
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hjemmelaget eggekrem smaker nydelig i både kaker og gjærbakst!
Eggekrem er kjekt å lage hvis du skulle ha ekstra eggeplommer til overs.
Ingredienser:
♥ 5 eggeplommer
♥ 4 ss sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 3 ts maisenna
Fremgangsmåte:
Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp mens du visper hele tiden.
Ta kjelen av varmen rett før kremen begynner å boble. Den ferdige eggekremen skal bli glatt og tykk. Hvis du synes at kremen ikke har blitt tykk nok, kan du ta kjelen av og på varmen et par ganger, men pass på at eggekremen ikke koker, ellers kan den skille seg.
Fjern vaniljestangen og la den ferdige eggekremen avkjøles i kjøleskapet.
Tips:
♥ Eggekremen kan brukes som den er som kakefyll, eller has på gjærbakst som skal stekes. Se for eksempel Boller med eggekrem og bær.
♥ Eggekremen kan lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet over natten.
♥ Se også oppskrift på Hjemmelaget vaniljekrem.
♥ 5 eggeplommer
♥ 4 ss sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 2,5 dl kremfløte
♥ 3 ts maisenna
Ha alle ingrediensene i en kjele og varm opp mens du visper hele tiden.
Ta kjelen av varmen rett før kremen begynner å boble. Den ferdige eggekremen skal bli glatt og tykk. Hvis du synes at kremen ikke har blitt tykk nok, kan du ta kjelen av og på varmen et par ganger, men pass på at eggekremen ikke koker, ellers kan den skille seg.
Fjern vaniljestangen og la den ferdige eggekremen avkjøles i kjøleskapet.
♥ Eggekremen kan brukes som den er som kakefyll, eller has på gjærbakst som skal stekes.
♥ Eggekremen kan lages dagen i forveien og oppbevares i kjøleskapet over natten.
4 comments