Add new comment

Vaniljesauskake med jordbær


Her har du en lettlaget kake med nydelig, sommerlig smak av vanilje og jordbær!

Kakedeigen inneholder vaniljesaus, derav navnet på kaken. Vaniljesausen gir saftig konsistens på kaken og veldig god vaniljesmak. Oppskriften kan varieres, se for eksempel Eplekake med vaniljesaus og Vaniljesauskake med bringebær og blåbær og ulike langpanneversjoner av Vaniljesauskake.

Jeg synes denne jordbærvarianten av vaniljekaken ble utrolig vellykket!

 

 

Ingredienser:

Vaniljesauskake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 dl ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 300 g friske jordbær

Pynt:
♥ melisdryss
♥ 200 g friske jordbær

 

Fremgangsmåte:

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del jordbærene på midten og legg dem ned i deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

 

 

Pynt med melisdryss og friske jordbær før servering.

 

 

Jordbær og vaniljekake er jo bare så utrolig godt sammen!  Smile

 

 

Tips:

♥ Vaniljesauskaken holder seg myk i flere dager om kaken pakkes godt inn i plast. Kaken kan også fryses uten friske bær på toppen. Gi den tinte kaken et ekstra melisdryss, så ser kaken fersk og lekker ut!

♥ Vaniljesauskake er en veldig populær kake her på Det søte liv og kan varieres på mange måter.

 

 

Dette kan nok bli en favorittkake hos meg utover sommeren!  Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Vaniljesauskake med jordbær
Ingredienser

Vaniljesauskake:
♥ 100 g smør
♥ 150 g sukker
♥ 3 dl ferdigkjøpt vaniljesaus
♥ 300 g hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker

Fyll:
♥ 300 g friske jordbær

Pynt:
♥ melisdryss
♥ 200 g friske jordbær

Fremgangsmåte

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl noe.

Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri med en stålvisp.

Hell deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Del jordbærene på midten og legg dem ned i deigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Løsne den forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat.

Pynt med melisdryss og friske jordbær før servering.

Tips

♥ Vaniljesauskaken holder seg myk i flere dager om kaken pakkes godt inn i plast. Kaken kan også fryses uten friske bær på toppen. Gi den tinte kaken et ekstra melisdryss, så ser kaken fersk og lekker ut!

♥ Vaniljesauskake er en veldig populær kake her på Det søte liv og kan varieres på mange måter.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

6 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.