 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	Hei!
ENDELIG er Det søte liv oppe og går igjen! Dessverre gikk serveren ned tidlig lørdag morgen og ble først fikset i dag formiddag. Beklager til alle dere som trengte tilgang på oppskrifter i helgen. Det har haglet inn med henvendelser på facebook og e-post og jeg har forsøkt å svare de fleste av dere. Jeg vet at mange har vært frustrerte, men tro meg - jeg har vært enda mer frustrert... *angry* Men ok, nå fungerer ting igjen, og jeg skal gjøre de tiltak jeg kan for at dette ikke skal gjenta seg.
Så over til dagens kake: En kjempedeilig og saftig sjokoladekake som leger alle sår! :)

Jeg har brukt surmelken Biola med bringebærsmak, som gir supermyk kake med deilig smak.
En rosett med fluffy sjokoladekrem og bringebær på toppen gjør hvert kakestykke til en nytelse. *heart*

Oppskriften er til stor langpanne.
Ingredienser:
♥ 450 g smør
	♥ 75 g kakao
	♥ 6 egg
	♥ 450 g sukker
	♥ 2 ss vaniljesukker
	♥ 1 ts bakepulver
	♥ 2 ts natron
	♥ 5 dl Biola bringebærsmak (se tips)
	♥ 650 g hvetemel
Sjokoladekrem:
	♥ 500 g smør
	♥ 100 g kakao
	♥ 500 g melis (1 pk)
Pynt:
	♥ 40 stk friske bringebær
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør så kakaopulveret løser seg opp.
Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret. Bland deretter i vaniljesukker, bakepulver og natron. Rør deretter i Biola og til slutt hvetemelet. Jeg bruker en stor rørebolle og rører for hånd med en stålvisp (ballongvisp) så alle melklumper forsvinner.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og melis til en luftig krem. Det er viktig å piske i minst 5 minutter så sjokoladekremen blir skikkelig luftig.
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt små rosetter med sjokoladekrem på hvert kakestykke.

Pynt med bringebær.

Tips:
♥ Biola er en surmelk med gunstige melkesyrebakterier som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker.
Jeg har brukt Biola med bringebærsmak som setter en veldig mild touch av bringebær på sjokoladekaken. Du kan i stedet bruke Biola med annen smak eller naturell variant, eller du kan bruke Cultura, kulturmelk eller annen type surmelk.

♥ Det er viktig at kaken er helt avkjølt før du har på sjokoladekremen, ellers smelter sjokoladekremen.
♥ Jeg har brukt sprøytespissen 1M fra Wilton. Det går så klart like bra å smøre sjokoladekremen jevnt over den avkjølte kaken i stedet for å sprøyte den ut på hvert kakestykke.
♥ Pynt helst med friske bringebær for frosne bringebær blir rennende når de tiner.

Deilig sjokoladekake som funker bra en kald januardag :)

	NAM!  *heart*

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

♥ 450 g smør
♥ 75 g kakao
♥ 6 egg
♥ 450 g sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 ts natron
♥ 5 dl Biola bringebærsmak (se tips)
♥ 650 g hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 500 g smør
♥ 100 g kakao
♥ 500 g melis (1 pk)
Pynt:
♥ 40 stk friske bringebær
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kakaopulveret. Rør så kakaopulveret løser seg opp.
Pisk egg og sukker til tykk og lys eggedosis. Tilsett sjokoladesmøret. Bland deretter i vaniljesukker, bakepulver og natron. Rør deretter i Biola og til slutt hvetemelet. Jeg bruker en stor rørebolle og rører for hånd med en stålvisp (ballongvisp) så alle melklumper forsvinner.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca. 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 25-30 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.
Hvelv kaken ut av langpannen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og melis til en luftig krem. Det er viktig å piske i minst 5 minutter så sjokoladekremen blir skikkelig luftig.
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og sprøyt små rosetter med sjokoladekrem på hvert kakestykke. Pynt med bringebær.
♥ Biola er en surmelk med gunstige melkesyrebakterier som fås kjøpt i de fleste norske matbutikker. Jeg har brukt Biola med bringebærsmak som setter en veldig mild touch av bringebær på sjokoladekaken. Du kan i stedet bruke Biola med annen smak eller naturell variant, eller du kan bruke Cultura, kulturmelk eller annen type surmelk.
♥ Det er viktig at kaken er helt avkjølt før du har på sjokoladekremen, ellers smelter sjokoladekremen.
♥ Jeg har brukt sprøytespissen 1M fra Wilton. Det går så klart like bra å smøre sjokoladekremen jevnt over den avkjølte kaken i stedet for å sprøyte den ut på hvert kakestykke.
♥ Pynt helst med friske bringebær for frosne bringebær blir rennende når de tiner.
35 comments