
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei kjære dere!
Er det flere enn meg som koser seg med vinterferie? Her skal du uansett få en supergod oppskrift av meg, som er spesielt beregnet på deg som er glad i alt med ost! .... Jeg er utrolig svak for gode oster, det må jeg bare innrømme.
I tillegg til at oster selvfølgelig er flotte å servere som de er til ulike osteanretninger, er det faktisk også mye godt man kan bake med ost!
Dette er også oppskriften jeg publiserte på godt.no og i min helgespalte i VG søndag forrige helg. Flere har allerede skrevet til meg om at de synes disse ostebollene er fantastiske!
Disse ostebollene lages med tre typer ost: De fylles med en god bit mozarella og drysses deretter med revet cheddar og parmesan. Den supergode smaken kommer dessuten av at deigen til ostebollene inneholder både smør, olivenolje, salt og hvitløkspulver. I tillegg skal ostebollene pensles med en blanding av smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano etter steking.
Mmm...., som du hører er dette mektige saker, men jeg kan garantere at smaken er fantastisk!
Server ostebollene mens de fortsatt er varme og nystekte, slik at osten inni bollene er bløt og deilig.
Oppskriften gir 20 stk.
Ingredienser:
♥ 2 ss tørrgjær
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts hvitløkspulver
♥ 2 ts salt
♥ 2,5 dl lunkent vann
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 75 g smør, smeltet
♥ 7 dl hvetemel
Fyll:
♥ 300 g modnet mozarella
Topping:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
- -
♥ 200 g cheddar
♥ 50 g parmesan
Pensling:
♥ 75 g smør, smeltet
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 neve fersk oregano
Fremgangsmåte:
Ha 3 dl av hvetemelet i en bolle. Bland i tørrgjær, sukker, hvitløkspulver og salt.
Bland lunkent vann, olivenolje og smeltet smør. Ha dette i bollen med det tørre og rør godt sammen. Tilsett resten av hvetemelet og elt deigen i noen minutter. La deigen heve i 30 minutter.
Del deigen opp i 20 like store emner. Fyll hvert emne med en bit mozarellaost og trill runde boller.
Legg bollene på et bakepapirdekket stekebrett med skjøten ned.
Visp sammen et egg og litt melk og pensle over bollene. Dryss over rikelig med revet cheddar og parmesan.
Stek ostebollene midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter, til de er gylne i fargen.
Mens bollene steker, blander du sammen smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano.
Pensle ostebollene med blandingen straks de kommer ut av ovnen.
Tips:
♥ Bruk ost av god kvalitet!
♥ Jeg testet å fylle bollene med både mozzarella og Jarlsbergost - begge deler ble supergodt!
♥ Jeg synes hvitløkspulver er enormt viktig for å få den beste smaken på ostebollene, men så er jo jeg veldig glad i smaken av hvitløk. Hvis du er mer forsiktig med hvitløk, er det jo bare å redusere mengden hvitløkspulver eller å droppe det helt.
♥ Ostebollene smaker aller best helt nystekte. Osteboller som du får til overs kan oppbevares i plast eller fryses. Du bør da varme ostebollene opp igjen i ovnen rett før servering.
♥ Ostebollene smaker nydelig som tilbehør til for eksempel en pastamiddag eller en stor og fin salat.
Disse nystekte ostebollene lukter himmelsk av ost og hvitløk!
Åh...., nam!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 2 ss tørrgjær
♥ 2 ss sukker
♥ 2 ts hvitløkspulver
♥ 2 ts salt
♥ 2,5 dl lunkent vann
♥ 0,5 dl olivenolje
♥ 75 g smør, smeltet
♥ 7 dl hvetemel
Fyll:
♥ 300 g modnet mozarella
Topping:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
- -
♥ 200 g cheddar
♥ 50 g parmesan
Pensling:
♥ 75 g smør, smeltet
♥ 1 ts hvitløkspulver
♥ 1 neve fersk oregano
Ha 3 dl av hvetemelet i en bolle. Bland i tørrgjær, sukker, hvitløkspulver og salt. Bland lunkent vann, olivenolje og smeltet smør. Ha dette i bollen med det tørre og rør godt sammen. Tilsett resten av hvetemelet og elt deigen i noen minutter. La deigen heve i 30 minutter.
Del deigen opp i 20 like store emner. Fyll hvert emne med en bit mozarellaost og trill runde boller. Legg bollene på et bakepapirdekket stekebrett med skjøten ned.
Visp sammen et egg og litt melk og pensle over bollene. Dryss over rikelig med revet cheddar og parmesan.
Stek ostebollene midt i ovnen ved 180°C i 10-15 minutter, til de er gylne i fargen.
Mens bollene steker, blander du sammen smeltet smør, hvitløkspulver og fersk oregano.
Pensle ostebollene med blandingen straks de kommer ut av ovnen.
♥ Bruk ost av god kvalitet! Jeg testet å fylle bollene med både mozzarella og Jarlsbergost - begge deler ble supergodt!
♥ Jeg synes hvitløkspulver er enormt viktig for å få den beste smaken på ostebollene, men så er jo jeg veldig glad i smaken av hvitløk. Hvis du er mer forsiktig med hvitløk, er det jo bare å redusere mengden hvitløkspulver eller å droppe det helt.
♥ Ostebollene smaker aller best helt nystekte. Osteboller som du får til overs kan oppbevares i plast eller fryses. Du bør da varme ostebollene opp igjen i ovnen rett før servering.
♥ Ostebollene smaker nydelig som tilbehør til for eksempel en pastamiddag eller en stor og fin salat.
10 comments