
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Snart er det fredag igjen, og her har du et supert tips på hva du kan lage den kommende kalde, fine januarhelgen.
Denne krydderkaken er veldig rask å lage; du bare rører sammen deigen og så er den klar for steking.
Surmelk gjør kaken ekstra myk og god.
Kaken inneholder samme type krydder som man vanligvis bruker i pepperkaker: malt kanel, kardemomme, ingefær og nellik.
Glasuren smaker sjokolade og kaffe, og er kjempegod sammen med kryddersmaken på kaken.
Oppskriften er til stor langpanne - så her får du til mye god kake raskt som bare det!
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel
Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis
Pynt:
♥ kakestrøssel eller revet sjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret.
Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i langpanne. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.
Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med ønsket kakestrøssel eller revet sjokolade.
Del kaken opp i firkanter.
Tips:
♥ Du kan bruke alle typer surmelk (kulturmelk, kefir, cultura osv).
♥ Du må gjerne bruke koffeinfri kaffe i sjokoladekremen. Ønsker du mildere smak på sjokoladekremen, kan du bytte ut kaffe med melk.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Frys bitene gjerne først på et brett til sjokoladekremen er frossen. Da går det lett å stable kaken i fryseposer uten at kakene blir klissete.
Du finner mange lignende krydderkaker i langpanne her på Det søte liv, se for eksempel oppskrift på Saupkake, Krydderkake med ostekrem og Surmelkskake.
Superdeilig, lettlaget langpannekake!
Kan aldri få nok oppskrifter på gode langpannekaker....
God helg til deg fra meg!
♥ 250 g smør
♥ 1 liter surmelk
♥ 650 g sukker
♥ 4 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
♥ 3 ts natron
♥ 750 g hvetemel
Kaffe- og sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 5 ss sterk kaffe
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 500 g melis
Pynt:
♥ kakestrøssel eller revet sjokolade
Smelt og avkjøl smøret.
Finn frem en stor bakebolle og ha surmelk, sukker og krydder i bollen. Rør rundt så krydderet blander seg godt med surmelken. Rør inn natron. Ha deretter i det smeltede smøret og så hvetemelet. Bland alt til en klumpfri deig.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca. 30 minutter, til kaken er gjennomstekt.
Avkjøl kaken i langpanne. Hvelv den ut og fjern bakepapiret.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med kakao og vaniljesukker. Varm opp sterk kaffe i en liten kjele. Del kokesjokoladen opp i biter og smelt dem i den varme kaffen. Rør sjokoladeblandingen jevn og visp den deretter inn i smørkremen. Tilsett melis litt og litt og pisk opp sjokoladekremen til den blir luftig og myk.
Bre sjokoladekremen over kaken og pynt med ønsket kakestrøssel eller revet sjokolade.
Del kaken opp i firkanter.
♥ Du kan bruke alle typer surmelk (kulturmelk, kefir, cultura osv).
♥ Du må gjerne bruke koffeinfri kaffe i sjokoladekremen. Ønsker du mildere smak på sjokoladekremen, kan du bytte ut kaffe med melk.
♥ Kakestykkene holder seg myke i flere dager om de pakkes godt inn i plast. De er også kjempefine å fryse. Frys bitene gjerne først på et brett til sjokoladekremen er frossen. Da går det lett å stable kaken i fryseposer uten at kakene blir klissete.
11 comments