 
									  
				
				
			Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 2
 
							
	Snart er det fredag igjen, og her har du et supert tips på hva du kan lage den kommende kalde, fine januarhelgen.
:)
Denne krydderkaken er veldig rask å lage; du bare rører sammen deigen og så er den klar for steking.
Surmelk gjør kaken ekstra myk og god.

Kaken inneholder samme type krydder som man vanligvis bruker i pepperkaker: malt kanel, kardemomme, ingefær og nellik.
Glasuren smaker sjokolade og kaffe, og er kjempegod sammen med kryddersmaken på kaken.

Oppskriften er til stor langpanne - så her får du til mye god kake raskt som bare det!

:)
Ingredienser:
♥ 250 g smør
	♥ 1 liter surmelk
	♥ 650 g sukker
	♥ 4 ts kanel
	♥ 1 ts ingefær
	♥ 1 ts kardemomme
	♥ 1 ts nellik
	♥ 3 ts natron
	♥ 750 g hvetemel
Kaffe- og sjokoladekrem:
	♥ 200 g smør
	♥ 2 ss kakao
	♥ 2 ts vaniljesukker
	♥ 5 ss sterk kaffe
	♥ 100 g kokesjokolade
	♥ 500 g melis
Pynt:
	♥ kakestrøssel eller revet sjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret.
Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i langpanne. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.
Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med ønsket kakestrøssel eller revet sjokolade.
Del kaken opp i firkanter.


Tips:
♥ Du kan bruke alle typer surmelk (kulturmelk, kefir, cultura osv).
♥ Du må gjerne bruke koffeinfri kaffe i sjokoladekremen. Ønsker du mildere smak på sjokoladekremen, kan du bytte ut kaffe med melk.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Frys bitene gjerne først på et brett til sjokoladekremen er frossen. Da går det lett å stable kaken i fryseposer uten at kakene blir klissete.
	Du finner mange lignende krydderkaker i langpanne her på Det søte liv, se for eksempel oppskrift på Saupkake, Krydderkake med ostekrem og Surmelkskake.

Superdeilig, lettlaget langpannekake!
Kan aldri få nok oppskrifter på gode langpannekaker.... ;)

God helg til deg fra meg! *heart*

	 *heart*  *heart*  *heart*  *heart* 
 

♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel
Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis
Pynt:
♥ kakestrøssel eller revet sjokolade
Smelt og avkjøl smøret.
Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i langpanne. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.
Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med ønsket kakestrøssel eller revet sjokolade.
Del kaken opp i firkanter.
♥ Du kan bruke alle typer surmelk (kulturmelk, kefir, cultura osv).
♥ Du må gjerne bruke koffeinfri kaffe i sjokoladekremen. Ønsker du mildere smak på sjokoladekremen, kan du bytte ut kaffe med melk.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Frys bitene gjerne først på et brett til sjokoladekremen er frossen. Da går det lett å stable kaken i fryseposer uten at kakene blir klissete.
11 comments