
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Heisan!
Ja, så er det slutt på påsken, og vi kan begynne å glede oss til våren dere!
Jeg avrunder en deilig påskeferie med en nydelig sitronkake. Den har samme, litt bløte konsistens som brownies, men blir lys i fargen fordi den lages med hvit sjokolade. Revet sitronskall og kokos gir kjempegod, tropisk smak!
Kakebitene er raske å lage og holder seg myke lenge. Naaaam! De er dessuten veldig godt egnet til å fryses og tiner raskt.
Utrolig saftig og deilig konsistens på denne kaken!
Du ser at denne kaken er herlig myk, ikke sant...?
Oppskriften passer til en liten, kvadratisk form på 20 x 20 cm.
Se beskrivelsen i tipsfeltet på hvilke mengder du kan bruke hvis du bare har liten langpanne som er 20 x 30 cm.
Ingredienser:
♥ 200 smør
♥ 150 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 dl kokos
På toppen av kaken:
♥ 50 g hvit sjokolade
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn.
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp. Rør i vaniljesukker, bakepulver og revet sitronskall. Vend i det hvite sjokoladesmøret. Vend deretter inn hvetemelet og kokos.
Ha deigen i en kvadratisk form (20 x 20 cm) som er dekket med bakepapir.
Dryss over hakket hvit sjokolade.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 - 30 minutter (se tips).
La kaken stå i kjøleskapet til den er helt kald (gjerne over natten) før den tas ut av formen.
Løft kaken ut av formen og del kaken opp i firkanter.
Deilige kakebiter!
Den milde sitronsmaken gjør at kaken ikke blir så mektig.
ANNONSE:
Det fine serviset i lysegrønt er fra GreenGate.
Tips:
♥ Det er viktig at kaken ikke stekes for mye. Bare da får den en litt klebrig, bløt konsistens som jo brownies skal ha. Kaken vil virke bløt og litt ustekt når den tas ut av ovnen, men stivner i konsistensen etter å ha stått i kjøleskapet over natten. På den annen side skal kaken ikke være helt flytende når den tas ut av ovnen - i så fall må kaken steke lenger. Du må tilpasse steketiden siden ovner dessverre varierer noe i styrke.
♥ Kakebitene holder seg myke lenge om du pakker dem inn i plast. De er kjempefine å fryse og tiner raskt.
♥ I stedet for kvadratisk form på 20 x 20 cm, kan du bruke liten, rund form på 20 cm i diameter.
♥ Vil du bruke en vanlig, liten langpanne som er 20 x 30 cm, kan da bruke disse mengdene:
300 g smør
225 g hvit sjokolade
4 egg
3 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
revet skall av 2 sitroner
1,5 dl hvetemel
1,5 dl kokos
På toppen av kaken:
75 g hvit sjokolade
Følg sammen fremgangsmåte og steketid og -temperatur som beskrevet ovenfor.
Anbefaler deg virkelig å teste ut denne lettvinte kaken her!
Rask og superlett å lage, og likevel så utrolig god!
Ha en fin uke!
Og ja - det kommer mer godt her på bloggen de neste dagene!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 smør
♥ 150 g hvit sjokolade
♥ 3 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 0,5 ts bakepulver
♥ revet skall av 1 sitron
♥ 1 dl hvetemel
♥ 1 dl kokos
På toppen av kaken:
♥ 50 g hvit sjokolade
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt hvit sjokolade. La sjokoladen smelte i smøret og rør blandingen jevn.
Visp sammen egg og sukker med en stålvisp. Rør i vaniljesukker, bakepulver og revet sitronskall. Vend i det hvite sjokoladesmøret. Vend deretter inn hvetemelet og kokos.
Ha deigen i en kvadratisk form (20 x 20 cm) som er dekket med bakepapir.
Dryss over hakket hvit sjokolade.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 - 30 minutter (se tips).
La kaken stå i kjøleskapet til den er helt kald (gjerne over natten). Løft kaken ut av formen og del kaken opp i firkanter.
♥ Det er viktig at kaken ikke stekes for mye. Bare da får den en litt klebrig, bløt konsistens som jo brownies skal ha. Kaken vil virke ustekt når den tas ut av ovnen, men stivner i konsistensen etter å ha stått i kjøleskapet over natten. På den annen side skal kaken ikke være helt flytende når den tas ut av ovnen - i så fall må kaken steke lenger. Du må tilpasse steketiden siden ovner dessverre varierer noe i styrke.
♥ Kakebitene holder seg myke lenge om du pakker dem inn i plast. De er kjempefine å fryse og tiner raskt.
♥ I stedet for kvadratisk form på 20 x 20 cm, kan du bruke liten, rund form på 20 cm i diameter.
♥ Vil du bruke en vanlig, liten langpanne som er 20 x 30 cm, kan da bruke disse mengdene:
300 g smør
225 g hvit sjokolade
4 egg
3 dl sukker
1,5 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
revet skall av 2 sitroner
1,5 dl hvetemel
1,5 dl kokos
På toppen av kaken:
75 g hvit sjokolade
Følg sammen fremgangsmåte og steketid og -temperatur som beskrevet ovenfor.
11 comments