Visitors online: 1
Visitors today: 1
Visitors for last 7 days: 1
Hei!
Håper dere har hatt en superfin helg og er klare for ny uke! *heart*
Her kommer et tips på hvordan man kan lage en herlig sjokoladekake som barna garantert kommer til å elske!

Denne kladdkaken er så lett å lage at barna gjerne kan være med på å lage den også. Datteren min rørte sammen denne kakedeigen uten problemer, og hun syntes det var ekstra morsomt å drysse det fargerike kakestrøsselet på toppen.

Sjokoladekaken blir liten og litt "kladdete" i konsistensen, og strøsselet gjør kaken barnslig god! :)
Server gjerne pisket krem eller vaniljeis ved siden av.
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ fargerikt kakestrøssel
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en liten kjele.
Visp sammen eggene og sukkeret med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i kakaopulveret og rør godt så det løser seg opp. Ha så i det smeltede smøret og hvetemelet og rør til en klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Dryss over rikelig med kakestrøssel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C og stek kaken i 20-30 minutter. Kaken skal forsatt ha en bløt kjerne når den er ferdigstekt.
Avkjøl kaken i formen gjerne i et par timer (se tips) før servering.

Digg sjokoladekake!
Tips:
♥ Det er meningen kan kaken skal bli litt klissete og konfektaktig i midten. Det er derfor viktig at kaken ikke stekes alt for lenge. Det er lurt å la den stekte kaken stå i kjøleskapet noen timer før den tas ut av formen (eller over natten). Da stivner den i konsistensen og blir lett å ta ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Kaken holder seg god i et par dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Den kan også fryses.


*smile_chrome*

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 100 g smør
♥ 2 store egg
♥ 3 dl sukker
♥ 1 dl kakao
♥ 1,5 dl hvetemel
Pynt:
♥ fargerikt kakestrøssel
Smelt smøret i en liten kjele.
Visp sammen eggene og sukkeret med en stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis). Bland i kakaopulveret og rør godt så det løser seg opp. Ha så i det smeltede smøret og hvetemelet og rør til en klumpfri deig.
Ha deigen i en liten, rund form (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Dryss over rikelig med kakestrøssel.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C og stek kaken i 20-30 minutter. Kaken skal forsatt ha en bløt kjerne når den er ferdigstekt.
Avkjøl kaken i formen gjerne i et par timer (se tips).
Sett kaken på et passende fat og server krem eller is ved siden av.
♥ Det er meningen kan kaken skal bli litt klissete og konfektaktig i midten. Det er derfor viktig at kaken ikke stekes alt for lenge. Det er lurt å la den stekte kaken stå i kjøleskapet noen timer før den tas ut av formen (eller over natten). Da stivner den i konsistensen og blir lett å ta ut av formen uten at den går i stykker.
♥ Kaken holder seg god i et par dager. Oppbevar kaken i kjøleskapet innpakket i plast. Den kan også fryses.
5 comments