Add new comment

Hvetekringler med sukkerdryss

Hei!

Ny uke og nye muligheter til å kose seg!  Smile 

 

 Smile 

 

Denne mandagen starter jeg med å servere deg noen lune, myke hvetekringler, som jeg håper du vil like. Heart  

 

 

Jeg har drysset kringlene med grovt perlesukker som beholder hvitfargen under stekingen (kjøpt i Sverige), men selv om dette hvite perlesukkeret selvfølgelig ser lekkert ut, går det for smakens skyld like godt å bruke vanlig, norsk perlesukker.

 

 

Jeg har benyttet min yndlings-gjærbakstoppskrift på Verdens beste boller, men halverte porsjonen denne gangen.

 

 

Jeg fikk 18 hvetekringler av denne oppskriften. Antallet avhenger selvsagt av hvor store du lager dem.

 

Ingredienser:

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel

Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker

 

Fremgangsmåte:

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Hev deigen i 30 minutter.

Del deigen opp i 15-20 biter.

Trill ut stenger som du former til kringler (se tips). Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom.

La kringlene heve lunt i 1 time, så de blir store og luftige.

Visp sammen egg og melk og pensle blandingen over kringlene. Dryss over rikelig med perlesukker.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter (se tips).

Avkjøl kringlene på rist.

 

 

Server kringlene nystekte, gjerne med en kopp varm sjokolade.  Yum 

 

 

 

Tips:

♥ Husk at kringlene hever nokså mye, så du må trille stengene nokså tynne for at kringlene skal beholde fasongen under stekingen.

♥ For å få myke, luftige hvetekringler, er det viktig at du ikke steker dem for lenge. Kringlene skal selvfølgelig bli gjennomstekte, men ikke mer enn gylne i fargen.

♥ Det hvite perlesukkeret er som nevnt kjøpt i Sverige (fra Dansukker - de har det i de fleste matbutikkene). Jeg har foreløpig ikke sett dette perlesukkeret i norske butikker.  

 

 

 

♥ Som all gjærbakst, smaker disse kringlene aller best samme dag de er laget. Kringlene er imidlertid fine å fryse.

 

 

Så koselig og vakker gjærbakst!

 

 

Kos deg!  Heart 

 


 Heart  Heart  Heart  Heart 

Hvetekringler med sukkerdryss
Ingredienser

♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel

Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker

Fremgangsmåte

Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.

Hev deigen i 30 minutter.

Del deigen opp i 15-20 biter.

Trill ut stenger som du former til kringler (se tips). Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom.

La kringlene heve lunt i 1 time, så de blir store og luftige.

Visp sammen egg og melk og pensle blandingen over kringlene. Dryss over rikelig med perlesukker.

Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter (se tips).

Avkjøl kringlene på rist.

Tips

♥ Husk at kringlene hever nokså mye, så du må trille stengene nokså tynne for at kringlene skal beholde fasongen under stekingen.

♥ For å få myke, luftige hvetekringler, er det viktig at du ikke steker dem for lenge. Kringlene skal selvfølgelig bli gjennomstekte, men ikke mer enn gylne i fargen.

♥ Det hvite perlesukkeret er som nevnt kjøpt i Sverige (fra Dansukker - de har det i de fleste matbutikkene). Jeg har foreløpig ikke sett dette perlesukkeret i norske butikker.  

♥ Som all gjærbakst, smaker disse kringlene aller best samme dag de er laget. Kringlene er imidlertid fine å fryse.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 comments

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
  • Lines and paragraphs break automatically.