Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Nydelig blåbærkake som er utrolig lett å lage! *smile_chrome*

Blåbærkaken har en myk og litt kladdete konsistens!

SuperYummy!
Ingredienser:
♥ 150 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 300 g friske blåbær
Pynt:
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Visp egg, sukker og vaniljesukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter hvetemelet.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel blåbærene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen.

Løsne kaken forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden.
Sett kaken på et passende fat og sikt over melis rett før servering.

PS: Har du smakt denne økologiske brusen med rød appelsin? Supergod!


Denne blåbærkaken er god enten du spiser den som den er eller sammen med vaniljeis, pisket krem eller annet godt tilbehør.

Ah, elsker blåbærkake!
Tips:
♥ Som det fremgår av navnet, skal denne kaken blir bløt og litt "kladdete" i konsistensen. Det er derfor egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis, men bare vispes raskt sammen. Det er også et poeng å ikke steke kaken for lenge. Den skal ikke være deigete i midten, bare litt bløt, så tilpass steketiden.
♥ Kaken bør avkjøles i formen i et par timer før den tas ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan oppbevares godt innpakket i plast, slik at kaken holder seg myk. Den kan også fryses.
♥ Kaken er nydelig servert sammen med vaniljeis, vaniljesaus eller pisket krem.
♥ Kaken kan varieres med ulike typer bær, se blant annet Jordbærkladdkake og Bringebærkladdkake.

Heldigvis er det lett å få tak i store, gode blåbær hele året nå, så med denne kaken kan man frembringe sommersmaker selv på kjølige årstider.

Kos deg - og se gjerne innom bloggen igjen snart!

*yum*

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 150 g smør
♥ 2 dl sukker
♥ 3 egg
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 3 dl hvetemel
- -
♥ 300 g friske blåbær
Pynt:
♥ melisdryss
Smelt smøret. Visp egg, sukker og vaniljesukker sammen med en stålvisp (du skal ikke piske så lenge at det blir eggedosis). Bland i det smeltede smøret og deretter hvetemelet.
Ha deigen i en rund form (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Fordel blåbærene over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 20-25 minutter (se tips). Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken forsiktig fra formen og dra av bakepapiret fra undersiden. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis rett før servering.
♥ Som det fremgår av navnet, skal denne kaken blir bløt og litt "kladdete" i konsistensen. Det er derfor egg og sukker ikke skal piskes til eggedosis, men bare vispes raskt sammen. Det er også et poeng å ikke steke kaken for lenge. Den skal ikke være deigete i midten, bare litt bløt, så tilpass steketiden.
♥ Kaken bør avkjøles i formen i et par timer før den tas ut av formen. Da blir den fastere i konsistensen og lett å få ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Kaken smaker aller best samme dag den er laget. Rester kan oppbevares godt innpakket i plast, slik at kaken holder seg myk. Den kan også fryses.
♥ Kaken er nydelig servert sammen med vaniljeis, vaniljesaus eller pisket krem.
♥ Kaken kan varieres med ulike typer bær, se blant annet Jordbærkladdkake og Bringebærkladdkake.
10 comments