
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Å nam, Banankake med appelsinsjokolade er kjempegodt!
Den perfekte turkaken, hyttekoskaken og påskekaken.
Her ser du bildet av den nystekte banankaken som jeg postet på Instagram før i dag:
Følg meg på Instagram: @kristine_lifeissweet
Banankaken blir søt og god, men har likevel en friskhet over seg på grunn av appelsinsmaken.
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 0,75 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 100 g appelsinsjokolade
Pynt:
♥ 30 g mandelflak
♥ 2 ts brunt sukker
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre. Rør til slutt inn fint revet appelsinskall og hakket appelsinsjokolade.
Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Dryss toppen med mandelflak og brunt sukker.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt).
La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Supergod formkake til påske!
Tips:
♥ Bananer varierer jo i størrelse. Jeg bruker i denne oppskriften 275 g banan uten skall, som tilsvarer 2 store bananer eller 3 små. Bruk godt modne og søte bananer til denne kaken for å få god smak på kaken!
♥ Appelsinsjokolade fås kjøpt i de fleste matbutikkene, særlig nå før påske.
Prøv appelsinsjokolade i denne banankake, og du vil ikke angre.
Kjempedeilig smakskombinasjon!
Ha en fin mandagskveld alle sammen!
Det blir bypåske på meg et par dager til og jeg koser meg med det!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 100 g smør
♥ 1 dl sukker
♥ 2 egg
♥ 2 store bananer (se tips)
♥ 4 dl hvetemel
♥ 0,75 ts bakepulver
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ revet skall av 1 appelsin
♥ 100 g appelsinsjokolade
Pynt:
♥ 30 g mandelflak
♥ 2 ts brunt sukker
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Mos bananene (gjerne med stavmikser) og rør inn. Sikt i det tørre. Rør til slutt inn fint revet appelsinskall og hakket appelsinsjokolade.
Ha deigen i en liten, smurt brødform (1 liter) med bakepapir i bunnen. Dryss toppen med mandelflak og brunt sukker.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i ca 40-50 min (sjekk med en kakenål når kaken er gjennomstekt).
La den stekte kaken stå i formen til den er kald. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
♥ Bananer varierer jo i størrelse. Jeg bruker i denne oppskriften 275 g banan uten skall, som tilsvarer 2 store bananer eller 3 små. Bruk godt modne og søte bananer til denne kaken for å få god smak på kaken!
♥ Appelsinsjokolade fås kjøpt i de fleste matbutikkene, særlig nå før påske.
1 comment