Add new comment

Cookies med sjokoladebiter og valnøtter

Annonse: GreenGate

Hei,

Vi er inne i siste skoleuke for mange skolebarn, og skoledagene preges av rydding, film, kos og avslutninger. Blant de hyggelige aktivitetene på skolen til datteren min er felles lunsj for hele trinnet siste skoledag.

Da jeg spurte datteren min hva hun ville ha med seg ropte hun COOKIES

 

 

At cookiesene måtte inneholde sjokoladebiter var selvsagt, men hun var litt skeptisk da jeg foreslo valnøtter (min favorittkombinasjon). Men da hun fikk smake på en nystekt kake, fikk jeg godkjenning av det overbevisende slaget...  Smile

 

 

Denne oppskriften gir 12 store, deilige cookies. Jeg tenker jeg lager dobbel porsjon til skoleavslutningen...  Wink

 

Ingredienser:

♥ 150 g mykt smør
♥ 100 g hvitt sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 4 dl hvetemel
♥ 100 g valnøtter (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade (se tips)


Fremgangsmåte:

Pisk mykt smør luftig. Tilsett hvitt og brunt sukker og pisk videre til smørkrem. Pisk inn egget og vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver og bland inn dette så du får en jevn deig. Bland til slutt inn hakkede valnøtter og sjokolade.

Form deigen til 12 runde kaker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater med god avstand, 6 stk pr plate. Vær forberedt på at deigen er littegrann klissete. Du trenger god plass mellom kakene, for de flyter ut under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i ca 20 min, til de er pent gyldne. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist.

 


Tips:

♥ Kokesjokolade kan byttes ut med melkesjokolade. Vaniljeekstrakten kan byttes ut med 1 ss vaniljesukker. Og det er selvsagt ikke noe i veien for å sløyfe valnøttene dersom du ønsker nøttefrie cookies.

♥ Cookiesene smaker nydelig mens de er varme og nystekte.

 

 

NAM!   Heart

 

 

♥ Cookiesene som ikke blir spist opp med en gang oppbevares i tett kakeboks. De kan også fryses.

 

 

PS: Det vakre serviset du ser på bildet er i serien Abelone white fra GreenGate. Du kan vinne deler av serviset om du kommenterer på giveawayinnlegget HER innen torsdag denne uken.

 

Ha det fint så lenge!  Heart 

 



 Heart  Heart  Heart  Heart 

Cookies med sjokoladebiter og valnøtter
Ingredienser

♥ 150 g mykt smør
♥ 100 g hvitt sukker
♥ 100 g brunt sukker
♥ 1 stort egg
♥ 2 ts vaniljeekstrakt (se tips)
♥ 1 ts bakepulver
♥ 4 dl hvetemel
♥ 100 g valnøtter (se tips)
♥ 100 g kokesjokolade (se tips)

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør luftig. Tilsett hvitt og brunt sukker og pisk videre til smørkrem. Pisk inn egget og vaniljeekstrakt. Sikt mel og bakepulver og bland inn dette så du får en jevn deig. Bland til slutt inn hakkede valnøtter og sjokolade.

Form deigen til 12 kaker som fordeles på to bakepapirdekkede stekeplater med god avstand, 6 stk pr plate. Vær forberedt på at deigen er littegrann klissete. Du trenger god plass mellom kakene, for de flyter ut under stekingen.

Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i ca 20 min, til de er pent gyldne. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist.

Tips

♥ Kokesjokolade kan byttes ut med melkesjokolade. Vaniljeekstrakten kan byttes ut med 1 ss vaniljesukker. Og det er selvsagt ikke noe i veien for å sløyfe valnøttene dersom du ønsker nøttefrie cookies.

♥ Cookiesene smaker nydelig mens de er varme og nystekte.

♥ Cookiesene som ikke blir spist opp med en gang oppbevares i tett kakeboks. De kan også fryses.

9 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.