Visitors online: 0
Visitors today: 0
Visitors for last 7 days: 1
Hva med å lage en litt ny variant av den tradisjonelle eplekaken ved å bytte ut eplene med pærer?

Legg i tillegg på noen klatter vaniljekrem og dryss over kanel, sukker og mandelflak.

Resultat = kjempedeilig pærekake!

Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Fyll:
♥ 3 pærer
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss sukker
♥ 3 ss mandelflak
Fremgangsmåte:
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Skrell pærene og del dem i båter som så skjæres i skiver.
Stikk pæreskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster. Fordel vaniljekremen mellom pæreskivene i klatter.
Dryss over godt med kanel og strø til slutt over sukker og mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-50 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.

Server gjerne vaniljeis som tilbehør.

Tips:
♥ Kaken er fin å fryse!
♥ Det går fint å droppe mandelflak dersom du vil ha en nøttefri kake.
♥ Bruk hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. Kaken og kan også lages uten vaniljekrem. I så fall er det bare å droppe den og følge fremgangsmåten for øvrig.

Kjempegod høstkake!


Vaniljekremen og pærene er en nydelig kombinasjon!

Smaker godt, ja! *yum*

♥ ♥ ♥ ♥

♥ 200 g smør
♥ 200 g sukker
♥ 2 store egg
♥ 200 g hvetemel
♥ 1,5 ts bakepulver
Fyll:
♥ 3 pærer
♥ 3 dl vaniljekrem
♥ 2 ts kanel
♥ 2 ss sukker
♥ 3 ss mandelflak
Pisk smør og sukker til lys og luftig smørkrem. Ha i ett og ett egg og pisk godt mellom hvert. Sikt i det tørre og bland deigen godt sammen.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) som har bakepapir i bunnen. Jevn til overflaten.
Skrell pærene og del dem i båter som så skjæres i skiver.
Stikk pæreskivene ned i deigen i en pent sirkelmønster. Fordel vaniljekremen mellom pæreskivene i klatter.
Dryss over godt med kanel og strø til slutt over sukker og mandelflak.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 40-50 minutter.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen ved å skjære forsiktig langsmed kanten av formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
♥ Kaken er fin å fryse!
♥ Det går fint å droppe mandelflak dersom du vil ha en nøttefri kake.
♥ Bruk hjemmelaget vaniljekrem eller ferdigkjøpt. Kaken og kan også lages uten vaniljekrem. I så fall er det bare å droppe den og følge fremgangsmåten for øvrig.
10 comments