 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							Sponset innlegg.
YUMMY!
Her har du en super oppskrift på myke, deilige lakriskarameller.

Jeg bruker søt og ekte rålakrispulver fra Mill & Mortar som er produsert i Sør-Italia og som gir en fantastisk rund og god lakrissmak.

Er du glad i lakris, må du bare teste disse karamellene her....
Just amazing! *yum*

Ingredienser:
♥ 5 dl kremfløte
	♥ 500 g sukker
	♥ 0,75 dl lys sirup
	♥ 2 ss flytende glukose
	♥ 3 ss lakrispulver (se tips)
	♥ 2 ss malt lakrispulver
	♥ 30 g smør
	♥ 1 ss vaniljesukker
	Fremgangsmåte:
Ha kremfløte, sukker, sirup og glukose i en kjele. Kok opp blandingen under omrøring.
Tilsett lakrispulveret. Det vil løse seg opp etter hvert.
Kok karamellblandingen under stadig omrøring så den ikke setter seg fast i bunnen. Koketiden er ca. 10-15 minutter før du merker at karamellen tykner i konsistensen (men koketiden kan være lenger dersom du ikke bruker en kjele som er vid). Bruk helst sukkertøytermometer - karamellen er ferdig når blandingen er ca. 120°C varm. Ta kjelen av platen og bland i smør og vaniljesukker.
Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Jeg brukte en aluminiumsform som målte ca. 15x20 cm. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.
Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.

Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger.


Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.


Tips:
♥ Det er lurt å bruke termometer når man koker karamell slik at de får passe konsistens. Koker du for kort tid, vil de ikke stivne i kjøleskapet. Og koker du for lang tid, blir karamellen for hard til å skjæres i biter. Sukkertøytermometer fås f eks kjøpt hos Clas Ohlson. Har du ikke termometer, kan du gjøre den såkalte "karamelltesten" for å sjekke om blandingen er ferdigkokt: Ha litt varm karamell i et glass med kaldt vann. Hvis karamellen synker til bunnen av glasset og du kan ta den ut av glasset og rulle den til en liten kule, er karamellen ferdig.
♥ Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.
♥ Lakrispulver fås kjøpt i ulike store matforretninger. Jeg har her bruk økologisk rålakrispulver fra det danske kvalitetsmerket Mill & Mortar. Lakrispulveret er produsert i Sør-Italia og fås kjøpt i flere store matforretninger i Norge, blant annet hos COOP Mega og Meny. Er du usikker på hvor du får kjøpt produktet der du bor, kan du sende en e-post til forhandleren Oluf Lorentzen: firmapost@oluf.no - så får du nok hjelp! :)
Et fantastisk godt produkt som gir lakriskarameller med nydelig lakrissmak! Rålakrispulveret er småkornete, men løser seg opp i den kokende karamellen. Du kan også koke lakrispulveret med sukker og vann for å lage deilig lakrissirup (nydelig på iskrem..). Se mer produktinfo HER.


♥ I tillegg til rålakrispulver, brukte jeg malt lakrispulver fordi jeg liker kraftigere lakrissmak.
♥ Bruk litt svart konditorfarge hvis du ikke synes at karmallene får mørk nok farge av lakrisen.
Det er utrolig gøy å lage karameller når man ser hvor vellykkede og gode de blir!
 
Fristende, myyyyyyke lakriskarameller..... *yum*

	 *heart*  *heart*  *heart*  *heart* 
Oppskriften er utviklet som ledd i mitt samarbeid med Oluf Lorentzen AS som er norsk forhandler av produktene til Mill & Mortar.
	
	Du finner Oluf Lorentzen AS på Facebook HER og på Instagram som @oluf_lorentzen
	Du finner Mill & Mortar på Facebook HER og på Instagram som @millmortar
	 
 

♥ 5 dl kremfløte
♥ 500 g sukker
♥ 0,75 dl lys sirup
♥ 2 ss flytende glukose
♥ 3 ss rålakrispulver (se tips)
♥ 2 ss malt lakrispulver
♥ 30 g smør
♥ 1 ss vaniljesukker
Ha kremfløte, sukker, sirup og glykose i en kjele. Kok opp blandingen under omrøring.
Tilsett lakrispulveret. Det vil løse seg opp etter hvert.
Kok karamellblandingen under stadig omrøring så den ikke setter seg fast i bunnen. Koketiden er ca. 10-15 minutter før du merker at karamellen tykner i konsistensen (men koketiden kan være lenger dersom du ikke bruker en kjele som er vid). Bruk helst sukkertøytermometer - karamellen er ferdig når blandingen er ca. 120°C varm. Ta kjelen av platen og bland i smør og vaniljesukker.
Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Jeg brukte en aluminiumsform som målte ca. 15x20 cm. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.
Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten. Dekk gjerne over formen med litt plastfolie.
Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger. Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.
♥ Det er lurt å bruke termometer når man koker karamell slik at de får passe konsistens. Koker du for kort tid, vil de ikke stivne i kjøleskapet. Og koker du for lang tid, blir karamellen for hard til å skjæres i biter. Sukkertøytermometer fås f eks kjøpt hos Clas Ohlson. Har du ikke termometer, kan du gjøre den såkalte "karamelltesten" for å sjekke om blandingen er ferdigkokt: Ha litt varm karamell i et glass med kaldt vann. Hvis karamellen synker til bunnen av glasset og du kan ta den ut av glasset og rulle den til en liten kule, er karamellen ferdig.
♥ Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.
♥ Lakrispulver fås kjøpt i ulike store matforretninger. Jeg har her bruk økologisk rålakrispulver fra det danske kvalitetsmerket Mill & Mortar. Lakrispulveret er produsert i Sør-Italia og fås kjøpt i flere store matforretninger i Norge, blant annet hos COOP Mega og Meny. Et fantastisk godt produkt som gir lakriskarameller med nydelig lakrissmak! Rålakrispulveret er småkornete, men løser seg opp i den kokende karamellen. Du kan også koke lakrispulveret med sukker og vann for å lage deilig lakrissirup (nydelig på iskrem..).
♥ I tillegg til rålakrispulver, brukte jeg malt lakrispulver fordi jeg liker kraftigere lakrissmak.
♥ Bruk litt svart konditorfarge hvis du ikke synes at karmallene får mørk nok farge av lakrisen.
32 comments