Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
Sponset innlegg.
God lørdag, folkens! :)
Jeg ser at mange har fått med seg den pågående giveawayen der 5 heldige av dere lesere kan vinne hver sin Bake it Easy, som er en kombinert kakeform/kakefat fra Porsgrunds Porselænsfabrik.
Jeg er veldig glad i denne kakeformen selv, og jeg har brukt den så lenge jeg kan huske - særlig når jeg lager ostekaker. Det som er så fint med denne formen, er at jeg kan lage kaken direkte på kakefatet og slipper dermed å flytte på kaken før servering.
Siden det snart er jul, har jeg her komponert en ostekake med pepperkakebunn og kirsebærlokk, som gir vakker, rød farge på kaken. Ostekaken er kremete i konsistensen og fantastisk på smak! *heart*

Ostekaken er av den stekte varianten. Vil du lage en ostekake som er mer fromasjaktig og mindre mektig, kan du bruke denne oppskriften på Ostekake med kirsebær.
Ingredienser:
Pepperkakebunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør
Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ frø fra 1 vaniljestang
♥ 4 store egg
Kirsebærlokk:
♥ 350 g hermetiske kirsebær (avrent vekt, 1 stort glass)
♥ 3,5 dl kirsebærsaft (fra kirsebærglasset)
♥ 4 plater gelatin
Fremgangsmåte:
Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør. Trykk pepperkakeblandingen ut i bunnen av en Bake it Easy-form.

Visp sammen ingrediensene til ostefyllet og hell det i formen.

Varm ovnen opp til 130°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 100°C og la kaken steke i 3 timer (se tips).

La kaken deretter avkjøles i formen over natten i kjøleskapet slik at den blir helt fast i konsistensen.
Dekk ostekaken med avrente, hermetiske kirsebær.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp kirsebærsaften i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de myke gelatinplatene i den varme kirsebærsaften slik at de løser seg opp. Avkjøl kirsebærsaften til den er romtemperert, og øs den deretter over kirsebærene i formen.

Sett kaken i kjøleskapet i noen timer til slik at kirsebærlokket stivner.
Løsne kakeringen forsiktig fra kaken ved å skjære rundt kaken med en kniv og fjern deretter kakeringen.

Takket være lokket og bærereimen som er spesialtilpasset Bake it Easy-formen, er kaken lett å frakte.

Kjekt å ta med seg en slik kake til et selskap, ja... :)

Tips:
♥ Det er lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, for noe av smøret i kakebunnen kan renne ut av formen under stekingen, og da slipper du å få fettet i bunnen av ovnen.
♥ Det er riktig at kaken skal steke i hele 3 timer på bare 100°C. Dette gjør at ostekaken ikke sprekker opp på overflaten.
♥ Legg merke til at ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den dekkes med kirsebær. Etter en natt i kjøleskapet vil ostekaken stivne i konsistensen og dermed tåle å bli dekket med kirsebærlokket.
♥ Ostekaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg foretrekker å ikke fryse ostekaker fordi jeg synes at det gjør at ostekaken blir litt kornete. Men smaken er selvsagt god likevel.
♥ Bake it Easy koster kr 499,- inkl lokk. Bærereimen koster kr 119,-. Formen fås kjøpt hos Christiania Glasmagasin i Oslo, Porsgrunds Porselænsfabrik’s Fabrikkutsalg, hos Hadeland Glassverk, andre ledende faghandelsbutikker samt i nettbutikken til www.porsgrund.com. Denne helgen er det KNALLTILBUD på Bake it Easy og du får formen for kun kr 199,-! Se direkte link til produktet i nettbutikken HER.

Jeg er utrolig fornøyd med mine Bake it Easy-former (ja jeg har flere av dem... ;) ) og kan anbefale dem varmt!
Jeg kan varmt anbefale denne nydelige ostekaken også! :)

Ostekake med lekre farger og nydelig smak!

Ha en fortsatt superfin helg! :)

Nam nam! Det er lov å la seg friste! *yum*
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Pepperkakebunn:
♥ 300 g pepperkaker
♥ 150 g smør
Ostefyll:
♥ 800 g kremost
♥ 2,5 dl sukker
♥ 2 ss hvetemel
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ frø fra 1 vaniljestang
♥ 4 store egg
Kirsebærlokk:
♥ 350 g hermetiske kirsebær (avrent vekt)
♥ 3,5 dl kirsebærsaft (fra kirsebærglasset)
♥ 4 plater gelatin
Knus pepperkakene og bland smulene med smeltet smør. Trykk pepperkakeblandingen ut i bunnen av en Bake it Easy-form.
Visp sammen ingrediensene til ostefyllet og hell det i formen.
Varm ovnen opp til 130°C. Sett kaken på en stekeplate midt i ovnen. Senk temperaturen straks til 100°C og la kaken steke i 3 timer (se tips).
La kaken deretter avkjøles i formen over natten i kjøleskapet slik at den blir helt fast i konsistensen.
Dekk ostekaken med avrente, hermetiske kirsebær.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp kirsebærsaften i en liten kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha de myke gelatinplatene i den varme kirsebærsaften slik at de løser seg opp. Avkjøl kirsebærsaften til den er romtemperert, og øs den deretter over kirsebærene i formen.
Sett kaken i kjøleskapet i noen timer til slik at kirsebærlokket stivner.
Løsne kakeringen forsiktig fra kaken ved å skjære rundt kaken med en kniv og fjern deretter kakeringen.
♥ Det er lurt å steke kaken på stekeplate og ikke på rist, for noe av smøret i kakebunnen kan renne ut av formen under stekingen, og da slipper du å få fettet i bunnen av ovnen.
♥ Det er riktig at kaken skal steke i hele 3 timer på bare 100°C. Dette gjør at ostekaken ikke sprekker opp på overflaten.
♥ Legg merke til at ostekaken bør stå i kjøleskapet over natten før den dekkes med kirsebær. Etter en natt i kjøleskapet vil ostekaken stivne i konsistensen og dermed tåle å bli dekket med kirsebærlokket.
♥ Ostekaken kan oppbevares i kjøleskapet i et par dager. Jeg foretrekker å ikke fryse ostekaker fordi jeg synes at det gjør at ostekaken blir litt kornete. Men smaken er selvsagt god likevel.
8 comments