
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei dere!
For noen nydelige sommerkvelder vi har for tiden. Klokken er 23.00 her jeg sitter og blogger, vinduer og verandadører hjemme hos meg står på vidt gap og himmelen har fortsatt rosaskjær etter solnedgangen. Herlig!
På tampen av denne vakre fredagskvelden tenkte jeg å gi dere et supert kaketips for helgen: Det er å lage en deilig og saftig banankake med luftig, lys sjokoladekrem. Populært hos store og små og egner seg til alle slags anledninger!
Denne kaken inneholder jo ikke pisket fløtekrem og tåler derfor fint å stå i romtemperatur i flere timer - noe som kan være praktisk i mange sammenhenger, for eksempel hvis du trenger en kake som skal fraktes og derfor ikke kan være i kjøleskapet frem til servering. Faktisk synes jeg denne kaken blir aller best når den står i romtemperatur en stund, for da blir kaken og sjokoladekremen ekstra myk og deilig.
Kaken på bildet ble med på klassetur for 5. klassinger, og jeg fikk rapport om at kaken ble spist opp!
Banankake:
♥ 125 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 3 modne bananer
♥ 2,5 dl rømme
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 50 g kokesjokolade
Lys sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl melk
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel
Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Mos bananene (dette gjøres raskt med stavmikser) og rør bananmosen inn i deigen sammen med rømme. Sikt mel og natron. Rør også dette inn i deigen. Smelt sjokoladen (gjøres over vannbad eller i mikro) og bland inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i to runde kakeformer som er 24 cm i diameter og som er dekket med bakepapir i bunnen.
Stek hver kake midt i ovnen ved 175°C i ca 25 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kakene i formene. Løsne de deretter forsiktig fra formene og dra av bakepapiret fra undersiden.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem.
Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og smør resten av sjokoladekremen jevnt over kaken.
Deilig, fluffy sjokoladekrem...
Dryss over sjokoladestrøssel til pynt.
NAM!
Tips:
♥ Oppskriften er beregnet på 3 store bananer. Bruk helst bananer som er godt modne, så du får frem den søte, gode banansmaken på kaken.
♥ Jeg liker best å steke hver kakebunn for seg. Prøv å få omtrent like mye deig i hver form, så kakene blir like tykke. Det går også an å steke kaken i en kakeform som er 24 cm i diameter og så dele den stekte kaken på midten etter at den er avkjølt. Forleng da steketiden til ca 40 minutter (sjekk alltid med kakenål om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, så sjokoladekremen er helt myk. Kaken er fin å fryse både med og uten sjokoladekrem.
♥ Underlaget til kaken som du ser på bildet kalles for "kakedrum", og egner seg veldig godt hvis du vil frakte kaker uten å måtte ta med deg tunge glassfat. Kakeunderlaget er laget i et lett materialet, men gir likevel et solid underlag til kaken. Fås kjøpt i mange forskjellige fasonger, størrelser og farger. Jeg kjøpte den du ser på bildet i nettbutikken til SøteSaker, se her.
♥ Se også Banankake med rømme og Banankake med Nutella- og kaffekrem, som er basert på lignende oppskrift, men med en litt annen type sjokoladekrem. Se også Chocolate Banana Cake.
Banankake og luftig sjokoladekrem er en superdeilig kombinasjon!
Ønsker dere alle en deilig helg!
Selv gleder jeg meg til stort slektsstevne på Toten i morgen Følg meg på instagram: kristine_lifeissweet hvis du vil se noen bilder.
Håper jeg klarte å friste deg til å prøve ut denne deilige banankaken!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Banankake:
♥ 125 g smør
♥ 3,5 dl sukker
♥ 2 store egg
♥ 3 modne bananer
♥ 2,5 dl rømme
♥ 1 ts natron
♥ 4,5 dl hvetemel
♥ 50 g kokesjokolade
Lys sjokoladekrem:
♥ 200 g smør
♥ 2 ss kakao
♥ 500 g melis
♥ 0,5 dl melk
Pynt:
♥ sjokoladestrøssel
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk godt mellom hvert egg. Mos bananene (dette gjøres raskt med stavmikser) og rør bananmosen inn i deigen sammen med rømme. Sikt mel og natron. Rør også dette inn i deigen. Smelt sjokoladen (gjøres over vannbad eller i mikro) og bland inn i deigen til slutt.
Fordel deigen i to runde kakeformer som er 24 cm i diameter og som er dekket med bakepapir i bunnen.
Stek hver kake midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt).
Avkjøl kakene i formene. Løsne de deretter forsiktig fra formene og dra av bakepapiret fra undersiden.
Til sjokoladekremen piskes mykt, romtemperert smør sammen med de øvrige ingrediensene til en luftig sjokoladekrem.
Fyll kaken med halvparten av sjokoladekremen og smør resten av sjokoladekremen jevnt over kaken.
Dryss over sjokoladestrøssel til pynt.
♥ Oppskriften er beregnet på 3 store bananer. Bruk helst bananer som er godt modne, så du får frem den søte, gode banansmaken på kaken.
♥ Jeg liker best å steke hver kakebunn for seg. Prøv å få omtrent like mye deig i hver form, så kakene blir like tykke. Det går også an å steke kaken i en kakeform som er 24 cm i diameter og så dele den stekte kaken på midten etter at den er avkjølt. Forleng da steketiden til ca 40 minutter (sjekk alltid med kakenål om kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen).
♥ Kaken oppbevares i kjøleskapet, men smaker aller best romtemperert, så sjokoladekremen er helt myk. Kaken er fin å fryse både med og uten sjokoladekrem.
14 comments