Add new comment

Horn med ost og skinke


Sommerferien nærmer seg ubønnhørlig slutten og både jobbstart og skolestart står for tur. Da gjelder det å krydre hverdagene med noe hyggelig og godt!

 

 

Det er jo egentlig meningen at det bare skal være søte ting her på Det søte liv, men da VG spurte så pent, så pent om jeg ikke kunne lage noen saftige Horn med ost og skinke til skolestartuken, måtte jeg jo bare si ja. Selv om det ikke ser slik ut på denne bloggen, er jeg jo innmari glad i å lage mat også, ikke bare kaker. Smile Du finner innlegget her på VGs matside godt.no, og her på bloggen plasserer jeg denne oppskriften i kategoriene for gjærbakst og for ost (som jeg også har gjort med denne supergode oppskriften på Foccacia med fetaost og oliven) - så får vi se om jeg oppretter en kategori for brødvarianter og rundstykker som ikke er søte etter hvert... Wink

Disse myke hornene fylles altså med skinke og masse gulost og smaker helt herlig!

 

 

Hornene egner seg like godt som kveldskos som til lunsjpakken - de kan has med på tur og serveres i bursdagselskap – ja, uansett anledning gjør den myke konsistensen og milde, deilige smaken at disse hornene blir populære hos både store og små!

Oppskriften gir 16 stk nydelige horn.

 

 

Hornene kan drysses med ost slik jeg har gjort her, eller du kan pynte med sesamfrø eller valmuefrø.

 

 

Ingredienser:

Gjærdeig:
♥ 5 dl melk
♥ 100 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts sukker
♥ 14 dl hvetemel

Fyll:
♥ 200 g kokt skinke, strimlet
♥ 300 g Jarlsberg (eller annen god ost), revet

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 150 g Jarlsberg (eller annen god ost), revet


Fremgangsmåte:

Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i mesteparten av melet og elt deigen jevn.

La deigen heve lunt i 1 time.

Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler.

 

 

Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).

 

 

Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene.

 

 

Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen.

 

 

Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Etterhev hornene i 45 minutter.

Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.

 

 

Alternativt kan du drysse over sesamfrø..

 

 

- det blir også kjempegodt!

 

 

Da er hornene klare for å stekes!

 

 

Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.

 

 

OMG! This is YUMMYNESS!

 

 

Aner du hvor godt det lukter på kjøkkenet.. ?  Yum 

 


Skikkelig herlige horn!

 

Tips:

♥ Bruk gulost med litt ekstra smak. Jeg synes godt modnet Jarlsberg er nydelig, men Sveitser og Cheddar går også veldig bra.

 

 

♥ Mange liker å bytte ut skinken med sprøstekte biter bacon, og det kan man selvsagt gjøre. Vil du på den annen side ha vegatarhorn, er det bare å sløyfe skinken og eventuelt legge inn noen strimler purreløk og/eller paprika.

♥ Horn med ost og skinke smaker aller best samme dag, men får du noe til overs, kan du putte dem i fryseren. Da er det greit å tine de frosne bollene i ovnen og eventuelt legge på litt ekstra ost for å få god osteskorpe.

♥ Foretrekker du grove horn, er det ikke noe i veien for å bytte ut en del av hvetemelet med fint eller grovt sammalt hvetemel, avhengig av hvor grove du liker dem. Du bør imidlertid ikke bytte ut mer enn 4-5 dl av melet, ellers kan hornene bli veldig tunge og kompakte.

 

 

Håper du ble inspirert til å lage disse deilige hornene!

 

 

Ny oppskrift kommer her på bloggen i morgen - og da er vi tilbake til det søte... Smile

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Horn med ost og skinke
Ingredienser

♥ 5 dl melk
♥ 100 g smør
♥ 50 g gjær
♥ 1 ts salt
♥ 1 ts sukker
♥ 14 dl hvetemel

Fyll:
♥ 200 g kokt skinke, strimlet
♥ 300 g Jarlsberg (eller annen god ost), revet

Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ 150 g Jarlsberg (eller annen god ost), revet

Fremgangsmåte

Varm opp melken og smøret i en kjele slik at smøret smelter. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen til den er fingervarm (i underkant av 37°C).

Løs opp gjæren den avkjølte smørmelken. Tilsett salt og sukker. Bland deretter i mesteparten av melet og elt deigen jevn.

La deigen heve lunt i 1 time.

Ha leiven på bakebordet. Bruk resten av hvetemelet til utbakingen. Del deigen i to like store deler. Kjevle ut hver del til en stor sirkel. Del hver runding opp i 8 trekanter (bruk en kniv eller pizzahjul til dette).

Legg revet ost og skinkestrimler i den bredeste enden av deig-trekantene. Rull så sammen hver trekant fra den bredeste enden og inn mot spissen. Bøy hornene så vidt så de får fin fasong og legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

Etterhev hornene i 45 minutter.

Visp sammen egget med litt melk. Pensle over hornene med eggeblandingen og dryss over revet ost til pynt.

Stek hornene midt i ovnen ved 225°C i ca 10-12 minutter. Hornene skal være gylne i fargen og gjennomstekte.

Tips

♥ Bruk gulost med litt ekstra smak. Jeg synes godt modnet Jarlsberg er nydelig, men Sveitser og Cheddar går også veldig bra. Mange liker å bytte ut skinken med sprøstekte biter bacon, og det kan man selvsagt gjøre. Vil du på den annen side ha vegatarhorn, er det bare å sløyfe skinken og eventuelt legge inn noen strimler purreløk og/eller paprika.

♥ Horn med ost og skinke smaker aller best samme dag, men får du noe til overs, kan du putte dem i fryseren. Da er det greit å tine de frosne bollene i ovnen og eventuelt legge på litt ekstra ost for å få god osteskorpe.

♥ Foretrekker du grove horn, er det ikke noe i veien for å bytte ut en del av hvetemelet med fint eller grovt sammalt hvetemel, avhengig av hvor grove du liker dem. Du bør imidlertid ikke bytte ut mer enn 4-5 dl av melet, ellers kan hornene bli veldig tunge og kompakte.

Kakekategori
Brødbakst
Allergier og preferanser

12 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.