
Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Hei!
Det er 1 uke til 17. mai, og jeg vet at mange føler seg stresset allerede.
Her vil jeg i dag slå et slag for den helt E.N.K.L.E. 17. mai-kaken!
En skikkelig myk og saftig sjokoladekake i langpanne er jo noe som veldig mange liker - så hvem vet.. Kanskje det er nettopp denne kaken som slår aller best an...?
Jeg har brukt oppskriften på Sjokoladekake med kefir, som er en av de aller mest populære langpanneoppskriftene her på Det søte liv. Kaken er kjempemyk og saftig og har en deilig sjokoladesmak. Det eneste jeg har gjort annerledes her er å drysse kaken med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått - og stort mer skal ikke til for å få 17. mai-følelsen.
Oppskriften er til stor langpanne.
Barnas 17. mai-favoritt!
Ingredienser:
♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir
Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått
Fremgangsmåte:
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.
Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Pynt kaken med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått.
Ved servering deles kaken opp i firkanter.
Myk og deilig sjokoladekake i langpanne!
Tips:
♥ Jeg har brukt kakestrøssel som består av bittesmå kuler (også kalt pareils) i rødt, hvitt og blått. Fås kjøpt i mange butikker som selger kakepynteutstyr.
♥ Kaken holder seg saftig lenge. Bare husk på å pakke kaken godt inn i plast, så den ikke blir tørr. Kaken er dessuten fin å fryse og tiner raskt.
Blant alle fancy 17. mai-kakene duger denne veldig godt, den også!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 250 g smør
♥ 4 store egg
♥ 500 g sukker
♥ 6 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 3 ts natron
♥ 450 g hvetemel
♥ 6 dl kefir
Glasur:
♥ 200 g smør
♥ 500 g melis
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ss kaffe
♥ 2 ts vaniljesukker
Pynt:
♥ kakestrøssel i rødt, hvitt og blått
Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt sammen de tørre ingrediensene. Ha eggedosisen i en stor bakebolle. Bland i smeltet smør. Ha så det tørre og kefir vekselsvis i eggedosisen. Rør forsiktig til du har en jevn og klumpfri deig (bruk gjerne stålvisp).
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk mykt smør og melis til smørkrem. Pisk inn kakao, kaffe og vaniljesukker.
Smør sjokoladeglasuren jevnt over den kalde kaken med en smørekniv. Pynt kaken med kakestrøssel i rødt, hvitt og blått.
Ved servering deles kaken opp i firkanter.
Kaken holder seg saftig lenge. Bare husk på å pakke kaken godt inn i plast, så den ikke blir tørr. Kaken er dessuten fin å fryse og tiner raskt.
38 comments