
Visitors online: 0
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei!
Ny uke og nye muligheter til å kose seg!
Denne mandagen starter jeg med å servere deg noen lune, myke hvetekringler, som jeg håper du vil like.
Jeg har drysset kringlene med grovt perlesukker som beholder hvitfargen under stekingen (kjøpt i Sverige), men selv om dette hvite perlesukkeret selvfølgelig ser lekkert ut, går det for smakens skyld like godt å bruke vanlig, norsk perlesukker.
Jeg har benyttet min yndlings-gjærbakstoppskrift på Verdens beste boller, men halverte porsjonen denne gangen.
Jeg fikk 18 hvetekringler av denne oppskriften. Antallet avhenger selvsagt av hvor store du lager dem.
Ingredienser:
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen opp i 15-20 biter.
Trill ut stenger som du former til kringler (se tips). Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom.
La kringlene heve lunt i 1 time, så de blir store og luftige.
Visp sammen egg og melk og pensle blandingen over kringlene. Dryss over rikelig med perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter (se tips).
Avkjøl kringlene på rist.
Server kringlene nystekte, gjerne med en kopp varm sjokolade.
Tips:
♥ Husk at kringlene hever nokså mye, så du må trille stengene nokså tynne for at kringlene skal beholde fasongen under stekingen.
♥ For å få myke, luftige hvetekringler, er det viktig at du ikke steker dem for lenge. Kringlene skal selvfølgelig bli gjennomstekte, men ikke mer enn gylne i fargen.
♥ Det hvite perlesukkeret er som nevnt kjøpt i Sverige (fra Dansukker - de har det i de fleste matbutikkene). Jeg har foreløpig ikke sett dette perlesukkeret i norske butikker.
♥ Som all gjærbakst, smaker disse kringlene aller best samme dag de er laget. Kringlene er imidlertid fine å fryse.
Så koselig og vakker gjærbakst!
Kos deg!
♥ 5 dl melk
♥ 150 g smør
♥ 125 g melis
♥ 50 g gjær
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 750 g hvetemel
Pynt:
♥ 1 egg
♥ 1 ss melk
♥ perlesukker
Kok opp melk, smør og melis. Avkjøl blandingen til den er fingervarm (37°C). Rør gjæren ut i væsken. Bland i kardemomme og hvetemel. Elt deigen til den er smidig.
Hev deigen i 30 minutter.
Del deigen opp i 15-20 biter.
Trill ut stenger som du former til kringler (se tips). Legg kringlene på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand mellom.
La kringlene heve lunt i 1 time, så de blir store og luftige.
Visp sammen egg og melk og pensle blandingen over kringlene. Dryss over rikelig med perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i ca 10 minutter (se tips).
Avkjøl kringlene på rist.
♥ Husk at kringlene hever nokså mye, så du må trille stengene nokså tynne for at kringlene skal beholde fasongen under stekingen.
♥ For å få myke, luftige hvetekringler, er det viktig at du ikke steker dem for lenge. Kringlene skal selvfølgelig bli gjennomstekte, men ikke mer enn gylne i fargen.
♥ Det hvite perlesukkeret er som nevnt kjøpt i Sverige (fra Dansukker - de har det i de fleste matbutikkene). Jeg har foreløpig ikke sett dette perlesukkeret i norske butikker.
♥ Som all gjærbakst, smaker disse kringlene aller best samme dag de er laget. Kringlene er imidlertid fine å fryse.
2 comments