Also available in: Norsk

Add new comment

Ostekake med pepperkakebunn og kirsebærlokk

Sponset innlegg.

God lørdag, folkens!  :)

Jeg ser at mange har fått med seg den pågående giveawayen der 5 heldige av dere lesere kan vinne hver sin Bake it Easy, som er en kombinert kakeform/kakefat fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

Jeg er veldig glad i denne kakeformen selv, og jeg har brukt den så lenge jeg kan huske - særlig når jeg lager ostekaker. Det som er så fint med denne formen, er at jeg kan lage kaken direkte på kakefatet og slipper dermed å flytte på kaken før servering.

Siden det snart er jul, har jeg her komponert en ostekake med pepperkakebunn og kirsebærlokk, som gir vakker, rød farge på kaken. Ostekaken er kremete i konsistensen og fantastisk på smak!  *heart* 

 

 

Ostekaken er av den stekte varianten. Vil du lage en ostekake som er mer fromasjaktig og mindre mektig, kan du bruke denne oppskriften på Ostekake med kirsebær.

 

Ingredienser:

Pepperkakebunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør

Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ frø fra 1 vaniljestang
♥ 4 store egg

Kirsebærlokk:
♥ 350 g hermetiske kirsebær (avrent vekt, 1 stort glass)
♥ 3,5 dl kirsebærsaft (fra kirsebærglasset)
♥ 4 plater gelatin
 

Fremgangsmåte:

Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør. Trykk pepperkakeblandingen ut i bunnen av en Bake it Easy-form.

 

 

Visp sammen ingrediensene til ostefyllet og hell det i formen. 

 

 

Varm ovnen opp til 130°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 100°C og la kaken steke i 3 timer (se tips).

 

 

La kaken deretter avkjøles i formen over natten i kjøleskapet slik at den blir helt fast i konsistensen.

Dekk ostekaken med avrente, hermetiske kirsebær.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp kirsebærsaften i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de myke gelatinplatene i den varme kirsebærsaften slik at de løser seg opp. Avkjøl kirsebærsaften til den er romtemperert, og øs den deretter over kirsebærene i formen.

 

 

Sett kaken i kjøleskapet i noen timer til slik at kirsebærlokket stivner.

Løsne kakeringen forsiktig fra kaken ved å skjære rundt kaken med en kniv og fjern deretter kakeringen.

 

 

Takket være lokket og bærereimen som er spesialtilpasset Bake it Easy-formen, er kaken lett å frakte.

 

 

Kjekt å ta med seg en slik kake til et selskap, ja...  :) 

 

 


Tips:

♥  Det er lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, for noe av smøret i kakebunnen kan renne ut av formen under stekingen, og da slipper du å få fettet i bunnen av ovnen.

♥ Det er riktig at kaken skal steke i hele 3 timer på bare 100°C. Dette gjør at ostekaken ikke sprekker opp på overflaten.

♥ Legg merke til at ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den dekkes med kirsebær. Etter en natt i kjøleskapet vil ostekaken stivne i konsistensen og dermed tåle å bli dekket med kirsebærlokket.

♥ Ostekaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg foretrekker å ikke fryse ostekaker fordi jeg synes at det gjør at ostekaken blir litt kornete. Men smaken er selvsagt god likevel.

♥ Bake it Easy koster kr 499,- inkl lokk. Bærereimen koster kr 119,-. Formen fås kjøpt hos Christiania Glasmagasin i Oslo, Porsgrunds Porselænsfabrik’s Fabrikkutsalg, hos Hadeland Glassverk, andre ledende faghandelsbutikker samt i nettbutikken til www.porsgrund.com. Denne helgen er det KNALLTILBUD på Bake it Easy og du får formen for kun kr 199,-!  Se direkte link til produktet i nettbutikken HER.



Jeg er utrolig fornøyd med mine Bake it Easy-former (ja jeg har flere av dem... ;)  ) og kan anbefale dem varmt!

 

Jeg kan varmt anbefale denne nydelige ostekaken også!  :) 

 

 

Ostekake med lekre farger og nydelig smak!

 

 

Ha en fortsatt superfin helg!  :)

 


 

Nam nam!  Det er lov å la seg friste!  *yum*


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Ostekake med pepperkakebunn og kirsebærlokk
Ingredients

Pepperkakebunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør

Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ frø fra 1 vaniljestang
♥ 4 store egg

Kirsebærlokk:
♥ 350 g hermetiske kirsebær (avrent vekt)
♥ 3,5 dl kirsebærsaft (fra kirsebærglasset)
♥ 4 plater gelatin

Instructions

Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør. Trykk pepperkakeblandingen ut i bunnen av en Bake it Easy-form.

Visp sammen ingrediensene til ostefyllet og hell det i formen. 

Varm ovnen opp til 130°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 100°C og la kaken steke i 3 timer (se tips).

La kaken deretter avkjøles i formen over natten i kjøleskapet slik at den blir helt fast i konsistensen.

Dekk ostekaken med avrente, hermetiske kirsebær.

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp kirsebærsaften i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de myke gelatinplatene i den varme kirsebærsaften slik at de løser seg opp. Avkjøl kirsebærsaften til den er romtemperert, og øs den deretter over kirsebærene i formen.

Sett kaken i kjøleskapet i noen timer til slik at kirsebærlokket stivner.

Løsne kakeringen forsiktig fra kaken ved å skjære rundt kaken med en kniv og fjern deretter kakeringen.

Tips

♥  Det er lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, for noe av smøret i kakebunnen kan renne ut av formen under stekingen, og da slipper du å få fettet i bunnen av ovnen.

♥ Det er riktig at kaken skal steke i hele 3 timer på bare 100°C. Dette gjør at ostekaken ikke sprekker opp på overflaten.

♥ Legg merke til at ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den dekkes med kirsebær. Etter en natt i kjøleskapet vil ostekaken stivne i konsistensen og dermed tåle å bli dekket med kirsebærlokket.

♥ Ostekaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg foretrekker å ikke fryse ostekaker fordi jeg synes at det gjør at ostekaken blir litt kornete. Men smaken er selvsagt god likevel.

Cake category
Season
Allergies and preferences

8 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.