Add new comment

Silviakake i langpanne


Hei kjære følgere!

Håper dere koser dere med påskeferie!  

I dag vil jeg vise dere en langpannekake som passer utmerket til påsken, men også ellers på året.

 

 

"Silviakaka" er en svensk klassiker, som opprinnelig lages som rund formkake, men den er også veldig populær som langpanne. Kaken er saftig og myk, og dekkes med en kjempegod gul krem.

Det mest vanlige er å drysse kaken med kokos.

 

 

 

Men det blir også lekkert å pynte kaken med fargerikt kakestrøssel som jeg har brukt her.  Smile  

 

 

Kaken er til stor langpanne.

 

 

Ingredienser:

♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker 
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 6 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 dl kaldt vann

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 eggeplommer
♥ 4 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kokos eller kakestrøssel

 

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis (se tips).

Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt det deretter i eggedosisen og vend dette forsiktig inn sammen med kaldt vann. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevn og klumpfri (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter, til kaken er gyllen i fargen og gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.

Til den gule kremen smeltes først smøret i en kjele. Tilsett sukker, eggeplommer og vaniljesukkeret og gi blandingen et oppkok. Rør hele tiden så kremen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. La kremen småkoke mens du visper hele tiden i 2-3 minutter. Du vil etter hvert merke at den tykner i konsistensen.

Ta kjelen av platen og la den gule kremen bli helt kald. Sett den gjerne i kjøleskapet en stund. Glasuren må bli tykk nok til at den lar seg smøre utover kaken.

Når glasuren har passe konsistens, fordeler du den jevnt over kaken. Dryss over kokos og/eller kakestrøssel. Jeg testet begge deler på hver sin halvdel av kaken.

 

 

Del kaken i firkanter.

 

 

 

Utrolig god og myk og DEILIG kake!  Yum  

 

 

 

Tips:

 Det er veldig viktig for å få riktig konsistens på kaken at du pisker eggedosisen lenge nok. Jeg bruker elektrisk mikser i ca 10-15 minutter. 

 Det er også viktig at du ikke rører for kraftig når du skal vende det tørre og vann inn i eggedosisen. Da mister du luften i eggedosisen. Likevel må du så klart røre nok til at melklumpene fjernes. Jeg synes det fungerer bra å bruke stålvisp (ballongvisp), for da blir deigen nokså raskt jevn og fin.

 En tredje ting som er viktig å være oppmerksom på er at den gule glasuren må kokes en stund, slik at den begynner å tykne. Siden det er smør i kremen, vil konsistensen på kremen bli fastere når kaken står i kjøleskapet (for da stivner smøret), og bli bløtere og litt rennende igjen når kaken står i romtemperatur. 

 Kakebitene er fine å fryse!

 

 


ANNONSE:

Det supersøte serviset med rosa, små hjerter er fra GreenGate og heter Abelone White.

Superfint til våren og sommeren!

 

 

Denne langpannekaken lager du raskt, og så har du noe godt til resten av påsken.  Heart  

 

 

Ha en kjempefin påskeaften alle sammen!

Jeg er tilbake i morgen med en ny, deilig påskekake.  Smile  


 ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
 

Silviakake i langpanne
Ingredienser

♥ 6 egg
♥ 6 dl sukker
♥ 2 ss vaniljesukker
♥ 6 ts bakepulver
♥ 6 dl hvetemel
♥ 3 dl kaldt vann

Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 2 eggeplommer
♥ 4 ts vaniljesukker

Pynt:
♥ kokos eller kakestrøssel

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til skikkelig lys og tykk eggedosis (se tips). 

Sikt sammen mel, vaniljesukker og bakepulver. Sikt det deretter i eggedosisen og vend dette forsiktig inn sammen med kaldt vann. Ikke rør mer enn nødvendig for å få deigen jevn og klumpfri (se tips).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 25-30 minutter, til kaken er gyllen i fargen og gjennomstekt. Avkjøl kaken i langpannen.

Til den gule kremen smeltes først smøret i en kjele. Tilsett sukker, eggeplommer og vaniljesukkeret og gi blandingen et oppkok. Rør hele tiden så kremen ikke setter seg fast i bunnen av kjelen. La kremen småkoke mens du visper hele tiden i 2-3 minutter. Du vil etter hvert merke at den tykner i konsistensen.

Ta kjelen av platen og la den gule kremen bli helt kald. Sett den gjerne i kjøleskapet en stund. Glasuren må bli tykk nok til at den lar seg smøre utover kaken.

Når glasuren har passe konsistens, fordeler du den jevnt over kaken. Dryss over kokos og/eller kakestrøssel. Jeg testet begge deler på hver sin halvdel av kaken.

Del kaken i firkanter.

Tips

♥ Det er veldig viktig for å få riktig konsistens på kaken at du pisker eggedosisen lenge nok. Jeg bruker elektrisk mikser i ca 10-15 minutter. 

♥ Det er også viktig at du ikke rører for kraftig når du skal vende det tørre og vann inn i eggedosisen. Da mister du luften i eggedosisen. Likevel må du så klart røre nok til at melklumpene fjernes. Jeg synes det fungerer bra å bruke stålvisp (ballongvisp), for da blir deigen nokså raskt jevn og fin.

♥ En tredje ting som er viktig å være oppmerksom på er at den gule glasuren må kokes en stund, slik at den begynner å tykne. Siden det er smør i kremen, vil konsistensen på kremen bli fastere når kaken står i kjøleskapet (for da stivner smøret), og bli bløtere og litt rennende igjen når kaken står i romtemperatur. 

♥ Kakebitene er fine å fryse!

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

27 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.