Also available in: Norsk

Add new comment

Krydderkake med kaffe- og sjokoladekrem


Snart er det fredag igjen, og her har du et supert tips på hva du kan lage den kommende kalde, fine januarhelgen.

:) 

Denne krydderkaken er veldig rask å lage; du bare rører sammen deigen og så er den klar for steking.

Surmelk gjør kaken ekstra myk og god.

 

 

Kaken inneholder samme type krydder som man vanligvis bruker i pepperkaker: malt kanel, kardemomme, ingefær og nellik.

Glasuren smaker sjokolade og kaffe, og er kjempegod sammen med kryddersmaken på kaken.

 

 

Oppskriften er til stor langpanne - så her får du til mye god kake raskt som bare det!

 

  :) 

 

Ingredienser:

♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel

Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ kakestrøssel eller revet sjokolade

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret.

Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i langpanne. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med ønsket kakestrøssel eller revet sjokolade.

Del kaken opp i firkanter.

 

 

 

Tips:

♥ Du kan bruke alle typer surmelk (kulturmelk, kefir, cultura osv).

♥ Du må gjerne bruke koffeinfri kaffe i sjokoladekremen. Ønsker du mildere smak på sjokoladekremen, kan du bytte ut kaffe med melk.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Frys bitene gjerne først på et brett til sjokoladekremen er frossen. Da går det lett å stable kaken i fryseposer uten at kakene blir klissete.


Du finner mange lignende krydderkaker i langpanne her på Det søte liv, se for eksempel oppskrift på Saupkake, Krydderkake med ostekrem og Surmelkskake.

 

 

Superdeilig, lettlaget langpannekake! 

Kan aldri få nok oppskrifter på gode langpannekaker....   ;) 

 

 

  God helg til deg fra meg!  *heart*

 


 *heart*  *heart*  *heart*  *heart* 

 

Krydderkake med kaffe- og sjokoladekrem
Ingredients

♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel

Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis

Pynt:
♥ kakestrøssel eller revet sjokolade

Instructions

Smelt og avkjøl smøret.

Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt.

Avkjøl kaken i langpanne. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.

Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.

Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med ønsket kakestrøssel eller revet sjokolade.

Del kaken opp i firkanter.

Tips

♥ Du kan bruke alle typer surmelk (kulturmelk, kefir, cultura osv).

♥ Du må gjerne bruke koffeinfri kaffe i sjokoladekremen. Ønsker du mildere smak på sjokoladekremen, kan du bytte ut kaffe med melk.

♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Frys bitene gjerne først på et brett til sjokoladekremen er frossen. Da går det lett å stable kaken i fryseposer uten at kakene blir klissete.

Cake category
Season
Allergies and preferences

11 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.