
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Godt nytt år, kjære lesere!
Takk for følget i 2015, og jeg håper dere følger med videre inn i det nye året.
Ved inngangen til dette nye året passerer jeg 3500 supergode oppskrifter på kaker og desserter her på Det søte liv...
Gled dere til mange flere i 2016!
Denne nyttårshelgen foreslår jeg at dere prøver ut en nydelig, luftig mokkafromasj.
Fromasjen har nydelig, mild smak av kaffe og sjokolade. Dette er en klassisk og veldig populær oppskrift som jeg har gjort stor suksess med mange ganger.
Dere skal få oppskriften min både i en stor porsjon som er fin å bruke hvis man skal invitere til selskap, og i en mer vanlig porsjon som passer når man er ikke er så mange.
For mokkafromasj passer like godt til hverdags som til fest!
Vanlig porsjon (4-6 porsjoner)
Ingredienser:
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
Stor porsjon (8 - 10 porsjoner)
Ingredienser:
♥ 4 egg
♥ 180 g sukker
♥ 10 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 6 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade
Fremgangsmåte:
Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Bland kokende vann og kaffepulver. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de myke gelatinplatene opp i den varme kaffen.
Hell den varme kaffeblandingen i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører forsiktig.
Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i fromasjblandingen. Rør godt med en stålvisp så du får en luftig blanding og alle hvite kremklumper fjernes.
Riv kokesjokoladen fint (se tips). Bland 3/4 av den revne sjokoladen i fromasjblandingen.
Fordel fromasjen i dessertskåler eller serveringsskåler.
Dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt.
Sett mokkafromasjen i kjøleskapet i noen timer og eventuelt over natten, slik at den stivner.
Jeg lagde den store porsjonen og brukte litt forskjellige skåler og dessertglass denne gangen.
Som du ser blir det ganske mye, deilig mokkafromasj ...
NAM NAM!
Tips:
♥ For å unngå gelatintråder i fromasjen, er det viktig at du blander den varme kaffe-/gelatinblandingen i eggedosisen. Først etterpå pisker du kremfløten til krem og vender inn i fromasjblandingen.
♥ Kokesjokolade kan rives enten i mandelkvern, på rivjern eller i food processor. Jeg pleier å bruke sistnevnte, som gir litt finkornet sjokolade.
♥ Bruk koffeinfritt kaffepulver hvis du ønsker en koffeinfri mokkafromasj.
♥ Det går veldig fint å lage mokkafromasjen dagen før servering. La den stå kaldt frem til servering.
♥ Se også oppskrift på Kaffefromasj.
Prøv denne mokkafromasjen - jeg er sikker på at den kommer til å bli en favoritt hos deg også!
Utrolig luftig konsistens og herlig smak av kaffe og sjokolade...
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Vanlig porsjon (4-6 porsjoner):
♥ 3 egg
♥ 100 g sukker
♥ 5 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
♥ 2 ts kaffepulver
♥ 3 dl kremfløte
♥ 100 g kokesjokolade
Stor porsjon (10-12 porsjoner):
♥ 4 egg
♥ 180 g sukker
♥ 10 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
♥ 3 ts kaffepulver
♥ 6 dl kremfløte
♥ 150 g kokesjokolade
Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Bland kokende vann og kaffepulver. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de myke gelatinplatene opp i den varme kaffen.
Hell den varme kaffeblandingen i en tynn stråle i eggedosisen mens du rører forsiktig.
Pisk kremfløten til luftig krem. Vend kremen inn i fromasjblandingen. Rør godt med en stålvisp så du får en luftig blanding og alle hvite kremklumper fjernes.
Riv kokesjokoladen fint (se tips). Bland 3/4 av den revne sjokoladen i fromasjblandingen.
Fordel fromasjen i dessertskåler eller serveringsskåler.
Dryss over resten av den revne sjokoladen til pynt.
Sett mokkafromasjen i kjøleskapet i noen timer og eventuelt over natten, slik at den stivner.
♥ For å unngå gelatintråder i fromasjen, er det viktig at du blander den varme kaffe-/gelatinblandingen i eggedosisen. Først etterpå pisker du kremfløten til krem og vender inn i fromasjblandingen.
♥ Kokesjokolade kan rives enten i mandelkvern, på rivjern eller i food processor. Jeg pleier å bruke sistnevnte, som gir litt finkornet sjokolade.
♥ Bruk koffeinfritt kaffepulver hvis du ønsker en koffeinfri mokkafromasj.
♥ Det går veldig fint å lage mokkafromasjen dagen før servering. La den stå kaldt frem til servering.
♥ Se også oppskrift på Kaffefromasj.
12 comments