
Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
En Skumkake er en type godterikake, som jeg vet mange liker å se på kakebordet på 17. mai - kanskje spesielt barna!
Kaken består av marengsskum som dekkes med sjokolade og kokosdryss.
Med noe friske bær, er dette en kake som får veldig fine 17. mai-farger!
Ingredienser:
♥ 4 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 8 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
Glasur:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 1 ss smør eller delfiafett
Til bunnen og som pynt:
♥ 1-2 dl kokos
Pynt:
♥ friske jordbær og blåbær
Fremgangsmåte:
Start med å forberede kakeformen: Sett ringen på en rund kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha et tykt lag med kokos i bunnen. Fordel kokosen mest mulig jevnt utover. Mest mulig av flaten på kakefatet skal være dekket med kokos - dette er for å forhindre at skummet setter seg fast i fatet.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og vaniljesukker litt og litt under pisking. Pisk til stiv marengs (5-10 min med elektrisk mikser).
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Hell blandingen i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 10 minutter til.
Ha marengsmassen i formen og glatt til overflaten.
Sett fatet i kjøleskapet til skummet har stivnet.
Smelt kokesjokoladen sammen med litt smør eller delfiafett. Avkjøl litt og smør glasuren deretter over toppen av kaken.
Dryss over litt kokos.
Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Løsne så kaken fra kakeringen med en skarp kniv og fjern den fra kaken.
Legg friske bær på kaken rett før servering.
Tips:
♥ For at gelatinen skal blande seg jevnt med marengsen, er det viktig at den helles flytende inn i marengsmassen under pisking og at man fortsetter piskingen en stund etterpå.
♥ Merk at sjokoladeglasuren blir helt hard når kaken står i kjøleskapet. Dette gjelder særlig hvis du bruker delfiafett og ikke smør. Kaken kommer da til å sprekke på toppen hvis du skjærer i den rett fra kjøleskapet. La kaken derfor stå i romtemperatur til sjokoladen har myknet noe (15-20 min), før du skjærer stykker av kaken (bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen).
♥ "Skumkake" er holdbar i kjøleskapet i noen dager, men smaker best når den er fersk. Skummet har en tendens til å bli litt seigt i kantene etter noen dager.
♥ Se også Skumkake, Kokosbollekake og Rosa skumhjerte her på Det søte liv. Og Kokosboller selvfølgelig.
Festlig og populær 17. mai-kake!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 4 eggehviter
♥ 3 dl sukker
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 8 plater gelatin
♥ 1 dl kokende vann
Glasur:
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 1 ss smør eller delfiafett
Til bunnen og som pynt:
♥ 1-2 dl kokos
Pynt:
♥ friske jordbær og blåbær
Start med å forberede kakeformen: Sett ringen på en rund kakeform (24 cm i diameter) direkte på et kakefat. Ha et tykt lag med kokos i bunnen. Fordel kokosen mest mulig jevnt utover. Mest mulig av flaten på kakefatet skal være dekket med kokos - dette er for å forhindre at skummet setter seg fast i fatet.
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min.
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og vaniljesukker litt og litt under pisking. Pisk til stiv marengs (5-10 min med elektrisk mikser).
Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i kokende vann. Hell blandingen i marengsen i en tynn stråle under pisking. Pisk videre på full hastighet i 10 minutter til.
Ha marengsmassen i formen og glatt til overflaten. Sett fatet i kjøleskapet til skummet har stivnet.
Smelt kokesjokoladen sammen med litt smør eller delfiafett. Avkjøl litt og smør glasuren deretter over toppen av kaken. Dryss over litt kokos. Sett kaken tilbake i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Løsne så kaken fra kakeringen med en skarp kniv og fjern den fra kaken.
Legg friske bær på kaken rett før servering.
♥ For at gelatinen skal blande seg jevnt med marengsen, er det viktig at den helles flytende inn i marengsmassen under pisking og at man fortsetter piskingen en stund etterpå.
♥ Merk at sjokoladeglasuren blir helt hard når kaken står i kjøleskapet. Dette gjelder særlig hvis du bruker delfiafett og ikke smør. Kaken kommer da til å sprekke på toppen hvis du skjærer i den rett fra kjøleskapet. La kaken derfor stå i romtemperatur til sjokoladen har myknet noe (15-20 min), før du skjærer stykker av kaken (bruk en skarp kniv for å komme igjennom sjokoladen).
♥ "Skumkake" er holdbar i kjøleskapet i noen dager, men smaker best når den er fersk. Skummet har en tendens til å bli litt seigt i kantene etter noen dager.
12 comments