Also available in: Norsk

Add new comment

Banankake med appelsinsjokolade

 

Å nam, Banankake med appelsinsjokolade er kjempegodt!

Den perfekte turkaken, hyttekoskaken og påskekaken.  :)  

 


Her ser du bildet av den nystekte banankaken som jeg postet på Instagram før i dag:


Følg meg på Instagram: @kristine_lifeissweet
 

Banankaken blir søt og god, men har likevel en friskhet over seg på grunn av appelsinsmaken.

 

 

Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 0,75 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 100 g appelsinsjokolade

Pynt:
♥ 30 g mandelflak
♥ 2 ts brunt sukker

 

Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre. Rør til slutt inn fint revet appelsinskall og hakket appelsinsjokolade. 

Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Dryss toppen med mandelflak og brunt sukker.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt).

La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

 

 

Supergod formkake til påske!

 


Tips:

♥ Bananer varierer jo i størrelse. Jeg bruker i denne oppskriften 275 g banan uten skall, som tilsvarer 2 store bananer eller 3 små. Bruk godt modne og søte bananer til denne kaken for å få god smak på kaken!

♥ Appelsinsjokolade fås kjøpt i de fleste matbutikkene, særlig nå før påske.

 

 

Prøv appelsinsjokolade i denne banankake, og du vil ikke angre.

Kjempedeilig smakskombinasjon!

 

 

 

Ha en fin mandagskveld alle sammen!

Det blir bypåske på meg et par dager til og jeg koser meg med det!  :)

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Banankake med appelsinsjokolade
Ingredients

♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 0,75 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 100 g appelsinsjokolade

Pynt:
♥ 30 g mandelflak
♥ 2 ts brunt sukker

Instructions

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre. Rør til slutt inn fint revet appelsinskall og hakket appelsinsjokolade. 

Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Dryss toppen med mandelflak og brunt sukker.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt). 

La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.

Tips

♥ Bananer varierer jo i størrelse. Jeg bruker i denne oppskriften 275 g banan uten skall, som tilsvarer 2 store bananer eller 3 små. Bruk godt modne og søte bananer til denne kaken for å få god smak på kaken!

♥ Appelsinsjokolade fås kjøpt i de fleste matbutikkene, særlig nå før påske.

Cake category
Season

1 comment

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.