Fremgangsmåte:

Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør. Trykk pepperkakeblandingen ut i bunnen av en Bake it Easy-form.

 

 

Visp sammen ingrediensene til ostefyllet og hell det i formen. 

 

 

Varm ovnen opp til 130°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 100°C og la kaken steke i 3 timer (se tips).

 

 

La kaken deretter avkjøles i formen over natten i kjøleskapet slik at den blir helt fast i konsistensen.

Dekk ostekaken med avrente, hermetiske kirsebær.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp kirsebærsaften i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de myke gelatinplatene i den varme kirsebærsaften slik at de løser seg opp. Avkjøl kirsebærsaften til den er romtemperert, og øs den deretter over kirsebærene i formen.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i noen timer til slik at kirsebærlokket stivner.

Løsne kakeringen forsiktig fra kaken ved å skjære rundt kaken med en kniv og fjern deretter kakeringen.

 

 

Takket være lokket og bærereimen som er spesialtilpasset Bake it Easy-formen, er kaken lett å frakte.

 

 

Kjekt å ta med seg en slik kake til et selskap, ja...  Smile 

 

 


Tips:

♥  Det er lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, for noe av smøret i kakebunnen kan renne ut av formen under stekingen, og da slipper du å få fettet i bunnen av ovnen.

♥ Det er riktig at kaken skal steke i hele 3 timer på bare 100°C. Dette gjør at ostekaken ikke sprekker opp på overflaten.

♥ Legg merke til at ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den dekkes med kirsebær. Etter en natt i kjøleskapet vil ostekaken stivne i konsistensen og dermed tåle å bli dekket med kirsebærlokket.

♥ Ostekaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg foretrekker å ikke fryse ostekaker fordi jeg synes at det gjør at ostekaken blir litt kornete. Men smaken er selvsagt god likevel.

♥ Bake it Easy koster kr 499,- inkl lokk. Bærereimen koster kr 119,-. Formen fås kjøpt hos Christiania Glasmagasin i Oslo, Porsgrunds Porselænsfabrik’s Fabrikkutsalg, hos Hadeland Glassverk, andre ledende faghandelsbutikker samt i nettbutikken til www.porsgrund.com. Denne helgen er det KNALLTILBUD på Bake it Easy og du får formen for kun kr 199,-!  Se direkte link til produktet i nettbutikken HER.



Jeg er utrolig fornøyd med mine Bake it Easy-former (ja jeg har flere av dem... Wink  ) og kan anbefale dem varmt!

 

Jeg kan varmt anbefale denne nydelige ostekaken også!  Smile 

 

 

Ostekake med lekre farger og nydelig smak!

 

 

Ha en fortsatt superfin helg!  Smile

 


 

Nam nam!  Det er lov å la seg friste!  Yum


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Ostekake med pepperkakebunn og kirsebærlokk
Ingredienser

Pepperkakebunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør

Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ frø fra 1 vaniljestang
♥ 4 store egg

Kirsebærlokk:
♥ 350 g hermetiske kirsebær (avrent vekt)
♥ 3,5 dl kirsebærsaft (fra kirsebærglasset)
♥ 4 plater gelatin

Fremgangsmåte

Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør. Trykk pepperkakeblandingen ut i bunnen av en Bake it Easy-form.

Visp sammen ingrediensene til ostefyllet og hell det i formen. 

Varm ovnen opp til 130°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 100°C og la kaken steke i 3 timer (se tips).

La kaken deretter avkjøles i formen over natten i kjøleskapet slik at den blir helt fast i konsistensen.

Dekk ostekaken med avrente, hermetiske kirsebær.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp kirsebærsaften i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de myke gelatinplatene i den varme kirsebærsaften slik at de løser seg opp. Avkjøl kirsebærsaften til den er romtemperert, og øs den deretter over kirsebærene i formen.

Sett kaken i kjøleskapet i noen timer til slik at kirsebærlokket stivner.

Løsne kakeringen forsiktig fra kaken ved å skjære rundt kaken med en kniv og fjern deretter kakeringen.

Tips

♥  Det er lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, for noe av smøret i kakebunnen kan renne ut av formen under stekingen, og da slipper du å få fettet i bunnen av ovnen.

♥ Det er riktig at kaken skal steke i hele 3 timer på bare 100°C. Dette gjør at ostekaken ikke sprekker opp på overflaten.

♥ Legg merke til at ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den dekkes med kirsebær. Etter en natt i kjøleskapet vil ostekaken stivne i konsistensen og dermed tåle å bli dekket med kirsebærlokket.

♥ Ostekaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg foretrekker å ikke fryse ostekaker fordi jeg synes at det gjør at ostekaken blir litt kornete. Men smaken er selvsagt god likevel.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.