
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
Hva med å lage en boks med herlig Trøffelkonfekt til jul?
Trøffelkonfekt er superenkle å lage og består av kun 3 ingredienser. Du kan variere med ulike typer likører (aprikoslikør, Baileys, kaffelikør, konjakk osv) og ulike typer strøssel. Konfekten får kun en liten bismak av likøren, og det går fint å sløyfe likøren helt hvis du foretrekker det.
Trøffelkonfekt oppbevares kjølig og har lang holdbarhet.
Ingredienser:
♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 2 ss likør
Pynt:
♥ forskjellig type strøssel
Fremgangsmåte:
Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør deretter inn likør.
Ha kjelen i kjøleskapet over natten. Sjokolademassen vil da stivne og bli helt fast.
Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er litt klissete, så skyll hendene ofte). Rull kulene i forskjellig type strøssel.
Sett kulene i kjøleskapet til de har stivnet.
Tips:
♥ Du kan bruke alle slags strøssel, slik som hakkede nøtter, kokos, sjokoladestrøssel, krokan osv. Jeg har her brukt ulike typer sjokoladestrøssel og hakkede mandler.
♥ Trøffelkonfekten bør oppbevares kjølig så den ikke blir klissete.
Konfekten blir veldig stilig å se på når du bruker ulike typer sjokolade- og nøttestrøssel som jeg har gjort her. Denne type sjokoladestrøssel fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (f eks hos Coop Mega).
Kjekt å ha luksuskonfekt klart i kjøleskapet...
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 2 ss likør
Pynt:
♥ forskjellig type strøssel
Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør deretter inn likør.
Ha kjelen i kjøleskapet over natten. Sjokolademassen vil da stivne og bli helt fast.
Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er litt klissete, så skyll hendene ofte). Rull kulene i forskjellig type strøssel. Sett kulene i kjøleskapet til de har stivnet.
♥ Du kan bruke alle slags strøssel, slik som hakkede nøtter, kokos, sjokoladestrøssel, krokan osv. Jeg har her brukt ulike typer sjokoladestrøssel og hakkede mandler.
♥ Trøffelkonfekten bør oppbevares kjølig så den ikke blir klissete.
7 comments