Add new comment

Lakriskarameller

Sponset innlegg.

YUMMY!

Her har du en super oppskrift på myke, deilige lakriskarameller.

 

 

Jeg bruker søt og ekte rålakrispulver fra Mill & Mortar som er produsert i Sør-Italia og som gir en fantastisk rund og god lakrissmak.

 

 

Er du glad i lakris, må du bare teste disse karamellene her.... 

Just amazing!  Yum

 

 

Ingredienser:

♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g sukker
♥ 0,75 dl lys sirup
♥ 2 ss flytende glukose
♥ 3 ss lakrispulver (se tips)
♥ 2 ss malt lakrispulver
♥ 30 g smør
♥ 1 ss vaniljesukker


Fremgangsmåte:

Ha kremfløte, sukker, sirup og glukose i en kjele. Kok opp blandingen under omrøring.

Tilsett lakrispulveret. Det vil løse seg opp etter hvert.

Kok karamellblandingen under stadig omrøring så den ikke setter seg fast i bunnen. Koketiden er ca. 10-15 minutter før du merker at karamellen tykner i konsistensen (men koketiden kan være lenger dersom du ikke bruker en kjele som er vid). Bruk helst sukkertøytermometer - karamellen er ferdig når blandingen er ca. 120°C varm. Ta kjelen av platen og bland i smør og vaniljesukker.

Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Jeg brukte en aluminiumsform som målte ca. 15x20 cm. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.

Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.

 

 

Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger.

 

 

 

Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.

 

 

 

Tips:

♥ Det er lurt å bruke termometer når man koker karamell slik at de får passe konsistens. Koker du for kort tid, vil de ikke stivne i kjøleskapet. Og koker du for lang tid, blir karamellen for hard til å skjæres i biter. Sukkertøytermometer fås f eks kjøpt hos Clas Ohlson. Har du ikke termometer, kan du gjøre den såkalte "karamelltesten" for å sjekke om blandingen er ferdigkokt: Ha litt varm karamell i et glass med kaldt vann. Hvis karamellen synker til bunnen av glasset og du kan ta den ut av glasset og rulle den til en liten kule, er karamellen ferdig.

♥ Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.

♥ Lakrispulver fås kjøpt i ulike store matforretninger. Jeg har her bruk økologisk rålakrispulver fra det danske kvalitetsmerket Mill & Mortar. Lakrispulveret er produsert i Sør-Italia og fås kjøpt i flere store matforretninger i Norge, blant annet hos COOP Mega og Meny. Er du usikker på hvor du får kjøpt produktet der du bor, kan du sende en e-post til forhandleren Oluf Lorentzenfirmapost@oluf.no  - så får du nok hjelp!  Smile 

Et fantastisk godt produkt som gir lakriskarameller med nydelig lakrissmak! Rålakrispulveret er småkornete, men løser seg opp i den kokende karamellen. Du kan også koke lakrispulveret med sukker og vann for å lage deilig lakrissirup (nydelig på iskrem..). Se mer produktinfo HER.

 

 

 

♥ I tillegg til rålakrispulver, brukte jeg malt lakrispulver fordi jeg liker kraftigere lakrissmak.

♥ Bruk litt svart konditorfarge hvis du ikke synes at karmallene får mørk nok farge av lakrisen.

 

Det er utrolig gøy å lage karameller når man ser hvor vellykkede og gode de blir!

 

 

 

Fristende, myyyyyyke lakriskarameller.....  Yum 

 


 Heart  Heart  Heart  Heart 

 

Oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som er norsk forhandler av produktene til Mill & Mortar.

Du finner Oluf Lorentzen AS på Facebook HER og på Instagram som @oluf_lorentzen
Du finner Mill & Mortar på Facebook HER og på Instagram som @millmortar

 

Lakriskarameller
Ingredienser

♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g sukker
♥ 0,75 dl lys sirup
♥ 2 ss flytende glukose
♥ 3 ss rålakrispulver (se tips)
♥ 2 ss malt lakrispulver
♥ 30 g smør
♥ 1 ss vaniljesukker

Fremgangsmåte

Ha kremfløte, sukker, sirup og glykose i en kjele. Kok opp blandingen under omrøring.

Tilsett lakrispulveret. Det vil løse seg opp etter hvert.

Kok karamellblandingen under stadig omrøring så den ikke setter seg fast i bunnen. Koketiden er ca. 10-15 minutter før du merker at karamellen tykner i konsistensen (men koketiden kan være lenger dersom du ikke bruker en kjele som er vid). Bruk helst sukkertøytermometer - karamellen er ferdig når blandingen er ca. 120°C varm. Ta kjelen av platen og bland i smør og vaniljesukker.

Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Jeg brukte en aluminiumsform som målte ca. 15x20 cm. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.

Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten. Dekk gjerne over formen med litt plastfolie.

Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger. Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.

Tips

♥ Det er lurt å bruke termometer når man koker karamell slik at de får passe konsistens. Koker du for kort tid, vil de ikke stivne i kjøleskapet. Og koker du for lang tid, blir karamellen for hard til å skjæres i biter. Sukkertøytermometer fås f eks kjøpt hos Clas Ohlson. Har du ikke termometer, kan du gjøre den såkalte "karamelltesten" for å sjekke om blandingen er ferdigkokt: Ha litt varm karamell i et glass med kaldt vann. Hvis karamellen synker til bunnen av glasset og du kan ta den ut av glasset og rulle den til en liten kule, er karamellen ferdig.

♥ Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.

♥ Lakrispulver fås kjøpt i ulike store matforretninger. Jeg har her bruk økologisk rålakrispulver fra det danske kvalitetsmerket Mill & Mortar. Lakrispulveret er produsert i Sør-Italia og fås kjøpt i flere store matforretninger i Norge, blant annet hos COOP Mega og Meny. Et fantastisk godt produkt som gir lakriskarameller med nydelig lakrissmak! Rålakrispulveret er småkornete, men løser seg opp i den kokende karamellen. Du kan også koke lakrispulveret med sukker og vann for å lage deilig lakrissirup (nydelig på iskrem..).

♥ I tillegg til rålakrispulver, brukte jeg malt lakrispulver fordi jeg liker kraftigere lakrissmak.

♥ Bruk litt svart konditorfarge hvis du ikke synes at karmallene får mørk nok farge av lakrisen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

32 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.