Add new comment

Trøffelkonfekt


Hei dere!  Heart

Hva med å lage en boks med herlig Trøffelkonfekt til jul?  Smile 

Trøffelkonfekt er superenkle å lage og består av kun 3 ingredienser. Du kan variere med ulike typer likører (aprikoslikør, Baileys, kaffelikør, konjakk osv) og ulike typer strøssel. Konfekten får kun en liten bismak av likøren, og det går fint å sløyfe likøren helt hvis du foretrekker det.

Trøffelkonfekt oppbevares kjølig og har lang holdbarhet.

 

 

Ingredienser:

♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 2 ss likør

Pynt:
♥ forskjellig type strøssel
 

Fremgangsmåte:

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør deretter inn likør.

Ha kjelen i kjøleskapet over natten. Sjokolademassen vil da stivne og bli helt fast.

Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er litt klissete, så skyll hendene ofte). Rull kulene i forskjellig type strøssel.

 

 

Sett kulene i kjøleskapet til de har stivnet.

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke alle slags strøssel, slik som hakkede nøtter, kokos, sjokoladestrøssel, krokan osv. Jeg har her brukt ulike typer sjokoladestrøssel og hakkede mandler.

♥ Trøffelkonfekten bør oppbevares kjølig så den ikke blir klissete.

 

 

Konfekten blir veldig stilig å se på når du bruker ulike typer sjokolade- og nøttestrøssel som jeg har gjort her. Denne type sjokoladestrøssel fås kjøpt i de fleste store matbutikkene (f eks hos Coop Mega).

 

 

Kjekt å ha luksuskonfekt klart i kjøleskapet... Smile 

 


♥ ♥ ♥ ♥
 

Trøffelkonfekt
Ingredienser

♥ 1 dl kremfløte
♥ 250 g mørk sjokolade
♥ 2 ss likør

Pynt:
♥ forskjellig type strøssel

Fremgangsmåte

Kok opp fløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Ha i sjokoladen oppdelt i biter og la sjokoladen smelte i den varme fløten. Rør deretter inn likør.

Ha kjelen i kjøleskapet over natten. Sjokolademassen vil da stivne og bli helt fast.

Trill kuler av sjokolademassen med hendene (dette er litt klissete, så skyll hendene ofte). Rull kulene i forskjellig type strøssel. Sett kulene i kjøleskapet til de har stivnet.

Tips

♥ Du kan bruke alle slags strøssel, slik som hakkede nøtter, kokos, sjokoladestrøssel, krokan osv. Jeg har her brukt ulike typer sjokoladestrøssel og hakkede mandler.

♥ Trøffelkonfekten bør oppbevares kjølig så den ikke blir klissete.

7 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.