Add new comment

Ostekake til 17. mai

Annonse: Porsgrunds Porselænsfabrik. Inneholder annonselenker.

Hei igjen dere!

En klassisk ostekake slår an ved alle anledninger!

Og med rødt gelelokk og noen friske bær er det lett å skape en deilig ostekake med de rette 17. mai-fargene. Smile

 

Nydelig!
 

Ingredienser:

Bunn:
♥ 250 g søt havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Rødt gelelokk:
♥ 1 pk jordbær- eller bringebærgelepulver
♥ 2,5 dl vann

Pynt:
♥ noen friske jordbær og blåbær

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat som jeg har gjort her.

Formen heter Bake it Easy, og er min favorittform når jeg lager alle varianter ostekaker og fromasjkaker. Det fine med denne formen er at du kan lage kaken direkte på fatet så du slipper å flytte på den ferdige kaken. 

Jeg har vært så heldig å få en rabattkode for Det søte livs lesere som gir 40 % prisavslag i nettbutikken til Porsgrunds Porselænsfabrik og Hadeland Glassverk. Rabatten gjelder denne kakeformen, men også alt annet av servise, kniver og glass med unntak av Bogstad Hvit, Bogstad Strå, Papir, Norgesglasset, Finn, Marie og Kunstglass. For å benytte deg av tilbudet må du følge lenkene til nettbutikkene i dette innlegget og bruke rabattkoden 40P16mai når du handler. Hvis du handler servise eller glass som allerede er rabatterte i nettbutikkene, får du rabatt på rabatt!

Tilbudet er gyldig til og med 16. mai 2016. Hver av nettbutikkene tilbyr fri frakt hvis du handler for over kr 500.


 Heart

 

Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.

Løs opp sitrongelepulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gele i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Kok opp vannet og løs opp det røde gelepulveret i vannet. Avkjøl til geleen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen over ostefromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelelokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken med friske bær før servering.

 

 

Lekker, enkel og dekorativ ostekake!

 

 

Tips:

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geleen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geleen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Jeg har her som sagt brukt Bake it Easy-form som er et integrert kakefat/kakeform. Har du ikke en slik form, kan du sette en kakering direkte på et kakefat, men pass da på at du presser kjeksen helt inn til kanten av kakeringen, ellers vil ostefromasjen renne ut av formen.

♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!

 

FAVORITTEN PÅ KAKEBORDET - SOM ALLTID BLIR VELLYKKET!

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Ostekake til 17. mai
Ingredienser

Bunn:
♥ 250 g søt havrekjeks (f eks Bixit)
♥ 100 g smør

Ostefromasj:
♥ 1 pk sitrongelépulver
♥ 2,5 dl kokende vann
♥ 3 dl rømme
♥ 200 g kremost
♥ 100 g melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl kremfløte

Rødt gelelokk:
♥ 1 pk jordbær- eller bringebærgelepulver
♥ 2,5 dl vann

Pynt:
♥ noen friske jordbær og blåbær

Fremgangsmåte

Knus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.

Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat som jeg har gjort her. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.

Løs opp sitrongelepulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gele i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Kok opp vannet og løs opp det røde gelepulveret i vannet. Avkjøl til geleen er kald, men fortsatt flytende. Hell den så forsiktig i formen over ostefromasjen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelelokket har stivnet.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt kaken med friske bær før servering.

Tips

♥ Ikke ta av kakeringen før du heller over geleen. Selv om du setter kakeringen tilbake rundt kaken, vil geleen renne ut igjennom sprekkene mellom formen og kaken fordi den er så tyntflytende.

♥ Jeg har her som sagt brukt Bake it Easy-form som er et integrert kakefat/kakeform. Har du ikke en slik form, kan du sette en kakering direkte på et kakefat, men pass da på at du presser kjeksen helt inn til kanten av kakeringen, ellers vil ostefromasjen renne ut av formen.

♥ Det er min erfaring at kjeksbunnen kan sitte litt fast i fatet når kaken kommer rett fra kjøleskapet, så jeg pleier å la kaken stå i romtemperatur en liten stund før severing. Da blir smøret i bunnen mykere og kakestykkene penere.

♥ Kaken er holdbar i kjøleskapet!

Kakekategori
Allergier og preferanser

32 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.